IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PauL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmara asıl kar şokunu yarın yaşayacak




İstanbul kar yağışı nedeniyle kilit!

Kar gece boyunca etkisini arttırarak sürdürdü. Ancak tuzlama çalışmaları yetersiz kalınca TEM'de bile araçlar ilerleyemedi. İstanbullular çok zorlu bir sabaha kalktı. Tipi nedeniyle şehir hatları seferleri aksamalı yapılıyor. Deniz otobüslerinin bazı seferleri de iptal edildi.

Ancak kenti bekleyen büyük sürpriz yollarda yaşanıyor. Tuzlama çalışmaları yetersiz kaldığı için kar lastiği ile yola çıkanlar bile kayıp kazalara neden oluyor. Ancak zinciri olan araçların ilerleyebileceği yollarda İstanbulluarın bu sabah işlerine ulaşması çok uzun zaman alıyor...

Ancak Marmara asıl kar şokunu yarın yaşayacak. Meteoroloji uyarıyor: 'Yarın daha kötüsünü hazırlıklı olun'




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul'da da gece boyunca devam etti. İstanbul'un genelinde etkisini artırarak süren kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı.

Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Yer yer anayollarda da sorunlar yaşanırken, bazı ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Gece saatlerinde kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. Her yaştan vatandaş, gece geç saatlere kadar sokakta kar topu oynadı. Bazıları ise yokuş aşağı olan sokaklarda altlarına naylon poşet ve leğenlerle kayarak doyasıya eğlendi. Beyaza bürünen sokaklarda ise kartpostaları aratmayan görüntüler oluştu.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ



İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.

İDO’dan alınan bilgiye göre, İDO’nun, saat 08.00 Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO’nun saat 17.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu deniz otobüsü seferinin de yapılamayacağı belirtildi.

İDO daha önce saat 07.00’deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30’daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini, 18.30’daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağını bildirmişti.
HAVA ULAŞIMINDA İPTALLER DEVAM EDİYOR
İstanbul’da etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41’i dış hat seferlerinde 46’sı da iç hat seferlerinde oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece ve gündüz pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler gece boyunca buzlanma tehlikesine karşı buzlanma önleyici solüsyon kullanırken, kar küreme araçları pistleri temizleyerek havalimanının uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba gösterdi. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içinde bulunan banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.
İŞE YÜRÜYEREK GİTTİLER
İstanbul’da süren kar yağışı sabah işe gitmek için yola çıkan vatandaşların çilesi oldu. Küçükçekmece’de birçok otobüs seferi yapılamadı. Servisler de gidemeyince vatandaşlar işlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. İşyerlerinden izin alanlar geri dönerken bazıları ise ana arterlere çıkabilmek için yaklaşık 5 kilometre yürümek zorunda kaldı. Bir vatandaşın karlı yolda kaymamak için ayaklarına bezler bağladığı dikkat çekti.
MARMARA, ASIL KAR ŞOKUNU YARIN YAŞAYACAK
Mustafa ERDOĞAN, İstanbulDHA
Yarın (perşembe) kar yağışının etki alanını genişleteceği akşam saatlerinde ise Marmara Bölgesi'nin tamamında gözleneceğini öngörülüyor. Tahminlere göre bölgedeki illerin tamamında gözlenecek kar yağışı oldukça da yoğun.
KAR GİTMEDİ DAHA ETKİLİ YAĞACAK
Doğan Haber Ajansının meteorolojik tahmin istasyonlarından derlediği bilgilere göre, özellikle İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı yarından itibaren Marmara Bölgesi'nin tamamında gözlenecek.
EDİRNE, KIRLARELİ, TEKİRDAĞ, ÇANAKKALE, BALIKESİR, İSTANBUL.. HER YERDE KAR VAR
Günlerdir İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı geceyarısından itibaren kısa da olsa bir soluk alacak, bu saatlerde yağış yok.
Ancak Marmara bölgesi yarın sabahın erken saatlerinden itibaren yeni ve çok etkili olacağı tahmin edilen kar yağışıyla yüzyüze kalacak. Önce Edirne ardından tüm Marmara Bölgesi'nde yoğun kar yağışı bekleniyor.
AKŞAM SAATLERİNDE İSTANBUL'DA ÇOK ETKİLİ OLACAK
Perşembe günü, her geçen saat etkisini arttıracak kar yağışının aralıksız sürmesi, akşam saatlerinde ise İstanbul'da çok etkili yağması bekleniyor. Kentin tamamında gözlenecek bu yağışın bugüne kadar gerçekleşen kar yağışından daha de etkili olacağı tahmin ediliyor.
CUMA GÜNÜ KAR YOK
Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyarısından itibaren kar yağışı etkisini azaltacak ve cuma günü Marmara Bölgesini'de İstanbul'u da terkedecek..
METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ KAR YAĞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan diğer bir açıklamada ise, karın yanında bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars,Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, vatandaşların bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği de ifade edildi

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
asıl, kar, marmara, yarın, yaşayacak, şokunu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık