IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2012, 20:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karayılan: 9 değil 16-17 yaşındakileri alıyoruz




PKK'nın çocukları kadroya aldığı yolundaki iddialara 9 değil 16-17 yaşındakileri alıyoruz yanıtı geldi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


PKK yöneticilerinden murat karayılan ANF'deki açıklamasında, son dönemlerde dillendirilen "örgüt 9 yaşındaki çocukları alıyor" biçimindeki suçlamalara karşılık verdi. Karayılan bu konuda, "9 yaşındaki çocukların bile örgüte alındığını belirtmesi de doğru değildir. Bu konuda Başbakan da bir hafta önceki bir konuşmasında üç bin civarında çocuk yaşta kişiyi savaşa aldığımızı ifade ederek, bizi suçlayan bir konuşma yapmıştı" hatırlatması yaptı.
PKK BM İLE PROTOKOL MÜ İMZALADI?

Karayılan şöyle devam etti: "Yine bu hususları takip eden BM paralelinde çalışan uluslararası kurumlar vardır. Hemen belirteyim ki, HPG bir ay kadar önce savaşa alınacak savaşçı yaşıyla ilgili bu uluslararası kurumlardan birisiyle bir protokol de imzalamıştır. Belki de Türk devleti bundan haberdar olduğu için bugünlerde hem Başbakan hem de Nihat Ali Özcan böyle yaşla ilgili özellikle vurgular yapmaktadırlar. Doğrudur, bize küçük yaşta katılımlar da olmaktadır. Ama dokuz yaşındaki çocuklar değil. Küçük yaş dediğimiz, 16-17 yaşlarındaki gençlerdir. Ancak biz bu yaşlardaki gençleri savaşa sokmamaktayız. Bir kere gelmiş oldukları için biz çoğunu geri gönderme imkanını bulamamaktayız. Dolayısıyla ortamımızda geri cephelerde onları eğiterek, ideolojik, siyasi, kültürel eğitimlerle geleceğe hazırlamaya çalışmaktayız. Böyle bir gerçek var ama onların belirttiği gibi dokuz, on, on dört yaşındakiler yoktur, bu doğru değildir."
"ÇOCUKLARIN YAŞLARINI KÜÇÜK YAZDIRIRLAR"

Çocukların yaşlarının küçük yazdırıldığını belirten Karayılan: "Belki şuna bakarak, sonuca gidiyor olabilirler, bilemiyorum; yani nüfus kayıtlarındaki yaş durumuna bakıyorlar. Şimdi Kürdistan'da herkes askere geç gitmek için ya da başka nedenlerden dolayı genellikle çocuklarının yaşlarını küçük yazdırırlar; genellikle zamanında yazdırmazlar, sonradan yazdırırlar ve küçük yazdırırlar. Eğer buna dayanarak belirtiyorlarsa bilemem. Fakat genelde bu konuda doğru olmayan şeyler ortaya atılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

'ÖLME, ÖLDÜRME STANDARTLARINA UYGUN'

Murat Karayılan ayrıca, "Bizim savaşçı yapımız bellidir. İsteyen gelip, görebilir. Yaş standardı uluslararası standartlara uygundur. Özellikle savaş cephesinde yer alanların bu konudaki standartlara uygunluğu kesindir. Belki geri cephelerde, eğitim ortamlarında tutulan ve 18 yaşın altındaki bir kesim savaşçı olsa da esas olarak biz bu konuda uluslararası normlara uymayı taahhüt eden bir hareketiz dedi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
1617, 9, alıyoruz, değil, karayılan, yaşındakileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık