IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 16:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cehalet Yenilemiyor




Büyük Atatürk, 27 Ekim 1922 tarihinde, Bursa’daki Şark Tiyatrosu’nda bir araya gelen öğretmen hanımlara ve beylere şöyle seslenmişti:

“Hanımlar, Beyler; bugün ulaştığımız nokta hakiki kurtuluş noktası değildir. Hakiki kurtuluşa medeni, çağdaş, ilme, fenne, insanlığa saygılı, istiklalinin değerini ve şerefini bilen, hurafelerden arınmış, fikri ve vicdanı hür bir cemiyet olduğumuz zaman ancak ulaşabiliriz. Öğretmenler, ordularımızın şimdi aramızda bulunan yiğit komutanlarının idaresinde kazandığı zafer, sadece eğitim ordusunun zaferi için zemin hazırlamıştır. Hakiki zaferi, cehaleti yenerek sizler kazanacak ve koruyacaksınız. Çocuklarımızı ve geleceğimizi ellerinize emanet ediyoruz. Çünkü Kurtuluş Savaşı’nın sebeplerini, anlamını ve nelere mal olduğunu çok iyi bilen sizlere yürekten güveniyoruz.”

Atatürk’ün, henüz Cumhuriyet’i ilan etmeden önce söylemiş olduğu bu sözleri, bu büyük insanın eğitime ve cehaletin yenilmesine ne denli önem verdiğinin hiç kuşkusuz başlıca göstergesidir.

Acaba Atatürk’ün çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiği öğretmenlerimiz, bugün bilime ve fenne dayalı, aklın önderliğinde ve hurafelerden ve dinsel dogmalardan arınmış bir eğitimi çocuklarımıza ve gençlerimize verebilmekte mi, yoksa bu değerli eğitim güçleri de, toplumumuzun diğer kesimleri gibi, derin bir suskunluk içerisinde kalmayı ve iktidarın kendilerine dayattığı bir eğitimi mi vermeyi yeğlemekte?..

Bugün ülkemizde bilinçli ve duyarlı bir kamuoyunun olmayışından sık sık söz ediyoruz. Hatta “üzerine ölü toprağı serpilmiş” bir halk deyişini de çokça kullanıyoruz. Bu uyuşukluk, bu haksızlıklara ve akıl dışı söylemlere ve davranışlara hiç ses çıkarmayış, bu sessizlik ve umursamazlık da cehaletin birer göstergesi değil mi?..

Yurdumuzun aydınları, cehaletin yenilebilmesinde acaba üzerlerine düşen görevleri yerine getirebilmekte mi? Hiç sanmıyorum.

Ancak cehaleti yenerek, Atatürk’ün amaçladığı çağdaş ve uygar bir toplum olabiliriz. Bunun için de, ailede, okulda ve iş yerinde, insanımıza sürekli olarak laik bir eğitimin verilmesi, insanımızın zihninin boş inançlardan arındırılması ve aydınlık bir geleceğin, ancak Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin gerçekçi biçimde yorumlanarak, uygulanmasıyla mümkün olabileceğinin çocuklarımıza, gençlerimize ve halkımıza öğretilmesi gerekir.

Keşke, dindar bir nesil yetiştirmeyi hedeflediğini açıklayan AKP Hükümeti, kendisine hedef olarak, çağdaş, akla ve bilime dayalı bir eğitimden geçen kuşakları yetiştirmeyi seçmiş olabilseydi!!! Ancak, böyle bir hedefi benimsemiş olsaydı Hükümet, acaba en az 2023 yılına değin iktidarda kalabilmeyi gerçekleştirebilecek miydi?..

DOÇ. DR. HÜNER TUNCER/İLK KURŞUN

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cehalet, yenilemiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cehalet KarakıZ İslamiyet 0 05 Ocak 2012 20:12
Cehalet Kalemzede İslamiyet 0 07 Ağustos 2011 01:14
CeHaLet CyBeReXX Komik Loglar 8 27 Nisan 2005 06:53
Cehalet :) AnsweR Komik Loglar 5 22 Mart 2005 23:55