IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erdoğan'ın İl Başkanları Toplantısı Konuşması




Başbakan Erdoğan il başkanları toplantısında CHP'ye sert sözlerle yüklendi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dünkü parti grubu konuşmasının ardından bugün de partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na çattı. 'Çanakkale'de de kazı yapacak mısınız?' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de topa tutan Erdoğan; Danıştay saldırısı, katsayı düzenlemesi, yargı siyasallaşıyor iddiaları ve tutuklu gazeteciler konusunda çok sert çıkışlarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Hiç kimse bu yasanın iyi niyetle çıkarıldığını savunamaz. Bu yasanın arkasında ırkçı bir mesele var. Bu mesele bir Fransa ve Türkiye meselesi değil bir AB Avrupa meselesidir. Avrupa'da yaşanan acı olayları sineye çektik. Avrupa'da sinsice yükselen islamofobia karşısında sessiz kalacak boynunu eğecek değiliz.

DERSİM'DE ÜZERİ ÖRTÜLMÜŞ BİR FACİA YAŞANMIŞTIR

Dersim faciasını Türkiye'nin gündemine taşımıştık. Belgeleriyle bir CHP eserini burada sizin dikkatlerinize sunmuştum. Ben bugün burada Dersim meselesini tekrar gündeme getirecek değilim. Bundan sonrası siyasetçilerden ziyade akademisyenlerin tarihçilerin işi. Tartışma yapılırken esas nokta ıskalanıyor. Başta CHP'liler olmak üzere bazıları kalktı Başbakan neden tarihin üzerine gidiyor diyorlar. Geçmiş bilinmezse geleceğe gidemezsiniz. Dün dünde kalmıştır diye geçmişi hasır altı etmek isteyenler de var. Bir acının küllerini kaldırmayı değil bir anlayışı deşifre etmek istedik. Biz Dersim'den günümüze gelen jakoben ve elitist bir zihniyete dikkat çektik. Bunları deşifre etmek istiyoruz. Dersim 1939'da üzeri kapatılmış bir faciadır. Dersim'den sonra da bu ülkeye çok büyük acılar yaşatmaya devam etmişlerdir. MHP Dersim konusunun açılması konusunda en az CHP kadar rahatsız. Diyarbakır'daki kemiklerden de ciddi rahatsızlık duyuyor. Bahsettiğim zihniyetin bir tasavvuru da budur. Haktan adaletten bahsediyorsun niye ortaya çıkmasın. Dün her şeyi hasıraltı ediyorlardı. Şimdi de toprak altı etmenin mücadelesini veriyorlar.

Biz bazı isimler zikrettik. Katliam emrini veren kişilerin torunları bugün siyasette görev almaktadırlar. Ama o torunlar çıktılar Dersim'deki zihniyetin aynen devam ettiğini göstermek için dedelerinin zihniyetlerine sahip çıktılar.

İTTİHAT VE TERAKKİ ZİHNİYETİNE RAĞMEN..

Atatürk düşmanlığı gibi sataşmalarda bulundular. Kimin Cumhuriyete sahip çıktığı kimin saldırdığı şu son 9 yılda net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Ne MHP ne CHP bizim vatan sevgimizi ölçecek kalibrede değildir. Bunlar İzindeyiz Atam deyip izinden çıkamadılar. Yan gelip yattılar. Biz ise dere tepe demeden koşuyoruz. Bu zihniyet Osmanlı devletinin çok hızlı bir şekilde dağılmasına neden olmuş ve ardından yeni kurulan devlete sirayet etmiştir. Dersim, 27 Mayıs, 12 Mart bu zihniyetin sonucudur. Bazıları Türkiye'nin meselelerinin çözümü konusunda sabırsızlar. Karanlık olaylar anında aydınlansın Türkiye bir gecede değişsin istiyorlar. Biz burada 150 yıllık köhne bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Biz İttihat ve Terakki zihniyetindeki CHP ve MHP'ye rağmen bu mücadeleyi yürütüyoruz. Karşımızda toprak altını karıştırma diyen bir zihniyet var. Karşımızda terör meselesini çözme diyen bir zihniyet var. Karşımızda Dersimli olduğu halde Dersim'i ağzına alamayan bir zihniyet var. Diyor ki Arif Nihat Asyalı 'İçimizden biri köprü olmaya razı olmazsa, kıyamete kadar bu suyun kıyılarını bekleriz..'

Maraş Olayları'ndan Sivas'a kadar birçok olayda senaryo hep aynı olmuştur. Aktörler değişmiş ama aktörlerin zihniyeti hiç değişmemiştir. Türkiye'yi bu kısır döngüden çıkarma çabasındayız. Biz yarınlara acı hadiseler, üzeri örtülmüş meseleler değil aydınlık bir Türkiye emanet edeceğiz. Artık istismar ve iftira boyutuna varan tutuklu gazeteciler konusuna özellikle değinmek istiyoruz.

KILIÇDAROĞLU SEN O ZİHNİYETLE BOY ÖLÇÜŞEMEZSİN

Bizim Dersim konusundaki sözlerimiz sonrası bize teşekkür eden Diyarbakır il başkanını görevden aldın. Tuttun Danıştay'a katsayı başvurusunu biz yapmadık diyorsun 2 arkadaşımızın bireysel başvurusudur diyorsun. Sen nesin bostan korkuluğu musun? Seni oraya genel başkan olarak çıkartan zihniyet Dersim katliamının mimarı olan zihniyettir. Sen o zihniyetle çatışmaya giremezsin buna gücün etmez. Çıkıp benim dünkü konuşmamda Türkiye'yi dindarlar diye ayırdığımı ifade ediyorsun. Ben dindar değil dindar bir gençlik diyorum ve bu sözlerimin arkasındayım. Sayın Kılıçdaroğlu sen bizden muhafazakar demokrat bir parti kimliğinden ateist bir gençlik yetiştirmemizi mi bekliyorsun? Sen isteyebilirsin. CHP Genel Başkanı son günlerde yargıya çok ağır ithamlarda bulunuyor. Silivri'deki mahkemeye tiyatro diyen Genel Başkan HSYK'ya, Danıştay'a Yargıtay'a ateş püskürüyor. Daha önce şeriatın kestiği parmak acımaz diyordu. Bu ülkede 12 Eylül 2010'da millet iradeye yargıya el koymuştur fark budur. Partimiz hakkında kapatma davası açıldığı zaman Ankara'da yargıçlar varmış diyordun.

BUNLAR SİRK CAMBAZI

Gece başka gündüz başka. Bunlar sirk cambazı sirk..

12 Eylül'de yargı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkmıştır. Bize toprağın altındaki cesetleri çıkarmayın diyorlar. Tarihe takılıp kalanlar sizsiniz siz ey CHP zihniyeti. İstiklal Mahkemeleri'nin zihniyetini taşıyanlar bugün çıkıp da bağımlı yargıdan bahsedemezler. Yassıada'nın yargılamalarıyla yüzleşemeyenler kalkıp da yargıyı eleştiremezler. Danıştay olayı patlak verdiği zaman yandaş basınlarıyla birlikte kime saldırdılar bize saldırdılar. Dindar insanlara saldırdılar, irtica var dediler. Arkasında ne çıktı ittihat terakki zihniyeti çıktı. Kendi gazetelerini bombalayanlar ortaya çıktı. Yargının hükümetin emrine girdiği falan yok yargı sizin militanlarınızdan sizin militan zihniyetinizden arınıyor. Eğer 1994 yılında arkadaşınız Mehmet Moğultay'ın sözlerini hatırlamıyorsunuz bari yanınızdaki hanımefendinin yargıyı nasıl militanlaştırmak istediğini görün. Yarsav'ın militanı olacak adam lazım bize. Sayın Kılıçdaroğlu geç bunları geç; artık aldığın nefes bile takip ediliyor. Eski bir adalet bakanının yargıda nasıl işler bitirdiği ortada.

12 EYLÜL'DE MİLİTAN YARGI DÖNEMİ BİTMİŞTİR

Yargı onyıllardır dokunulmaz olanlara dokunduğu için rahatsızlar. 12 Eylül 2010'da militan yargı dönemi sona ermiştir. Bugün yasama yürütme ve yargı görevlerini yerine getiriyor. Yüksek Yargı artık seçimle şekilleniyor. Danıştay saldırısının yargılanması yapıldı. Hükümeti sorumlu tutmaya çalıştılar. Eğer bu ülkenin yakın tarihine bakmazsanız bu olaylara şaşırırsınız. Bu olaylarla neyin amaçlandığını görürsünüz.

AMERİKALI YAZAR DİYOR Kİ

Şu anda tutuklu ve hükümlü olan gazeteciler gazetecilik faaliyetlerinden ötürü değil başka işlerden ötürü içerideler. Öyle zanlılar var ki polis katletmişler, ateşli silah bulundurmaktan tutuklanmışlar. Terör örgütünün yayın kartları çıkıyor bu kişilerin cebinden.. Maalesef CHP lideri de bu kampanyanın bir parçası haline geldi. Her yurt dışı gezisinde Türkiye'yi kötülüyor. Böyle bir anamuhalefeti Türkiye görmemişti. Amerikalı bir yazar Türkiye'de bir gazeteye röportaj veriyor. Türkiye'ye ve Çin'e gelmiyorum protesto ediyorum diyor. Aman çok üzüldük. Gelsen ne olur gelmesen ne olur. Güya kendince Türk hükümetini protesto eden bu adam İsrail'e gidiyor. Gazze'ye bombardıman yağdıran İsrail değil mi? Bunları nasıl görmezden gelirsin? Bu yapılan Türkiye'ye ciddi bir saygısızlıktır.

Türkiye aleyhine yürütülen bu kampanyalara destek çıkmak ana muhalefet liderine yakışmaz. İçerde olan bu gazeteci dediğiniz bu isimlerin hangi ajans tarafından gazeteci dediğini bir araştırır mısınız? Türkiye 9 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar ilerlemiştir. En son Adalet Bakanlığı'mızın hazırladığı reform paketiyle bir çok gazeteciye açılan davanın önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu ülkenin polisini şehit ettikten sonra cebindeki gazeteci kimliğinden ötürü kimseye imtiyaz sağlanamaz.

ELİF-BA KİTABINI YASAKLATTINIZ

Basın özgürlüğü konusunda en son konuşacak kurum CHP, kişi de Genel Başkanı'dır. Elimde gördüğünüz dosyada onlarca belge var. Çoğunda İsmet İnönü'nün imzası var. Elif-Ba kitabını yasaklayan zihniyete ne diyeceksin? Arapça levhaları yasaklamışlar. Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere bir çok gazeteyi kapatmışlar. Çok daha ileri gidiyorum; Aziz Nesin'in Rıfat Ilgaz'ın kitaplarını yasaklamışlar. Merak etmeyin Türkiye o karanlık dönemlere girmeyecektir. Genç nesillere pırıl pırıl bir gelecek bırakacağız. Hiçbir suç hiçbir zaman faili meçhul kalmayacaktır. Kendi vicdanımızın da kamu vicdanının da rahatlaması için elimizden geleni yapacağız.

Kayseri Belediye Başkanı'mdan özür diledin mi? Dürüstlük bunların yanından bile geçmiyor. AK Parti kısır döngüyü milletle birlikte bozan bir partidir. Bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizden 9 yıl boyunca metal yorgunluğu bekleyenler boş yere beklediler. AK Parti'nin yorulmasını bekleyenlerin kendileri yoruldu. Bu teşkilat yoruldukça koşan koştukça atılan yağız atlar gibidir. Biz her sabah taze bir heyecanla yeni güne gözlerimizi açıyoruz.

İhracat rakamlarımız açıklandı. Bazıları gerileme bekliyor. Aman geri gitsin de başka bir şey olmasın diyorlar. Bu yılın ilk ayındaki ihracat rakamı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 oranında arttı. Allah'ın izniyle bu artış devam edecek..

Kaynak : Ensonhaber


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açıklama, başkanları, erdoğan, erdoğanın, konuşması, toplantı, toplantısı, İl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan'ın Parti Grubu Konuşması N999 Haber Arşivi 0 31 Ocak 2012 16:53
En başarılı belediye başkanları sıralaması PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 14:42
Erdoğan'ın 2012'deki ilk grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 13:10
Belediye başkanları gözaltında Feronia Haber Arşivi 0 24 Aralık 2009 10:09