IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2012, 06:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Köstebeğe Göre Kış ABD'de Yeni Başlıyor




Amerika ile Kanada'nın çeşitli bölgelerinde bugün 'Köstebek Günü' (Groundhog Day) kutlandı. Amerikalı ve Kanadalıların köstebek günü kutlama nedenleri ise bu hayvanların kışın daha ne kadar süreceğine dair bilgi verdiği inancı. Meteoroloji sık sık yanılınca insanlar da hava tahminlerini köstebek gibi hayvanlardan alıyor.

Son yılların en ılık kışını yaşayan Amerikalılara bu yıl köstebek kış mevsiminin henüz yeni başladığını söyledi.

Amerika ve Kanada'da köstebek günü kutlamasının nedeni Kızılderili efsanesine dayanıyor. Buna göre, köstebeğin her yıl 2 Şubat'ta yuvasından çıktıktan sonra ne yapacağı kış mevsiminin ne kadar süreceği anlamına geliyor. Köstebek eğer yuvasından çıktıktan sonra bir süre ortalıkta dolaşır ise bu baharın erken geleceği, gün ışığından rahatsız olup hemen yuvasına dönerse de en az soğukların 6 hafta daha süreceği anlamına geliyor.

Bugün sabah 'Köstebek Günü' etkinliğinin en büyüğü Pennsylvania eyaletinin Punxsutawney isimli şehrinde yapıldı. Festivale dönüşen köstebeğin çıkışını bekleyiş, bir anlamda bu şehrin ülke genelinde de yılın bir günü de olsa isminin duyulmasına vesile oluyor. Punxsutawney'de her yıl meraklı gözlerin çıkmasını beklediği köstebeğin ismi ise Punxsutawney Phil. Ancak Amerikalıların kısaltma merakı köstebekte de kendini gösterdiği için yalnızca bu ünlü köstebeğe Phil demek yeterli oluyor.

Bu yıl Punxsutawney'deki Köstebek Günü'ne 12 bin kişi katıldı. Baharın en az 6 hafta sonra geleceğini öğrenen kalabalık biraz hayal kırıklığı yaşasa da Phil'e inat havaların ılık geçmesi Amerikalıları sevindiriyor.

Bugün Amerika'nın birçok şehrinden Punxsutawey kentinde olduğu gibi köstebek şenlikleri yapıldı. Punxsutawney Phil kadar olmasa da hem Amerika hem de Kanada'da başka ünlü köstebekler de var. Amerika'da 1887 yılından bu zamana kadar mevsim tahmininde bulunan bu sevimli canlılardan bazı ünlü olanların isimleri şöyle; Georgia'daki "General Beauregard Lee", Batı Virginia'daki "Fransız Creek Freddie", Kuzey Carolina'daki "Sir Walter Wally", Kanada'nın en ünlü köstebeği ise Ottowa da yaşaan "Wiarton Willie" olarak biliniyor

__________________
Exy..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdde, başlıyor, göre, kış, köstebeğe, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversitelerde yeni akademik yıl başlıyor Cemalizim YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 12 Eylül 2008 19:15