IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail ile Arama-Kurtarma Anlaşması (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/448897-kibris-rum-kesimi-ile-israil-ile-arama-kurtarma-anlasmasi.html)

Rüzgar 03 Şubat 2012 06:39

Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail ile Arama-Kurtarma Anlaşması
 
Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail, arama-kurtarma alanında da işbirliği anlaşması yapıyor.

Konuyla ilgili müzakerelerin ardından anlaşmanın dün Lefkoşa'da onaylandığını yazan Fileleftheros gazetesi, 16 Şubat'ta adaya gelecek İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun anlaşmayı imzalayacağını kaydetti.

Anlaşmanın, iki ülkenin arama-kurtarma bölgesini belirlediğini ifade eden gazete, iki ülkenin bu alanda yapacakları işbirliğini düzenleyen anlaşmanın hem içerik, hem de siyasi açıdan önemli olarak değerlendirildiğini kaydetti. İki ülkenin hava ve deniz kazalarında işbirliğini öngören anlaşmanın, Güney Kıbrıs'ın bölge ülkeleriyle yaptığı ilk resmi anlaşma olduğu vurgulandı. Simerini de anlaşmayla, "iki ülkenin FIR hattına dayalı sorumluluk bölgelerinin belirlendiğini" yazdı. Bu gelişmenin, "iki ülke

arasındaki bağları güçlendirdiği" yorumunu yapan gazete, bunun Rum tarafına "tehditlere karşı daha fazla koruma" sağladığını da yazdı.

Güney Kıbrıs'ın sorumluluk alanının "Lefkoşa FIR hattı" olduğunu yazan gazete, bunun bir kısmının İsrail'in MEB'ine ait olduğunu kaydetti. Gazete, İsrail'in sorumluluk alanı olarak da Tel Aviv FIR hattının belirlendiğini ekledi.

Anlaşmanın stratejik ve siyasi açıdan önemli olduğunu vurgulayan gazete, İsrail savaş uçaklarının Rum tarafının tek yanlı ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölge"ye ve "Kıbrıs hava sahasına" kolaylıkla girme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Rum tarafı ile İsrail arasında ortak tatbikatlar yapılması açısından da perspektifler bulunduğunu ifade eden gazete, iki ülke arasındaki enformasyon ağının geliştirileceğini ekledi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net