IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 16:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MİT’çiler İçin Yakalama Kararı




KCK soruşturmasında ifadeye çağrılan eski MİT yöneticileri Emre Taner ve Afet Güneş'in de aralarında bulunduğu 4 MİT görevlisi için yakalama emri çıkarıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için ise Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na talimat yazısı yazıldı. Bu arada, MİT Hukuk Müşavirliği'nin dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı yetki ve görev bakımından itirazı, savcılık tarafından reddedildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlilerini ifadeye çağıran KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı, bugün yeni bir yasal süreç başlattı.

İfadeye vermeye gelen olmayınca savcılık, eski MİT'çiler için yakalama MİT Müsteşarı için de Ankara'ya yazı gönderdi.

Eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında olduğu 4 eski MİT'çi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadesinin alınması için Ankara Savcılığı’na talimat yazıldı.

Bu gelişmenin ardından polis ekipleri, 4 eski MİT'çinin evinde gitti. Polis ekipleri şu sıralarda evlerde arama yapıyor.

Arama yapılan yerlerden birinin Emre Taner'in de ikiamet ettiği Yaşamkent Sitesi olduğu öğrenildi.

MİT Müsteşarlığı dün adliyeye bir yazı göndererek, bilgi istenen olayların görev kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak savcılığın yetkisi olmadığını hatırlatmıştı.

Bugün savcılığın Hakan Fidan için Ankara'ya yazı göndermesi, yetkisizlik tartışmasında MİT'in görüşünün göz önünde bulundurulduğu şeklinde yorumlandı.

SUÇLAMA: KCK'YA YARDIM ETMEK

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in ifade için savcılığa çağırmıştı.

MİT mensuplarının ifadesini alması beklenen Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik soruşturmayı yürütüyor.

MİT mensuplarının, KCK üyelerine yardımda bulunduğu iddia ediliyordu.

Sözkonusu soruşturma kapsamında eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi, 17 Ocak'ta tutuklanmıştı.

MİT 'SAVCININ YETKİSİ YOK' DEMİŞTİ

MİT Müsteşarlığı dün adliyeye bir yazı göndererek, bilgi istenen olayların görev kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak savcılığın yetkisi olmadığını hatırlatmıştı.

Bugün savcılığın Hakan Fidan için Ankara'ya yazı göndermesi, yetkisizlik tartışmasında MİT'in görüşünün göz önünde bulundurulduğu şeklinde yorumlandı.

MÜTHİŞ BİR İDDİA

CNN Türk ekranlarında geçen iddiaya göre, Türkiye'ye sığınan Suriye'li bir albayın kaçırılarak, Suriye yönetimine teslim edilmesine yardım ettiği iddiasıyla MİT'in Hatay Bölge Müdürü gözaltına alındı.

CNN Türk'te geçen bu iddia, resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

MİT arazisi ve lojmanlarında da aramalar yapıldığı öne sürüldü. Adana, Hatay ve Ceyhan ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arazisi ve lojmanlarında da aramalar yapıldığı öne sürüldü.

Zanlılar, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülürken, 2 MİT mensubu da ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

ADANA'DA 5 GÖZALTI

Adana’da bu sabah gerçekleştirilen KCK operasyonu kapsamında MİT lojmanlarında arama yapıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında bir MİT mensubunun da bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını, bazı MİT görevlilerinde şüpheli sıfatıyla ifade çağrıldığını açıkladı.

Sabah saat 05.00’te başlayıp 07.30’da sona eren operasyonda Hatay ve Adana ile Ceyhan İlçesi’nde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapan polis aralarında 18 yaşından küçükler ile kadınların da bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldı. Adana kent merkezindeki operasyon kapsamında polis MİT lojmanlarında da arama yaptı.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında bir MİT mensubunun da bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını, bazı MİT görevlilerinde şüpheli sıfatıyla ifade çağrıldığını açıkladı.

YAKALAMA EMRİ NE ANLAMA GELİYOR?

Gazeteci Avni Özgürel:
"Emniyet ile istihbarat teşkilatı arasında geçen yılın son aylarında başlayan gerginlik artık örtülemez bir duruma geldi. Yargının daha önceki MİT mensuplarına yönelik tutuklama kararlarına bakıldığında farklılık var. Örneğin Kaşif Kozinoğlu ve Erzurum'daki MİT mensuplarının özel yetkili savcılar tarafından tutuklanması sırasında hükümet cephesinden tepki gelmemişti. Ancak şimdi var. İki olayı karşılaştırdığımızda Başbakanlık'tan yine tepki olmaması lazım."

Ceza Hukukçusu Yılmaz Yazıcıoğlu
"MİT görevlilerinin görevleri nedeniyle soruşturulması Başbakanlık'ın iznine bağlı. Özel yetkili savcılık ise 'Ben terör suçları kapsamında soruşturma yapıyorum' diyerek yetkisi olduğunu düşünüyor. MİT müsteşarı bir yerde görüşmeye gidiyorsa, ödeneğini de iznini de alıyordur. Ama bu bakış açısı. Bu yaklaşımla herhangi bir soruşturmayı Cumhurbaşkanına kadar uzatabilirsiniz."

Kaynak : Mynet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
için, kararı, mit’çiler, mİt’çiler, yakalama, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
• 9'u Hizbullah üyesi 12 kişi hakkında yargıtay yakalama kararı çıkardı! Sametold Haber Arşivi 0 14 Ocak 2011 23:03
Otodrag davasında 4 kişiye yakalama kararı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 17:59