IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 16:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Okullara Elektro-Manyak Projeye Karşı Eski Ders Kitapları




Çocuklarımızın önüne konulan her bir elektro-manyak araçla çocuklarımızın beyinleri bir daha manyetik şiddet saldırısına tutulmaktadır. Bu akılsız projeyle her sınıf bir mikrodalga fırın haline gelecektir! Hem de, algıda azlık hastalığına sebebiyet verecek şekilde, her bir harfi başka çizimde yazılmış “Fatih” yazısında görüldüğü gibi, hazırlanacak ders materyallerinde sayısız beyin çökertme silahı sinsice çocuklarımıza sıkılabilecektir.

Almanya’da velilerin büyük tepki gösterdiği sözde akıllı tahtalar ve dokunmatik tabletler, bizde sadece paramızı dışarıya akıtmaya sebep olduğu için eleştiriliyor, oysa daha kötüsü bebelerimize yaydığı manyetik şiddet dalgalarıdır. Bütün bunlardan daha elim ve daha vahim olan, müfredatların artık paramparça edildiği, kitaplarda bilgi kalmadığı, bu durumu çok az insanın fark etmiş olduğu, onların da ne yapılabileceği hususunda çaresiz duruşlarıdır.

Lise Matematik öğretmenleri müfredattaki kaosu ilk fark edenler oldu. Acaba işlenen konuları bir sıraya sokmak için Talim ve Terbiye Kurulundan destek alabilir miyiz, bu yönde TÜBİTAK’tan burslu bir çalışma yapabilir miyiz, diye düşünen, İstanbul’dan kalkıp Ankara’ya kadar gelen Matematik öğretmeni araştırma görevlilerine rastlıyorum. Onlara gerçeği anlatmak zorundayım. Müfredatı kırmak için onca yıl Amerikalı heyetlerle çalışan bir kurum onlara asla destek vermez, oyalar, başından savar. Hele Mesleki Yeterlilik Kurumu orada TÜBİTAK’ın dibinde mavi-beyaz bayraklı iş tutarken, hiç izin vermezler.

Tanıştığım Lise matematik öğretmeni ve üniversitede araştırma görevlisi bir kızımız, konular arasında bağlantıların yok edilerek müfredat kaosu yaratıldığını, bunun arkasında politik bir şeyler olduğunu seziyor, Geometri’nin seçmeli ders olmasına karşı çıkıyor, ama bir şey yapamıyordu. Ona, şu anda hazırlığı yapılan sertifikalı kurslarda seviyeyi nasıl tutturacağını sorduğumda, endişesi bir kat daha arttı. Başımızdakilerden destek beklemeden, eskileri toplamak, korumaya almak, kitapları ve müfredatları yok olmaktan kurtarmak, hem milli ve hem de evrensel bir görevdi, kızımıza bunu anlattım. Ona topladığım Matematik kitaplarını vereceğim. Karşılığında sadece bilgiyi herkesle paylaşmasını istiyorum. Çünkü ancak paylaşılan bilgi yok olmaz.

1981’de Lise.3.sınıf Fizik dersinin konularını Lise 1.sınıfa çekerek müfredatta ilk kaosu yaratan Kenan Evren hükümetiydi. Lise 1.sınıf matematik dersiyle paralelliği yok edilmiş, Fizik Dersi öğrenilemez hale getirilmişti. Müfredatları kaosa çevirme süreci böyle başladı. O nedenle 1980 öncesi ders kitaplarını toplamak, birbiriyle paralel okutulacak dersleri oradan öğrenmek ve işlenecek konuları sıralama yapmak gerekmektedir.

1970-80 arasında, NASA adındaki ABD Uzay Enstitüsüne en fazla Fizik Bilimci gönderdiğimizi fark eden birileri bu suyu baştan kesmek için devreye girdi. Öğretmen yetiştiren Eğitim Enstitüleri MEB’dan alınarak YÖK’e bağlandı. Askeri yönetim sayesinde muhalefetsiz yaptılar bunu. Bu sırada beş yıl kullan-at ders kitapları sistemi getirildi, her beş yılda biraz daha oynadılar müfredatlarımızla, 2005’den beri de her yıl oynuyorlar, müfredat diye bir şey kalmadı. Bu nedenle tek sağlam müfredat 60-70’li yıllar görünüyor. Bu nedenle o yılların kitaplarını aradım, topladığım kitaplardan aşağıda listede görülenleri resim (pdf) sayfaları halinde CD’ye aktardım.

İlkokul:
Matematik, 4.Sınıf (Arif Akçabay, O.Eğilmez)-1968
Matematik, 4.Sınıf, Problem Kitabı (Halim Erker) -1959
Aritmetik Geometri, 5.Sınıf (Nimet Çalapala)
Çözümlü Matematik, 5.Sınıf (Nimet Çalapala)
Hayat Bilgisi –Türkçe, 2.Sınıf (Gökalp Arkın)-1961
Hayat Bilgisi-Türkçe, 3. Sınıf (Gökalp Arkın) -1961
Tatil Kitabı, 2.sınıf.
Aile Bilgisi, 5.sınıf (Nimet Çalapala)

Ortaokul:
Fen Bilgisi, Ortaokul 2.Sınıf (Ö.Bayın, Ş.Güney, A.R.Özgen) -1976
Matematik, Ortaokul, 1-2. Sınıf (O.Kırbaş, H.Başaran) -1979
Matematik, ortaokul 3.Sınıf (M.Salan) – 1983, 3.baskı.
Lise:
Matematik, Lise 1.Sınıf (M.Gürdal, F.Aydan, E.Metin) -1978
……..
CD’de bulunmayan, elimde olan iki matematik kitabı daha vardır. Modern Matematik ve Fen kitapları serisinden Lise Matematiği IV cilt, Çev. A.Demirtaş (1973) ve Soyut Matematiğe Giriş, Timur Karaçay (1975).

Kitaplığımda şu anda Dilbilgisi, Türkçe ve Edebiyat ve diğer bazı kitaplar var. Bu kitaplarda okuma parçaları kadar önemli olan Türkçe ve Dilbilgisi eğitiminde izlenen basamaklar, yani öğrenme sıralaması, özetle, bilimsel kurullarda belirlenmiş olan müfredatımız vardır.

Elimizdeki 1960’lı 1070’li yılların ders kitaplarını bir araya getirelim. Bir set oluşturacak kadar eski kitapları toplayalım, CD içerisinde böyle bir araya getirip çoğaltarak birbirimize armağan edelim.

Eski ders kitapları birer hazinedir, lütfen elinizdekileri korumaya alın.

Benden bu CD’yi almak isteyenler olursa, Eğitim-İş Ankara şubesiyle böyle bir çalışma başlatıyoruz, bulundukları yerdeki Eğitim-İş şubesiyle temasa geçsinler, beni söyleşiye davet etsinler, gelirken yanımda getireyim.

Mahiye MORGÜL
İLK KURŞUN


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ders, elektromanyak, eski, karşı, kitapları, okullara, projeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni bir projeye start veriliyor Feronia Haber Arşivi 0 26 Ocak 2010 12:46
Köle gibi ders çalışmak isteyenlere : Ders Çalışma Topu Gιzєм Bilim Dünyasından Son Haberler 1 20 Mayıs 2009 11:34