IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2012, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esad'a çalışan MİT'çiye gözaltı




Suriyeli muhalif Albay Harmuş'un, Hatay'dan kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesiyle ilgili soruşturma MİT'e uzandı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Albay Harmuş'un Türkiye'ye sığındıktan sonra mit görevlilerinin organizasyonuyla kaçırılarak Suriye'ye teslim edildiği iddiasıyla ilgili olarak mit personeli Ö.S. Adana'da, organize suç örütü üyesi Mete Aslan ve onunla beraber hareket ettiği iddia edilen 3 kişi ise Hatay'da gözaltına alındı. Organize suç örgütü mensuplarından Sedat Aslan'ın da operasyondan önce yurt dışına kaçtığı belirtildi.
100 bin dolar için mi?

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı,esad rejiminin Harmuş için koyduğu 100 bin dolarlık ödülü almak için Suriye'ye giden mit personelinin yurda dönmesi üzerine operasyon başlattı. 3 Şubat'ta Suriye'de ödülü aldığı belirlenen Ö.S'nin aracında, suriye damgalı çok miktarda dolar bulundu. Harmuş'un kaçırılması dünya basınında da geniş yer bulmuş, ailesi ve Özgür suriye Ordusu (ÖSO) olaydan Türkiyeistihbaratını sorumlu tutmuştu. Özgür suriye Subayları Hareketi de 8 Eylül'de Başbakan'a bir mektup yazarak, Harmuş'un Türkiye'de üst düzey istihbaratçılarla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamadığını bildirmişti.
Savcılık, Hüseyin Harmuş ve Mustafa Kassum'un suriye güvenlik güçlerine teslim edilmesi hakkında, 'siyasi casusluk ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığını, biri mit mensubu 5 kişinin gözaltına alındığını ve bazı MİT'çilerin de şüpheli sıfatıyla ifadeye davet edildiğini açıkladı.
Albay Harmuş Suriye'ye kaçırıldıktan sonra pişman olduğunu açıkladığı bir ----- devlet televizyonunda yayınlandı. Bu -----nun muhalifler arasında büyük moral bozukluğuna yol açtığına dikkat çekilirken Harmuş'un da baskıyla alınan bu kayıttan sonra infaz edildiği öne sürülüyor. suriye İnsan Hakları İzleme Komitesi, Harmuş'un 74 yaşındaki abisi Muhammed'in da Suriye'de tutuklandığı ve kısa bir süre sonra işkencede öldüğünü açıklamıştı.
Nasıl kaçırıldı?

Emrindeki 120 polis ve askeri öldürüldükten sonra Hatay'a sığınan Harmuş'un yakalanması için suriye 100 bin dolar ödül koydu. İddiaya göre bir mit görevlisi Harmuş ile irtibata geçip 28 Ağustos 2011'de, organize suç örgütü mensupları Mete Arslan ve Sedat Aslan'a teslim etti. Onlar da Harmuş'u Samandağ Çevlik sahilinden tekneyle Suriye'ye götürdü.


'Telefonda çok konuşuyorsun'

MİT'ten Ö.S'nin Hüseyin Harmuş'un kardeşi İbrahim Harmuş'la yaptığı görüşmede Harmuş, Ö.S'ye Ebu Mehmet olarak hitab ediyor.
İbrahim Harmuş: Ebu Mehmet?
MİT Görevlisi Ö.S.: Evet buyur?
İ.H.: Kardeşim kayıp ortalarda gözükmüyor. En son sizin yanınıza gelmişti.
Ö.S.: Evet. Kardeşini aldım 10 dakika sonra Antep yolunda indirdim, bana beni takip ediyorlar buralardan kaçacağım dedi.
Ö.S. ve organize suç örgütü mensuplarıyla şu görüşme geçti:
Ö.S.: Bu Harmuşu arıyorlar.
X Şahıs: Hadi ya!
Ö.S.: Geri göndermen lazım. Hemen Antep'e gönder oradan çıkış yapsın. Yoksa başımız belaya girecek. Kaymakam Müdürü aramış ellerinde görüntü varmış.
X Şahıs: Anladım. O işi hallettim.
Ö.S.: Daha önce bunun Gaziantep'e kaçacağını yazmamız iyi olmuş.
X Şahıs: Rahat ol, telefonda çok konuşuyorsun.
ŞAHİN: BİRİ ESKİ mit MENSUBU

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, MİT'ten aldıkları bilgiye göre şu an itibariyle bu kişilerden hiçbirinin teşkilat ile ilişiği bulunmadığını, birinin eski teşkilat mensubu olduğunu bildirdi. Şahin, şunları söyledi: "Adana yetkili savcılığının hatay bölgesinde meydana gelen bir olaya bağlı olarak yürüttüğü soruşturma var. O soruşturma daha önce ülkemize sığınan Suriyeli bir subayın ülkemizden illegal yollarla kaçırılarak Suriye'ye teslim edilmesi ve daha sonra da o subayın Suriye'de idam edilmesi olayı. Bu kaçırma olayına karışan Türkiye'den 5 kişi var. Bunlar takip sonucu, polisimizin istihbaratı sonucu, tespit edildiler ve savcının talimatıyla yakalandılar, sorgulanıyorlar."
Bu kişilerden birinin daha önce MİT'te çalıştığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "Şu anda mit ile ilişiği olmayan, o kaçırma olayına karışmış olmasından sonra yapılan iç değerlendirme ve soruşturma sonucunda teşkilattan ihraç edilmiş, ilişiği kesilmiş bir kişidir. Kamuoyuna basın aracılığıyla yanlış bilgi intikal ediyor. O yanlış bilgi de 5 kişinin de mit mensubu olduğu yönünde bir bilgi. Bizim tespitlerimize göre, MİT'ten aldığımız bilgiye göre şu an itibariyle hiçbirinin teşkilat ile ilişiği yok. Bir tanesi eski teşkilat mensubu o kadar." (aa)
MİT: TESPİT ETTİK, SUÇ DUYURUSU YAPTIK

Özgür suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucularından muhalif komutan Hüseyin Harmuş'un ve Mustafa Kassum'un MİT'te çalışan bir görevli tarafından Suriye'ye iade edildiği doğrulandı. Durumu tespit eden MİT'in sözkonusu görevli Ö.S'yi kurumdan uzaklaştırdığı ve hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirilirken, bu suç duyurusunu değerlendirenAdana Cumhuriyet Başsavcılığı Ö.S ile birlikte 4 kişiyi göz altına aldı. Eylülde Harmuş ile Kassum'un Yayladağı Kampı'nda 9 PKK'lı ile takas edildiği öne sürülmüştü. Radikal de Suriyeli mülteci Huda Kassum ile görüşerek eşi Mustafa Muhammed Kassum'dan 28 Ağustos'tan itibaren haber alamadığı bilgisini paylaşmıştı. Kassum, muhalif gösterilerde başı çeken eşinin 7 Eylül 2011 günü 'kimliği belirsiz kişiler'ce Suriye'ye geri gönderildiğine dair haberler aldığını öne sürmüştü. Harmuş, da 9 Haziran'da ordudan ayrılıp 'ÖSO'nu kurduğunu ilan ederek Hatay'a sığınmıştı. Huda Kassum, eşi ve Harmuş'un aynı gün kaybolduğunu iddia etti. Dışişleri de kimsenin iade edilmediğini, iki ismin de kamplardaki düzensizlik nedeniyle bulunamıyor olabileceğini duyurmuştu. Haberlerin ardından Dışişleri kamplarda Harmuş ve Kassum'la ilgili inceleme yaptırdı ve iki ismin izlerinin silindiğini tespit etti. Durum MİT'e iletildi ve MİT'in yaptığı araştırma sonunda Ö.S'nin Harmuş ve Kassum'u iade ettiği ortaya çıkarıldı. Ö.S'yi 'usulsüzlük' gerekçesiyle kurumdan uzaklaştıran MİT, Ö.S hakkında suç duyurusunda bulundu. adana Cumhuriyet Başsavcılığı da Ö.S'nin irtibatta olduklarıyla ilgili adli takibat yaptı. Savcılık dün de "Siyasi casusluk ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 1 mit mensubunun da bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına aldı.
HARMUŞ'U MİT GÖNDERDİ

Muhalif Özgür suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucularından Hüseyin Harmuş'un haziranda sığındığı Hatay'dan Suriye'ye iade edildiği iddialarını Altınözü kampındaki kardeşi İbrahim Harmuş da doğruladı. Radikal'in sorularını yanıtlayan İbrahim Harmuş şu ifadeleri kullandı: "27 Ağustos 2011'de kampa kendisini mit görevlisi olarak tanıtan, Türkiye'de tanıştığımız ve çok samimi olduğumuz biri geldi. Bu kişi, Hüseyin'le birlikte bir yere gitti. Sonra Hüseyin'den hiç haber alamadık. Giderken yanlarında ordudan ayrılan yeğenimiz de vardı. O şu an Suriye'de. Hüseyin kaybolduktan sonra MİT'ten gelen kişiyi arayarak Hüseyin'i sordum. O da Hüseyin'le sadece 10 dakika kaldığını ve nerede olduğunu bilmediğini söyledi." Harmuş'un Suriye'de idam edildiği iddialarını yalanlayan İbrahim Harmuş, kardeşinin Suriye'de hapiste olduğunu, ancak yerinin haftada bir değiştirildiğini belirtti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çalışan, esada, mitçiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çalışan Kadınlar Ve Ev Hayatı, Çalışan Kadınların Zorunlulkları Ay Ah Kadınlar 0 08 Temmuz 2010 16:35