IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Şubat 2012, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sözleşmeli erler görev yerlerine uğurlandı




Eğitimlerini tamamlayan sözleşmeli erler düzenlenen törenle görev yerlerine uğurlandı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1991-4 tertip yaklaşık 8 bin er ile 520 sözleşmeli er, törenle görev bölgelerine gönderildi.
PİYADE VE KOMANDO ANDI OKUDULAR

İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen uğurlama törenine Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Metin Temel, İç Güvenlik Eğitim ve Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve protokol üyeleri katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, erler, avuç içlerine yakılan kınaları, her iki ellerini yukarı kaldırıp, avuç içlerini protokol üyelerine gösterdi. Erler daha sonra hep birlikte piyade ve komando andını okudu.
BİZE İNANIN VE GÜVENİN

Sözleşmeli erler adına konuşan Koray Yalçın, sözleşmeli erler olarak ayrıcalıklı olduklarını düşündüklerini belirterek, "Bizler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yeni bir heyecan, yeni bir ruh, yeni bir fikir kazandırmaya geldik. Bizim Türk milletine inancımız tam, siz de bize inanın ve güvenin. Emin olun ki, sizlerin yüzünü kara çıkartmayacağız" dedi.


SEVE SEVE CANIMIZI VERİRİZ

Piyade erler adına konuşan Ömer Faruk Demir ise "Ben burada zorluklara göğüs germeyi öğrendim ve en önemlisi de bu vatana karşı ödevlerimin oluğunu, bu uğurda gerekirse seve seve canımı feda etmem gerektiğini artık çok daha iyi biliyorum. Ayrıca gayret ve sabırla çalışınca en uzaktaki hedeflere dahi ulaşabileceğimi gördüm. Askerliğim boyunca ve geri kalan hayatımda ideallerimin peşinde çok daha fazla umut ve heyecanla koşacağım" diye konuştu.
YOLUNUZ AÇIK OLSUN

İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ise askerlerin koşa koşa Peygamber Ocağı'na geldiklerini işaret ederek, şöyle dedi: "Bundan 10 hafta önce güzel yurdumuzun dört bir köşesinden temiz bir niyetle ve ibadet şevkiyle mukaddes vatan görevini yapmak için ellerinize ailelerinizin yakmış olduğu kınayla ve onların hayır dualarıyla kışlamıza, Peygamber Ocağı'na koşarak geldiniz. Sizleri burada tüm komutanlarınızla ve çalışan sivil personelimizle birlikte aile ocağı sıcaklığı içerisinde karşıladık ve müteakibinde sizlerle birlikte 10 hafta, geceli gündüzlü eğitimler yaptık. Askerliğe intibakınızı sağladık ve sizleri yeni görevlerinize hazırladık. Bunda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, sizlere üst birliklerinizde, yeni birliklerinizde başarılar diliyorum, zaferinizi şimdiden kutluyorum. Bu ocaktan sizleri önce ailelerinize, müteakiben esas görev yerleriniz olan yeni kışlalarınıza uğurluyoruz. Buradan sizleri kurbanlar keserek, davul zurnalarla, mehteranla uğurluyoruz, bahtınız açık olsun. Ailelerinize ve yeni komutanlarınıza selamlarımızı götürün."
Rütbelerin takılması ve kurbanların kesilmesiyle devam eden tören, geleneksel halat çekme yarışmasıyla devam etti. Ardından yıldız kolları komutanlarına takdir belgeleriyle ödülleri verildi. Halk oyunları gösterisiyle devam edilen tören, Isparta Belediyesi Mehteran Ekibi'nin geçişiyle sona erdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Şubat 2012, 21:55   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sözleşmeli erler görev yerlerine uğurlandı




Profosyonel askerlik bir başka diyecem ama değil.. İnşallah pişman olmazlar bu mesleği edindikleri için ama biliyorum ki çaresizliktendir bu seçim ...

 

 

Etiketler
erler, görev, sözleşmeli, uğurlandı, yerlerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suat Erler (1911 - 1984) Aze Sporcular 0 07 Eylül 2011 19:05
Sözleşmeli öğretmenlere müjde Lucifer Haber Arşivi 0 12 Nisan 2010 17:37
Şehit erler İstanbul'da toprağa verilecek Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Ekim 2008 17:27