IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2012, 21:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu: Biz Esad'ın Gorbaçov olmasını istedik




Davutoğlu, 'Biz Esad'dan Gorbaçov olmasını istedik, o Miloşeviç oldu' dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Resmi temaslar için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün akşam George Washington Üniversitesi'nde öğrencilere hitap etti. Konuşmasında ağırlıklı olarak Suriye'yle ilgili meselelere değinen Davutoğlu, "Biz Esad'dan Gorbaçov olmasını istedik, o Miloşeviç oldu" diye konuştu.
ÜÇ AŞAMALI STRATEJİ

"Türkiye'nin suriye konusunda yeni bir inisiyatif başlatma planlarına" dair bir soru üzerine Davutoğlu, Suriye'deki kriz patlak vermeden önce Türkiye olarak üç aşamalı strateji izlediklerini belirterek, ilk strateji olan ikili diyalog kapsamında, suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve suriye yönetimini reformları hayata geçirmeye teşvik ettiklerini anlattı.
'UMUDUMUZ KALMADI'

Suriye yönetiminin başlarda verdiği sözler nedeniyle ilk aşamalarda iyimser olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Beşşar Esad'la 7 saat görüşme yaptığım geçen Ağustos'tan bu yana, reformlar konusunda bir yol haritası üzerinde anlaştık. Ama maalesef bunları yerine getirmedi ve ikili diyalogun etkili sonuç vereceğine dair umudumuz artık kalmadı" dedi.


İkinci aşama olarak, bölgesel inisiyatif başlatma kararı aldıklarını ve Arap Birliği ile birlikte çalıştıklarını, bu sorunu dış müdahale olmadan çözme uğraşı verdiklerini kaydeden Davutoğlu, bunun ardından da üçüncü aşamada Arap Birliği, Türkiye ve diğer bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi'ne başvurarak, suriye konusunda uluslararası dayanışma yaratmak istediğini ancak Rusya ve Çin'in vetosu nedeniyle çıkmaza girildiğini söyledi.
'AYNI SARAYBOSNA'DA OLANLAR GİBİ..'

Suriye halkının her gün ölmesine ve uluslararası toplumun da buna seyirci kalmasına izin veremeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, 1990'larda Miloşeviç'e bağlı güçlerin üç yıl boyunca Saraybosna'ya saldırdığı zaman uluslararası camiada yeteri kadar tepki gösterilmemesinin acısının hala hissedildiğini anımsattı.
"Bu bizim etik ve vicdani sorumluluğumuz" diyen Davutoğlu, Humus'ta yaşananlardan bahsederek, "Bir şehir gün be gün çöküyor, aynı Saraybosna'da olanlar gibi. Sessiz kalıp, Rusya ve Çin veto etti, biz elimizden geleni yaptık ne yapalım, bekleyip göreceğiz mi diyeceğiz? Hayır, asla. Türkiye olarak, herkes sessiz dursa, seyirci kalsa bile, bölgemizdeki bir katliama biz seyirci kalmayacağız. Şu anda da bunu yapıyoruz. Yeni bir uluslararası farkındalık yaratmaya çalışıyoruz" dedi.
'BİZ ESAD'A GORBAÇOV OL DEDİK, O MİLOŞEVİÇ OLDU'

Davutoğlu, Rusya'nın kendilerine geçmişte Esad ile iyi ilişkilerini hatırlatması üzerine de şöyle konuştu:
"Evet, dokuz yıl iyi ilişkimiz vardı çünkü o zaman Esad kendi halkına karşı savaşmıyordu. Biz geçen yıl Esad'ın Suriye'nin Gorbaçov'u olmasını istedik ama o Suriye'nin Miloşeviç'i olmayı tercih etti. Bu problem."
Davutoğlu, planlanan yeni platformun kararlarıyla, hatta ismi hakkında şimdiden bir yargıda bulunamayacaklarını kaydederek, "Demokratik Suriye'nin Dostları olabilir ya da başka bir ad olabilir. Önemli olan şey, gözlerimizi Suriye'de olanlardan ayırmamamız ve suriye halkıyla uluslararası dayanışmayı, Beşar Esad rejimine baskıları devam ettirmemiz diye konuştu.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
biz, davutoğlu, esadın, gorbaçov, istedik, olmasını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davutoğlu: Esad'a 61 kez gittim sözünü tutmadı Feronia Haber Arşivi 3 17 Ekim 2011 13:35