IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2012, 17:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Türk'ten MİT yorumu




Ahmet Türk, MİT yöneticilerine yapılan ifade çağrısı için, "Birileri devreye girdi" dedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Basın Kulübü programında gazeteciler; Belkıs Kılıçkaya, Ceyda Karan, Nihal Bengisu Karaca ve Selçuk Tepeli'nin sorularını yanıtladı. "Türkiye'de Kürt meselesi çözülmeden demokrasiyi güçlü hale getirmenin imkanı yok. Bir yerde red politikası varsa, insanlar farklığından dolayı öteki olarak nitelendiriliyorsa buna öncelik vermek zorundayız" diyen Ahmet Türk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Oslo'daki MİT-PKK görüşmesini basından öğrendiğini kaydeden Ahmet Türk, "Değişim sancıları çekiliyor. Ama değişimi hazmedemeyen bir Türkiye yapısı var. Mesele burada" dedi.
KÜRT SORUNUYLA İLGİLİ MESAJ VERİLİYOR

MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılması ve haklarında yakalama kararı çıkarılmasının sorulması üzerine Türk şu açıklamaları yaptı;


"Kimse diyalogla, müzakereyle Kürt sorununun çözümü yolunda bir çalışmaya girmesin" mesajı veriliyor. Çatışmanın devamını isteyen bir mantık. Ben bu operasyonun mesajını böyle okuyorum. Bütün bu görüşmeler niçin ortaya çıkıyor? Çatışmalı sürecin devamını isteyen güçlerin aldığı karardır. Müzakereyle sorunun çözüleceğini inanlara yöneliktir.
Bu kavganın nedeni nedir, tam olarak kestiremiyoruz. Ama bir tarafta Başbakan, Cumhurbaşkanlığına aday... Bunun bedelini sadece MİT'çiler ödemeyecek. Görüşmeye izni veren Başbakandır. Devletin kurumları, hükümetin haberi olmadan bu çalışmayı yapamaz. Tabii ki ben buna karşı değilim. Keşke müzakereyi daha doğru şekilde yapsalar. Burada bir hesap var. Devleti kontrol etmeye çalışan bir güç var. Öyle bakmak lazım.
"BİRİLERİ DEVREYE GİRDİ"

Kürt sorununun geldiği aşama açısından birileri devreye girdi. Onu tam bilebilsek. Bu güç kimdir? İstiklal Mahkemeleri Kürtler'e karşı kuruldu. Sonra ne oldu? Kazım Karabekir'i bile yargılayan noktaya geldi. Hatta İsmet Paşa'ya bile gözdağı verildi. Şimdi ne oldu? Özel mahkemelerin müşterisi başta Kürtler. Özel mahkemeler o hale getirildi ki Ergenekon ve Kürtler... Ama farklı noktalarda da devreye giriyor. Hukuk, demokrasi dışı bir süreci başlatırsanız bu sürecin nereye gideceğini bilemezseniz.
Biz faili meçhulleri gündeme getirdik. Bunlar ortaya çıkmadan Türkiye şeffaflaşamaz. Fırat'ın doğusundaki ölümler ortaya çıkarılırsa Ergenekon için tespitler yaparsınız. Deliller Fırat'ın doğusunda yatıyor.
Bu işin çatışmalarla gitmeyeceğini düşünen bir MİT anlayışı olduğuna inanıyorum. Siyasi otorite bunu taşıyacak bir noktada olmadığı için tam tersine dönüldü.
DEMOKRATİK ÖZERKLİK

Demokratik özerklikle ilgili referandum öneren Türk, "Kürtler arasında bir referandum yapılsın, Kürtler siyasi katılım istiyor mu, yerinden yönetim istiyor mu, diye sorulsun" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi'nin demokratik özerklik ilanının Silvan saldırılarıyla aynı güne denk gelmesiyle ilgili Türk, "Silvan olayından günler önce karar verilmişti. Hatta Silvan'dan sonra erteleme de gündeme geldi. Ama kongre çağrısı 15-20 gün önce yapılmış, delegeler toplanmıştı dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ahmet, mit, mİt, türkten, yorumu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık