IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2012, 20:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
JİTEM'in varlığını kanıtlayan bir resmi belge daha




JİTEM'in dönemin komutanlarından Cem Ersever imzalı bir belgesi ortaya çıktı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


JİTEM'in varlığı yıllardır tartışılıyor. TSK bu zamana kadar hep 'yok' dedi ama onca faili meçhul cinayetin sahibi olan JİTEM'in varlığını ispatlayan resmi bir belge daha ortaya çıktı
Diyarbakır'daki karargâhın bahçesinde 29 cesede ait kemik parçaları bulunan JİTEM'le ilgili çok önemli belgeler ortaya çıktı.
Ergenekon soruşturması kapsamında şüphelilerden birinin ev aramasında ele geçirilen ve JİTEM davasını yürüten Diyarbakır'daki Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen belgeleri STAR ele geçirdi.


ERSEVER İMZALI BELGE

Binbaşı cem ersever imzalı belgelerde JİTEM'in hem uzun adı hem kısa adına yer veriliyor. 12 Mayıs 1991 tarihli tutanaklara göre 'gizli' bir görev için Tekirdağ'a giden itirafçılar Abdulkadir Aygan, Fethi Çetin ve korucubaşı İbrahim Babat, kaldıkları otelde silahlarının ateş alması sonucu karakolluk oldu. Olaya el koyan Çiftlikönü Karakolu'nda ifadeleri alınan üç kişi JİTEM kimliklerini gösterip bölgeye operasyon için resmi görevle geldiklerini söylüyor.
Konunun Merkez Komutanlığa bildirilmesi üzerine şüphelilerin verdiği JİTEM'in Diyarbakır telefonu aranıyor. Dönemin İnzibat Komutanı Binbaşı Şekip Ünsal görüşme notlarını aldığı Telefon Görüşme Tutanağı'nda, 0 412 XXXXX numaralı telefondan Binbaşı Cem Sever ile görüştüğünü ve üç kişinin kendi elemanları olduğunu, üzerlerindeki silahların da kendilerine zimmetli olduğunu söylemesi üzerine serbest bıraktıklarını aktarıyor.
Üç kişi için 'elemanımızdır' yazısı

Soruşturmayı yürüten Çiftlikönü Polis Karakolu'na ise Binbaşı cem ersever imzalı bir faks gönderilerek "silahlar da adamlar da bizim" deniyor. Ersever'in 3'üncü Jandarma İstihbarat Grup Komutanı olarak imzaladığı belgede şu ifadeler kullanılıyor;
"Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı'nın (JİTEM) aşağıda isimleri belirtilen istihbarat personelinin, grup komutanlığında tekirdağ ilinde Güneydoğu Anadolu bağlantılı pkk metropol faaliyetleri hakkında mevcut bilgilerin teyidi ve pkk cephe teşkilatıyla bağlantılı olduğu şahısların araştırılması amacıyla 09 Mayıs 1991 tarihinden itibaren görevlendirilmiş olduklarını bilgilerinize arz ederim."
BİRİ RUHSATLI-DİĞER RUHSATSIZ

Çift tabancalı JİTEM'ciler

JİTEM davasını yürüten mahkemeye gönderilen tutanaklar arasında Abdulkadir Aygan'ın, Fethi Çetin'in ve İbrahim Babat'ın JİTEM'e ait kimlik kartlarının fotokopileri ile birlikte kullandıkları silahların seri numaraları da bildirildi. Abdülkadir Aygan'ın 22 Ağustos 1990 li kimlik kartında komutan olarak Ersever imzası bulunuyor. Rütbesi jandarma er ve numarası 1958 olarak belirtilen Aygan'ın silahının D.938121 seri numaralı Smith Wesson olduğu kaydediliyor. Aygan'da yakalanan silahın aynı marka ve model olmasına rağmen seri numarasının farklı olduğu gözüküyor. Bu da JİTEM'cilerin biri ruhsatlı diğeri ruhsatsız silah taşıdıkları iddiasını doğruluyor. Fethi Çetin isimli diğer JİTEM elemanın kimlik kartındaki "Askeri Kimlik" numarası bölümünde 2068, silah numarası ise A458514 olduğu yazıyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belge, bir, daha, jitemin, jİtemin, kanıtlayan, resmi, varlığını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MUSTAFA KEMAL'in daha önce hiç yayınlanmamış 2 resmi ortaya çıktı!! blackkurt38 Atatürk Köşesi 0 09 Şubat 2008 00:58