IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan Bülent Arınç’tır (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/449809-sanati-ve-sanatciyi-en-az-taniyan-bulent-arinc-tir.html)

Neo 06 Şubat 2012 10:11

Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan Bülent Arınç’tır
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Amerikalı yazar Paul Auster hakkında dile getirdiği, “Atatürk’le ilgili film yapılırsa Auster oyunculuk yapabilir” sözlerine, “Sanatı ve sanatçıyı en az tanıyan odur” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, sanatı küçümseyen ve aşağılayan, ucube bir bakış açısının Türkiye için büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, “Açıkçası sanata olan saldırılar, insanlığa ve insanlığın ürettiği evrensel değerlere yöneliktir, insanlığın aydınlanmasına yöneliktir. Sonuçta eşitlik ve demokrasi düşüncesine yöneliktir’’ dedi. Kültür ve sanat dernekleri temsilcileriyle İstanbul’da bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Conrad Otel’de bir araya geldi.
BİZE İHTİYAÇLARI YOK
“Sanatçıların parlamentodaki sesi olmaya kararlıyız’’ diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sanatçıların bize ihtiyacı yok. Bizim onlara ihtiyacımız var. Onların onurlu duruşlarına, keskin sezgilerine, gerçeğin ve gerçekliğin özüne yönelmiş bakışlarına, yorumlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu bağlamda açıkça ifade etmeliyim ki, sanatçının vicdanını tatmin etmeyen, sanatçının vicdanına ters gelen bir yönetim anlayışı eksiktir, ayıplıdır, kusurludur.”


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net