IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 16:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gürsel Tekin : Bu Celp Başbakan'a Çıkarılmıştır




CHP kanadından MİT'çiler için çıkarılan yakalama kararına ilk tepki Gürsel Tekin'den geldi...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eski MİT'çiler Emre Taner ve Afet Güneş hakkında yaklama kararı çıkartılması ve Hakan Fidan'ın ifadesi içinse Ankara Savcılığı'na talimat yazılmasına CHP kanadından ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, "Bu celp Başbakan'a çıkarılmıştır" dedi.

"BAŞBAKAN OLAYLARI ANLATMALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, bir kaos ortamının olduğunu ve kimin ne yaptığının belli olmadığını öne sürerek, ''Sayın Başbakan'ın bir an evvel bir açıklama yapması lazım. Ülkeyi yöneten o'' dedi.

DİSK'in 14. Genel Kurulu'na katılan Kılıçdaroğlu, buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''MİT'in Hatay Bölge Müdürü tutuklandı. Neler söyleyeceksiniz? Devlet içinde savaş mı var? Bu kriz nereye gidiyor?'' diye sorulan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan'ın bir an evvel bir açıklama yapması lazım. Ülkeyi yöneten o. Devlet iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Bir kaos ortamı var. Kimin ne yaptığı belli değil. O nedenle bizim bu aşamada yorum yapma şansımız yok. Sadece şunu söylüyorum; ülkenin iyi yönetilmediğini artık herkes biliyor, herkes görüyor. Sayın Başbakan aciz konumda. Ne yapacağı konusunda karar veremiyor. Görüşmeler üst üste devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı olayın bir tarafında, Başbakan olayın bir tarafında, Genelkurmay Başkanı olayın bir tarafında. Bu ülkede neler oluyor? Bilmediğimiz neler var? Bir iç hesaplaşma mı var? Bir kavga mı var? Yoksa gerçekten ortada suçlular mı var? Bunların hiç biri belli değil. O nedenle Türkiye'nin bu kaos ortamından çıkması için sayın Başbakan'ın bir an önce oturup bir basın toplantısı yapması lazım. Olayları halka anlatması lazım.''

''Herkes bunu açık açık dile getirmiyor ama cemaat ile hükümet arasında kılıçlar çekildi iddiası var. Siz bu değerlendirmeye ne diyorsunuz?'' sorusuna da Kılıçdaroğlu, ''Elimizde herhangi bir bulgu yok arkadaşlar. Bulgu olmadan yorum yapmak, konuşmak doğru olmaz'' yanıtını verdi.

DEMİRTAŞ: SÜREÇTEN BAŞBAKAN GÜÇLÜ ÇIKACAK

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu MİT görevlilerinin savcı tarafından ifadeye çağrılmasını değerlendirdi. Demirtaş, MİT- Emniyet çatışmasının söz konusu olmadığını ve bu süreçten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir şekilde çıkacağını söyledi.

Diyarbakarı’da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT görevlilerinin savcı tarafından ifadeye çağrılması ve yaşanan tartışmaları basın mensuplarına değerlendirdi. Demirtaş, MİT Müsteşarı’nın özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrılmasının sıradan ve basit bir olay olmadığını, ama bunun devlet içi değil, AK Parti içi bir çatışma olduğunu ileri sürdü
Kaynak : Mynet


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
celp, çıkarılmıştır, tekin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gürsel Tekin'den adaylık açıklaması N999 Haber Arşivi 0 01 Şubat 2012 04:40