IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2012, 20:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul'a kuvvetli kar yağışı uyarısı




İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı gece etkisini artırdı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kar gece boyunca etkisini arttırarak sürdürdü. Ancak tuzlama çalışmaları yetersiz kalınca TEM'de bile araçlar ilerleyemedi. İstanbullular çok zorlu bir sabaha kalktı. Tipi nedeniyle şehir hatları seferleri aksamalı yapılıyor. Deniz otobüslerinin bazı seferleri de iptal edildi.
Olumsuz hava şartları nedeniyle Küçükçekmece'den Topkapı'ya metrobüs seferleri yapılamadı.
İSTANBULLULARIN EN ZOR SABAHI

Anrcak kenti bekleyen büyük sürpriz yollarda yaşanıyor. Tuzlama çalışmaları yetersiz kaldığı için kar lastiği ile yola çıkanlar bile kayıp kazalara neden oluyor. Ancak zinciri olan araçların ilerleyebileceği yollarda İstanbulluların bu sabah işlerine ulaşması çok uzun zaman alıyor.


KAR YAĞIŞI ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

Kentte bugün öğle saatlerine kadar kuvvetli kar yağışı görüleceği bildirildi.
Yetkililer, özel araçlarını kullanmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda İstanbulluları bir kez daha uyardı.
İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti. İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.00'deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Bu arada, saat 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi ile 18.30'daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağı bildirildi.
UÇAK SEFERLERİ İPTAL

İstanbul'da etkisini artıran kar yağıı sebebiyle Atatürk Havalimanı'ndan sabah saatlerinde iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 87 uçuş iptal edildi. İptallerin 41'i dış hat seferlerinde 46'sı da iç hat seferleri de oldu. Bu arada üç gündür etkili olan kar yağışı havayolu şirketlerine büyük maddi zarar verirken, Havayolu şirketleri yolcularını uyararak havalimanına gelmeden önce burada mağdur olmamaları için müşteri ilişkilerini arayarak gelmelerini istiyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece ve gündüz pistlerde ve apronda çalışmalarını sürdürerek karla mücadeleye aralıksız devam ediyor. Ekipler gece boyunca buzlanma tehlikesine karşı buzlanma önleyici solüsyon kullanırken, kar küreme araçları pistleri temizleyerek havalimanını uçakların iniş ve kalkışlarına uygun hale getirmek için yoğun çaba gösterdi. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu geceyi terminal içinde bulunan banklarda uyuyarak geçirirken, transit yolcular da otellere yerleştirildi.
İSTANBUL'A KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli idari izinli sayılan engelli personel ile hamilelerin bugün de izinlerinin devam etmesine karar verdi.
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden kar yağışının akşam saatlerine kadar poyrazla birlikte yer yer kuvvetli devam edeceği, sıcaklığın mevsim normallerinin çok altında seyredeceği belirtildi.
Valilik, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak, tedbir amacıyla dün bir gün süreyle idari izinli sayılan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli özürlü personelle hamilelerin idari izinlerinin bugün de devamına karar verdi.
METEOROLOJİ'DEN UYARI

Bu arada, Meteoroliji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olması beklenen kar yağışı konusunda uyarıda bulundu.
Buna göre; kar yağışı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olacak.
Açıklamada çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.
FIRTINA UYARISI

Öte yandan, Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile bazı illerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün, rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.
Açıklamada, bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbula, kar, kuvvetli, uyarısı, yağışı, İstanbula


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meteorolojiden kar yağışı uyarısı PassioN Haber Arşivi 0 10 Ocak 2012 21:12
Kuvvetli yağış uyarısı . LeyLa Haber Arşivi 0 07 Aralık 2011 09:48