IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 04:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paris Büyükelçisi: Ermeniler senatörleri tehdit etti




Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Ermeni diasporasının senatörleri tehdit ettiğini öne sürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Fransa'da 1915 olaylarına dair Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasanın iptali için bugün Anayasa Konseyi'ne başvuru yapılmasıyla gelinen noktanın çok önemli olduğunu söyledi.
"ANAYASA KONSEYİ'Nİ BEKLİYORUZ"

Burcuoğlu, "Geldiğimiz nokta çok önemli, beklediğimiz gelişmeyi sağladık. Bu aşamada, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Türk-Fransız ilişkileri bu yasa ile yaşayamazdı. Anayasa Konseyi'nden olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz. Türkiye'de iktidar, muhalefet, iş dünyası, sivil toplum örgütleri, Fransa'daki Türk Dernekleri tek bir yürek oldu ve bize destek verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fransa'daki Türk sivil toplum örgütleri, demokratik haklarını kullanarak tepkilerini dile getirdiler" diye konuştu.
"İMZA SAYISI BİZİ MEMNUN ETTİ"

"Senato'da imzaları toplayan Jacques Mezard, Meclis'te ise Jean Michelle Diefenbacher girişiminde gerek senatoda gerek mecliste bütün siyasi grupların bu girişime destek vermesi çok önemli" diyen Burcuoğlu, "Sayının yüksek olması bizi memnun etti. Sayı daha da artabilirdi" dedi."


"ERMENİLER SENATÖRLERİ TEHDİT ETTİ"

Fransa'daki radikal Ermeni diasporasına üye bazı kişilerin Senatörleri etki altına almak için yoğun çaba sarfettiğini kaydeden Tahsin Burcuoğlu, bazı Senatörlerin kendilerini tehdit eden Ermeniler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Burcuoğlu şöyle konuştu:
"Şu anda iyimser bir bekleyiş içindeyiz, otuz günlük sürenin sonunu bekleyeceğiz. Anayasa Konseyi başvuruları aldığını ve kayda geçirdiğini açıkladı ve bir başvuru numarası verdi. Önümüzdeki hafta içinde Anayasa Konseyi'nin bir raportör tayin etmesi bekleniyor."
"GERGİN BİR HAFTA SONU GEÇİRDİK"

Senato'da yasanın kabul edilmesinden sonra Cumhurbaşkanı'nın iki hafta içinde yasayı onaylamak için hazırlandığını kaydeden Burcuoğlu, kendilerine bu süreden önce Nicolas Sarkozy'nin imza atacağı yolunda haberler geldiğini, ancak Anayasa Konseyi genel sekreterliğinin gerek Meclis, gerek Senato'da itiraz için bir imza kampanyası başlatıldığı yolundaki haberlerin ardından, Elysse Sarayı'na imza sürecinin bekletilmesi mesajını gönderdiğini ifade etti.
"SİVİL TOPLUMLA TEMASTAYDIK"

Burcuoğlu, Büyükelçilik olarak yoğun bir temas trafiğinde bulunduklarını ileterek, Senato ve Milletvekillerinin dışında Fransız Büyükbaş Hayvan Üreticileri Derneklerine kadar çok farklı sivil toplum kuruluşlarına kadar temaslarda bulunduklarını belirtti.
Büyükelçi Burcuoğlu, bütün radyo televizyon, yazılı basın ile iletişim içinde olduklarını hatta müzik kanallarının haber programlarında bile çıkıp görüşlerini anlattıklarını söyledi.
"FRANSIZ BASININ %80'İ YASAYA KARŞI"

Büyükelçi, Fransız basınının yüzde 80'inin bu yasaya karşı görüş bildirdiklerini, önemli hukukçuların yine bu yasaya karşı tavır aldıklarını hatırlattı ve imza atan milletvekilleri, senatörlerin bunu bir ilke meselesi yaptıklarını, Anayasa ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle başvurduklarını kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
büyükelçisi, ermeniler, etti, imza, paris, senatörleri, tehdit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Moody's Avrupa'yı tehdit etti LeyLa Haber Arşivi 0 28 Kasım 2011 15:43
PKK ABD'yi açıkça tehdit etti Lucifer Haber Arşivi 1 12 Şubat 2010 10:35