IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Erdoğan'ın Fatih Projesi Konuşması (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/449892-erdoganin-fatih-projesi-konusmasi.html)

N999 06 Şubat 2012 16:16

Erdoğan'ın Fatih Projesi Konuşması
 
Başbakan Erdoğan 'Dindar bir gençlik yetiştireceğiz' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başbakan Erdoğan, ''Fatih Projesi''nin okullarda uygulamaya geçmesi dolayısıyla Sabahattin Zaim Anadolu Lisesinde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısındaki 'Dindar gençlik yetiştireceğiz' sözlerine gelen tepkilere cevap verdi.

Erdoğan, '1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk, hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önünüze eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil nasıl yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Evet bugün 17 ilimizde 52 okulumuzda FATİH projesi start alıyor, inşallah bu yılın Eylül ayına kadar 3 bin 57 kurumda yani liselerin yarısında FATİH projesinin kurulumu tamamlanmış olacak, 42 bin okulda 5 yüz 70 bin sınıfta da önümüzde ki sene inşallah hayata geçmiş olacak. 6 yüz 20 bin akıllı tahtayı da öğrencilerimize, sınıflara kazandırmış olacağız. Bu projeyle artık okullara değil, tek tek sınıflara yüksek hızlı internet bağlantısını da gerçekleştiriyoruz. Hatırlarsanız seçim kampanyasında meydanlarda ben size tabletleri gösteriyordum ve artık gün geldi çattı, bugün bu adımı atıyoruz.

İLK 200 TABLET TESLİM EDİLDİ

Her okula artık çok fonksiyonlu birtane de döküman kamera kazandırıyoruz ve her öğrenciye bir tablet bilgisayar dağıtma sözümüzü vermiştik buradan ilk tablet bilgisayarlarımızı da dağıtmaya başlıyoruz. Sabahattin Zayim Anadolu Lisesi'ne ilk olarak 2 yüz tablet bilgisayarımızı vereceğiz. 12 bin 800 adet olarak bugün diğer pilot okullarda da öğrencilerimize teslim ediyoruz, Allah'ın izniyle bugün itibariyle kara tahta tabirini tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz.

Öğrenciyi internetle yani dünyayla biz buluşturduk. İnterneti artık doğrudan sınıfa ulaştırır noktaya geldik. Bilgisayar ve internet bu ülkenin çocuklarının hizmetine neden sunulmadı.

KİMSE NİYET OKUMACILIĞI YAPMASIN

Bu hükümet muhafazakar demokrat bir hükümettir. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın hükümetlerin hedefleri vardır. Anayasamızın 24. maddesini bir okurlarsa devlete nasıl görev verdiğini görürsünüz. Bizim hedefimizin içinde yine söylüyorum; bir haftadır yürütülen kampanya çarpıtma kampanyasıdır. Öğrenci formatlamak bizim hedefimiz değildir. Hiç kimse niyet okuyuculuğu yapmasın. Nasıl bir Türkiye istediğimiz son 9 yılda ortadadır. Engellerin kaldırılmasından bahsediyoruz. 1 milyona yakın bilgisayarı okullara kazandıran hükümeti böyle sözlerle eleştirmek haksızlıktır.

DAYATMADAN DEĞİL DEMOKRASİDEN YANAYIZ

Bu konularla hükümeti karalamak vicdansızlıktır. Benim il başkanları toplantısındaki sözlerim açıktır nettir. Biz bir dayatma arzusunda değil tam tersine demokrasilerden yanayız. Bu ülke ne çektiyse öğrencileri formatlamak isteyen ikna odalarında zulmeden zihniyetlerden çekmiştir. Bu ülkede bir dönem kitaplar yasaklandı.

Bu ülkeden insanların manevi değerlerini öğrenmesi engellendi. Milli değerlerini öğretenler cinayet işlemiş gibi takip edilip mahkum edildi. Öğretim başka bir şeydir ama eğitim başka bir şeydir. Gencecik çocuklar sakallarına bıyıklarına bakılarak üniversite kapılarında bırakıldı. Köy enstitülerinde eğitmen formatladılar. Bırakın bilgisayarı, ışığında ders çalışacak gaz yoktu. Yaşlılarımız bunu iyi bilir. Okula tezek taşıdı analarımız. Tezek dumanında ders dinledik. Biz bunları iliklerine kadar yaşamış bir nesiliz. Biz 75 kişilik sınıflarda okuduk. Aynı dönemde 125 kişilik sınıflarda okuyanlar da vardı. Mamak'taki işçi Ahmet amcanın oğlunun avukat, hakim olmasından rahatsız oldular. Ayşe teyzemin çocuğu siyasala gidince rahatsız oldular.

KUSURA BAKMAYIN BİZ SİZLERLE ANLAŞAMAYACAĞIZ

1 haftadır köşelerinde yazanlara sesleniyorum; bu gençliğin tinerci olmasını mı istiyorsunuz? Siz bu gençliğin manevi değerlerinden kopuk hiçbir istikameti olmayan bir nesil mi olmasını istiyorsunuz? Biz sizinle anlaşamayacağız. Hem çağdaş hem dindar olunamıyor mu? Önce başınızı önünüze eğin ve hem dindar hem çağdaş bir nesil nasıl yetişir bir düşünün. Dindar bir nesil farklı düşüncelere saygılıdır. O terbiyeyi alarak yetişmiş bir nesiliz.

İkna odalarının mucitleri kalkmış bizi eleştiriyorlar. İkna odalarına ses edemeyenler bugün bizi karalamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin tüm çocukları okuyacak. En iyi eğitimi alacaklar. Dünyanın değişik yerlerine yavrularımızı gönderiyoruz.

Demokrasiden geriye gidişi algılayanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar.

Bu akıllı tahtalar 75 milyonun sizlere emanetidir. 75 milyon aşından fedakarlık ederek sizlere bu imkanları sağlıyor. Bütün bu emanetlere gözünüz gibi bakmanızı rica ediyorum.

Bütün bu imkanlar annenizin ak sütü gibi helaldir. Adı güzel kendi güzel bir proje.. Fatih Projesi'nin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak : Ensonhaber


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net