IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 11:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paul Auster'dan Kılıçdaroğlu'nun davetine cevap




Auster, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetine, “Belki ileride, bakacağız” dedi..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kemal Bey beni davet etmiş, belki ileride giderim! Başbakan’ın hedefindeki yazar New York Times’a konuştu:
Basın üzerindeki baskılar ve hapisteki gazetecilerin durumunu protesto amacıyla Türkiye’yi ziyaret etmeyeceğini söyleyen ve bu sözleri yüzünden Başbakan Erdoğan’ın hedefi olan Amerikalı yazar Paul Auster, New York Times’a konuştu. Auster, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetine, “Belki ileride, bakacağız” cevabını verdi.
EN ÇOK ENDİŞELENDİĞİM ÜLKE

Onlarca kitabı Türkçe’ye çevrilen Auster geçtiğimiz hafta Hürriyet gazetesine verdiği röportajda “Hapiste yatan yazar ve gazeteciler yüzünden Türkiye ’ye gelmeyi reddediyorum! Kaç kişi oldu? 100 ’ü geçti mi? Biz demokratlar Bush’lardan kurtulduk. Bir savaş suçlusu olarak yargılanması gereken Cheney’den kurtulduk. Neler oluyor Türkiye’de! En çok endişelendiğim ülke. Demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum davet alsam da. Aynı sebeple Çin’den gelen davetleri de geri çeviriyorum. Bu hükümetleri protesto ediyorum” ifadelerini kullanınca Başbakan Erdoğan’ın eleştiri oklarına hedef oldu. ‘Biz sana çok muhtacız!’


ERDOĞAN: GELSEN NE OLUR GELMESEN NE OLUR

Erdoğan grup toplantısı sırasında Auster’a, “Türkiye ’ye gelsen ne olur, gelmesen ne olur!. Güya, kendince Türk hükümetini protesto eden bu yazar, en son 2010 yılında, İsrail’de Uluslararası Yazarlar Konferansı’na katılmış. Güya İsrail demokrat bir ülke, laik bir ülke. İfade özgürlüğünün, insan hak ve hürriyetlerinin sınırsız olduğu bir ülke. Yahu sen ne cahil bir adamsın! İsrail’e sen nasıl laik bir ülke dersin? İsrail tam bir din devletidir. Aman! Biz sana çok muhtacız. Türkiye itibar mı kaybeder?” diye seslendi.
İSRAİL'DE GAZETECİLER TUTUKLU DEĞİL

Bu sözlere yazılı açıklamayla cevap veren Auster da, şunları söyledi: “Sayın Başbakan, sizin ve benim ülkemin de dahil olduğu dünyada sayısız problemler var. Benim kesin inancım, koşulları iyileştirmek için bu sorunları sırasıyla çözmek gerekli. Cezaevi veya sansür tehdidi olmadan ifade ve yayın özgürlüğü, tüm kadın ve erkekler için kutsal bir haktır. Başbakan İsrail’le ilgili ne düşünürse düşünsün, gerçek şu ki orada düşünce özgürlüğü var ve ne yazarlar ne de gazeteciler hapiste. Uluslararası PEN’den gelen rakamlara göre, Türkiye’de yaklaşık olarak 100 yazar hapiste. Davası dünyanın dört bir yanındaki pen merkezleri tarafından yakından takip edilen Ragıp Zarakolu gibi bağımsız yayıncılardan bahsetmiyorum bile!” Bu polemiğe CHP lideri kemel kılıçdaroglu da katıldı ve Auster’ı Türkiye’ye davet etti.
Söyleme gereği hissettim

Dün de Auster, New York Times gazetesinden Susanne Fowler’a açıklamalarda bulundu. Brooklyn’deki ofisinden telefonla demeç veren Amerikalı yazar, gazetecilere ve yazarlara yönelik hapse atma olaylarını protesto etmek için bu sözleri söylediğini yineledi ve “Böyle bir açıklama yapma gereği hissettim çünkü Batı’da yeterince insan Türkiye’de basın üzerindeki baskıları tartışmıyor” dedi. Auster, “Tabii ki hapse atılan kişilerin tümünün yazdıkları nedeniyle cezaevinde bulunduğunu söylemiyorum. Ama onları terörist olarak suçlamak çok karmaşık bir iş” diye konuştu. 65’inci doğum gününü kutlayan yazar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini Türkiye’ye davet etmesi konusunda ise, “Ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce verdiğim sözler nedeniyle bu yıl Türkiye’ye gidecek vaktim yok. Ama belki ileride bir zaman olur, bakacağız” yanıtını verdi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
austerdan, cevap, davetine, kılıçdaroğlunun, paul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a Auster cevabı PassioN Haber Arşivi 2 04 Şubat 2012 23:47
Kılıçdaroğlu'ndan Paul Auster'a mesaj PassioN Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 20:40
Paul Auster'dan Erdoğan'a yanıt PassioN Haber Arşivi 3 02 Şubat 2012 04:06
Erdoğan'dan Paul Auster'a cevap PassioN Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 19:39