IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2012, 14:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MHP’den Gençliğe Hitabe Harekatı




AKP iktidarının “Ne var, ayet mi bu!” diye kaldırmaya çalıştığı “Gençliğe Hitabe”ye
sahip çıkan Bahçeli, ses getirecek bir karar aldı: Hitabe, tüm teşkilata hediye edilecek…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İktidara çok açık bir mesaj olacak

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Gençliğe Hitabe’den rahatsızlık duyan, Andımıza el uzatmayı planlayan, İstiklal Marşı’ndan gocunan AKP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu öğelerini dinamitlemek için adice bir faaliyet yürütüyor” şeklindeki sert çıkışının ardından çok konuşulacak bir karara imza attı.

Parti teşkilatına hediye edilecek

Hitabe tartışmalarına net tavır koyan ve çok anlamlı bir jeste imza MHP lideri Devlet Bahçeli, Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe” sini parti teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları şubelerine hediye etme kararı aldı. Hediyenin önümüzdeki günlerde parti teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları şubelerine gönderileceği açıklandı.

Yönetmelikle ortaya çıkmıştı

AKP’nin Gençliğe Hitabe’yi okullardan kaldıracağı haberi, yayımladığı yönetmelikle ortaya çıkmıştı. Yönetmelikteki “Atatürk köşesinin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskı, Atatürk’ün fotoğrafı, İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin uygun biçimde asılması” gibi hükümler kaldırılıyor.

Özcan Yeniçeri : Ali Kemal’in çocukları Hasan Tahsin’e karşı!

Evet, Gençliğe Hitabe ayet değildir ama millete yön gösteren pusuladır. Pusulası olmayan gençliği rüzgarlar, dalgalar yönlendirir. Bugün değerler, ilkeler, idealler karşı karşıya… 2 temel nokta üzerinden hareket edersek, Ali Kemal’in çocuklarıyla Hasan Tahsin’in çocukları karşı karşıyadır.

Yusuf Halaçoğlu : Milli değerler ortadan kaldırılmak isteniyor

Milli sayılan değerlerin sürekli erozyona uğratıldığı, tahrif edildiği bir dönem yaşıyoruz. Bütün değerler yıkıldı. Birtakım kaleler fethedildi. Şimdi bütün milli değerleri ortadan kaldırarak bilimi, dünyevi işleri tamamen atıyorlar bir kenara ve ne idüğü belirsiz birtakım insanlar yetiştirmeyi hedefliyorlar.

Tunca Toskay : Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle çatışıyorlar

Hükümetİn tavrı çok açık. Onlara bağlı medyaya bakınca sistemli bir olayla karşı karşıya olduğumuz çok açık ve net bir şekilde görülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesiyle çatışmaları var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve silah arkadaşlarıyla çatışmaları var.

MHP’den teşkilata “Gençliğe Hitabe”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP hükümetinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okullardan kaldırma girişimine hediyeyle karşılık verecek. Bahçeli, parti teşkilatlarına ve Ülkü Ocakları şubelerine Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni hediye etme kararı aldı. Hediyenin önümüzdeki günlerde teşkilatlara ve Ülkü Ocakları şubelerine gönderileceği bildirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay da, “İstiklal Savaşı sırasında, İstiklal Savaşı’na, Atatürk’e, Cumhuriyet’e kimler karşı çıkmışlarsa bugün aynı şeyin devamını değişik üsluplarla görüyoruz” dedi.

Kuruluş felsefesiyle çatışıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, hükümeti girişimini sert bir dille eleştirirken şunları söyledi: “Sayın Genel Başkan o konuda bütün söylenecekleri söyledi. Burada çok net bir durum var. Hükümetin buradaki tavrı çok açık. Onlara bağlı olan medya organlarının meseleye yaklaşımı dikkate alındığında sistemli bir olayla karşı karşıya olduğumuz çok açık ve net bir şekilde gözüküyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş felsefesiyle çatışmaları var. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve silah arkadaşlarıyla çatışmaları var. Kabullenmeleri mümkün değil.” Toskay, olayın tarihi bir süreç olduğunu kaydederken “İstiklal Savaşı sırasında, İstiklal Savaşı’na, Atatürk’e, Cumhuriyet’e kimler karşı çıkmışlarsa bugün aynı şeyin devamını değişik üsluplarla görüyoruz” dedi. Okullardan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin kaldırılacağı Milli Eğitim Bakanlığı’nın ocak ayı sonunda yayımladığı genelgeyle ortaya çıkmıştı. Genelge, özel ortaöğretim okullarındaki Atatürk köşelerinden Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin kaldırılmasını öngörüyor.

Taslaktan çıkarıldı

Mevcut yönetmelikte özel ortaöğretim okullarında Atatürk köşesinin zeminden yüksekte olması, Atatürk büstü veya maskının konulması, Atatürk’ün fotoğrafı, Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sinin uygun biçimde asılması, madalyon, gravür, Atatürk’ün eğitimle ilgili sözlerine yer verilmesine ilişkin hükümler bulunurken, taslakta bu hükümlerin tamamı çıkarılmış durumda.
Haber: Ceyhun Bozkurt

100 yıllık hesaplaşma

Bahçeli’nin “Hürriyet ve İtilaf’ın bugünkü temsilscisi AKP’dir” açıklaması akıllara 100 yıllık hesaplaşmayı getirdi. Yeniçeri de tarafları Hasan Tahsin’in ve Ali Kemal’in çocukları olarak gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin kaldırılma girişimini eleştirirken AKP ile ilgili “Hürriyet ve İtilaf’ın bugünkü temsilcisi” tanımını yaptı. Bu tanım akıllara, “Yüz yıllık hesaplaşmayı” getirdi.Bu hesaplaşmayı değerlendiren MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, tarihin kendini günümüzde tekrarladığını söyledi. Yeniçeri şunları söyledi: “Geçmişte Ali Kemal’in yerini günümüzde neo-liberal gazeteciler, geçmişte İngiliz Muhipler Cemiyeti’nin yerini Amerikan dostları, Avrupa dostları almıştır. Geçmişte düveli muazzama’ya yaltaklanarak var olacağını zannedenler bugün küresel güçlere yaranarak kendi istikbal ve geleceklerini garanti altına almaya çalışıyorlar. Bugün iki temel şey üzerinden hareket edersek, Ali Kemal’in çocuklarıyla Hasan Tahsin’in çocukları karşı karşıyadır. İttihat ve Terakki içlerindeki bir grubun şu veya bu şekilde benimsenmeyecek tavırlar yapmasına karşın İttihat ve Terakki Türk iye Cumhuriyeti devletini kuran iradeyi meydana getirmiştir. O irade bugün AKP’nin oturduğu makamları, hükmettiği alanları oluşmasında hayatlarını ortaya koymuş insanlardır.”

Gençliğe Hitabe pusuladır

Bu tür değerlendirmelerin bilime ve akla dayanması gerektiğinin altını çizen Yeniçeri, “” Evet bugün değerler, ilkeler, idealler karşı karşıya. Bir taraftan Kuva-i Milliye’nin, bir taraftan Kuva-i İnzibatiye’nin, bir taraftan Mustafa Kemal’in öbür taraftan Damat Ferit’in irade ve düşünceleri karşı karşıya geliyor “ dedi. Yeniçeri sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençliğe Hitabe ayet değildir. Günaydın şimdiye kadar ayet olduğunu mu zannediyordun sayın Çelik? Gençliğe hitabe ayet değildir ama bir milletin gençliğinin ilkelerini, onların yönünü gösteren pusuladır. Dolayısıyla pusulasız bir geminin nereye gideceğini ve onun başındaki kaptanın geleceğini rüzgarlar tayin edecektir. Dalgalar tayin edecektir. Onun için Mustafa Kemal gençliğe hitabeyle geleceği bir ideal, bir iddia, bir rota ve bir ilke çizmiştir. Bir milleti, rotasız, iddiasız, idealsiz bırakmak aynı zamanda dinsiz bırakmak demektir. Aynı zamanda Kur’an’sız bırakmak demektir, yabancı uşağı haline getirmek demektir. İngiliz’in, Yunan’ın, Fransız’ın kuyruğuna takılmak demektir. Bugünkü iktidarın yaptığını yapmak demektir.

Hedefleri milli değerleri yok etmek

MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu milli sayılan değerlerin sürekli olarak erozyona uğratıldığı, tahrif edildiği bir dönem yaşıyoruz “ dedi. Günümüzdeki durumu Osmanlı’nın son dönemleriyle karşılaştıran Yusuf Halaçoğlu, şunları söyledi: ” Eskiden mantık dersleri görürdük liselerde. Şimdi mantık dersi olmadığı gibi felsefe dersleri de yok. İnsanlara önce mantığını kullanmayı öğrettiğiniz takdirde, misyonerlerin etkisinden kurtulabilecekleri gibi, insanlar doğru olan dini hükümlerin de neler olabileceğini anlayabilecek güce sahip olacaklar. Burada çok büyük bir tahrifata başlandı. Bütün değerler yıkıldı. Bir takım kaleler fethedildi, şimdi geriye kaldı Osmanlı devletinde başlangıçta var olan pozitif ve uhrevi bilimlerin birbiriyle eş değer görülmesinin yerini tamamen dini bilimlere bir kayma eğilimi gibi, şimdi de artık pozitif bilimleri bırakıp uhrevi ilimlere kayma anlamında adımlar atılıyor. Bunun da niteliği belli olmayan biçimde gençliğe verilmesine yönelik bir politika izleniyor.

Tek kanatla uçulmaz

Halaçoğlu, Hz. Muhammed’in “Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya işlerine, hemen ölecekmiş gibi ahiret işlerine bakın” hadisini hatırlatarak “Aslında bu, bir kuşun iki kanatla uçması gibi bir şeydir. Tek kanatla uçulmayacağı gibi. Burada da dünyada yaşayan insanların da hem dünyevi ilimleri hem de uhrevi ilimleri birlikte götürmeleri mücehhez kılınmaları gerekir. Bunlar bütün milli değerleri ortadan kaldırarak dünyevi işleri tamamen atıyorlar bir kenara ne idüğü belirsiz bir takım insanlar yetiştirecekler” dedi.

“Yeni Osmanlıcılık”ta niyet üniter yapıyı yıkmak

ABD’nin, Türkiye’de yeni Osmanlıcılık adı altında başlattığı projeyle ilgili birçok haber YENİÇAĞ’da yer bulmuştu. Araştırmacı yazar Aytunç Altındal, 3 Ağustos 2007’de YENİÇAĞ’da manşetten verilen açıklamalarında, yeniden ısıtılarak Türkiye gündemine getirilen ‘Yeni Osmanlıcılık’ tartışmalarının ardında, Atatürk Cumhuriyeti’nin tasfiye edilmesinin yattığını ifade etmişti. ABD’nin İstanbul İstinye’de bulunan Başkonsolosluğu’nda bazı gazetecilere ‘Yeni Osmanlıcık birifingi verilmişti. Amerika, ardından, ‘Ilımlı İslam’ projesini BOP kapsamında Türkiye’ye dikte etmeye başladı. 22 Temmuz seçimlerinden hemen sonra, El Cezire televizyonu ise AKP için ‘Yeni Osmanlı’tanımlamasını gündeme getirdi. Son olarak da ABD’li düşünce kuruluşu Hudson’un, ‘Yeni Osmanlı Raporu’ servis edildi.

“Laikliği yıkacağız” demişti

Çankaya Köşkü’nde görev süresinin dolmasını bekleyen Abdullah Gül, Refah Partisi’nde başlayan siyaset yaşamında birçok kez cumhuriyet değerlerini ilkellik olarak göstermiş, laikliği yıkacaklarını söylemişti. Gül, Meclis kürsüsünden yaptığı bir konuşmada “Dağa taşa Ne mutlu Türküm diyene” yazısının konulduğunu bunun da ilkellik olduğunu söylemişti. Abdullah Gül’ün, dış basında çıkan bazı demeçleri tartışmalara neden olmuştu. İşte bunlardan bazıları: Gül’ün, Guardian gazetesinde 1995’te yayımlanan söyleşide, “Laik devleti yıkacağız” dediği iddia edilmişti. Ancak haberi yapan Jonathon Rugman, yıllar sonra, “Laik sistemi değiştireceğiz, ifadesini kullanmıştı” diye konuştu.

Kemalizm zayıflatılıyor

Anayasa Mahkemesi eski başkanı Tülay Tuğcu’nun suikasta kurban gitmesini de kapsayan ‘senaryo’nedeniyle Türkiye’de yoğun tartışmalara neden olan ABD’deki düşünce kuruluşu Hudson Enstitüsü, yine çok konuşulacak bir rapora imza atmıştı. Rapora göre, Kemalizmin etkinliğinin, Anadolu’dan gelen siyasi liderlerin artan nüfuzunu yansıtan farklı bir eğilim tarafından zayıflatıldığı öne sürüldü. Bu eğilime mensup kişilerin, ‘Osmanlıların toplum kavramına’ ilgi duydukları kaydedildi. Lehigh Üniversitesi öğretim üyelerinden Profesör Rajan Menon ve Hudson Enstitüsü uzmanlarından S. Enders Wimbush tarafından kaleme alınan raporda, özellikle AKP’nin yükselişine dikkat çekilerek, “Kemalist siyasi modelinin etkinliğinin, Anadolu’dan gelen siyasi liderler ve işadamlarının artan siyasi nüfuzunu yansıtan diğer bir eğilim tarafından zayıflatıldığı” savlarına yer verildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AKP, kendi mezarını hazırlıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP iktidarının Güneydoğu’da yürütülen kazılarla tam bir “siyasi arkeoloji çalışması” yaptığını savunarak, “Hakikatte AKP mevcut politikalarıyla kendine mezar hazırlamaktadır. Çünkü günü geldiğinde; aldatmaktan, kandırmaktan usanmadığı millet tarafından siyaset mezarlığına defnedileceğini vehmetmektedir” dedi. Yalçın MHP’nin Trabzon Maçka ilçe kongresinde konuştu. Başbakan Erdoğan’ın son günlerde muhalefetten gelen eleştirilere aklı başında cümleler kurarak cevap vermek yerine demogojiye başvurduğunu iddia eden Yalçın, “(İzindeyiz Atam) deyip izin yaptılar” gibi ilkokul çocuklarının ettiği şakaları siyaset jargonuna katarak yönelttiği gülünç suçlamalar, Başbakan’ın kültür seviyesini ele vermektedir “ diye konuştu.

Güneydoğu’daki kazılar

Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki kazı olayıyla ilgili sözlerinin tam bir komedi olduğunu savundu. Yalçın, ” Başbakan Erdoğan, MHP’nin İçkale’de çıkarılan kemiklerden rahatsızlık duyduğunu iddia etmektedir. Hâlbuki bundan asıl rahatsız olan AKP’dir. Çünkü 10 yıllık icraatı boyunca AKP hükümeti, faili meçhulleri aydınlatacağım diye yerin üstündekileri bırakmış, toprak altında köstebek ararcasına Türkiye’de kazmadık yer bırakmamıştır. AKP iktidarının yaptığı deyim yerindeyse tam bir siyasi arkeoloji çalışmasıdır. Böylece AKP, siyasetin terminolojisine ’siyaset arkeolojisi’ni getirmiştir. Hakikatte AKP mevcut politikalarıyla kendine mezar hazırlamaktadır. Çünkü günü geldiğinde; aldatmaktan, kandırmaktan usanmadığı millet tarafından siyaset mezarlığına defnedileceğini vehmetmektedir “ dedi.

10 yılda gelinen nokta

MHP’nin, faili meçhullerin bir an önce aydınlanması konusundaki net tavrını her platformda ortaya koyduğunu, ancak meseleyi muhalefetin değil hükümetin çözmesi gerektiğini kaydeden Semih Yalçın, ” On yıldır tek başına iktidar olan ve meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AKP hükümeti gizli kalmış cinayetleri aydınlatacağına söz vermiştir. Ne yazık ki on yılda gelinen nokta, kazmayla kürekten veya kepçe operatörlüğünden ibarettir. Vaatler tutulmamıştır. Bunun mahcubiyet ve ezikliğiyle olsa gerek, Tayyip Erdoğan Başbakandan çok kenar mahalle bıçkını edasıyla partimize saldırmakta, bizi faili meçhullerin aydınlatılmasını istememekle suçlamaktadır “ diye konuştu.

Kaynak : Yeniçağ


Konu N999 tarafından (07 Şubat 2012 Saat 07:04 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gençliğe, harekatı, hitabe, mhp’den


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gençliğe Hitabe kaldırılabilir mi? Neo IF Anket Arşivi 10 03 Şubat 2012 20:48
Gençliğe Hitabe kaldırılıyor Neo Haber Arşivi 2 03 Şubat 2012 14:21
Gençliğe Hitabe kaldırılıyor! N999 Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 10:27
'Gençliğe Hitabe'yi ben yazdım' Collettivo Haber Arşivi 0 29 Haziran 2008 20:38
Gençliğe Hitabe.. hitman Atatürk Köşesi 0 14 Mart 2006 21:16