IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2012, 20:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çelik: Cemaat rakibimiz değil




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Cemaatler bizim rakibimiz değildir" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yargı ve Emniyet ile MİT arasında bir haftadır yaşanan krizin yansımaları sürüyor. MİT krizi etrafında yaşanan tartışmaları değerlendiren ak parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, özel yetkili mahkemeler ve savcıların yetkilerine dokunulmayacağı sinyalini verdi.
Radikal'in haberine göre; "250'nci maddenin değişmesi yanlış olur" diyen Çelik, 'AK Parti-cemaat çatışması'na dönük sorulara , "AK Parti kendi tabanıyla kavga etmez. 1-2 kişinin yanlışı bir gruba mal edilemez. Bürokraside 28 Şubat'ı yeniden hortlatmayız. ak parti bu tuzağa düşmez" karşılığını verdi.
'250. madde değişmesin'

Krizin patlak vermesinden sonra MİT ile özel yetkili savcılara yönelik yasal düzenlemeler gündeme gelmişti. Hükümet, Oslo sürecine katılan Müsteşar Hakan Fidan ile eski Müsteşar Emre Taner ve Yardımcısı Afet Güneş'in yargılanmasını Başbakan iznine bağlayan 26'ncı madde değişikliğini Meclis'e getirdi. Bu arada özel yetkili savcıların görev ve yetkilerini düzenleyen CMUK 250'nci madde de yeniden tartışmaya açıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ameliyat sonrası evinde ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in o akşam katıldığı ak parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) konuyu gündeme getirdiği öğrenildi. Ancak ak parti MYK üyelerinin neredeyse tamamı bu değişikliğe karşı çıktı. ak parti yönetiminde, "250 değişirse Ergenekon süreci boşa çıkar" görüşü ağırlık kazandı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de 250'nci madde değişikliğine karşı olduğunu açıkladı. Yürümekte olan Ergenekon, Balyoz gibi davaları hatırlatan Çelik, şu aşamada bu maddenin yerinde kalması gerektiğini savundu. Çelik, "Yeri geldiği zaman özel yetkili mahkemeler de kaldırılır. Bunun için ihtiyaç olması gerekir. Bu mahkemelerde görev yapanlar ihtisas sahibi insanlar. O yüzden şu anda öyle bir ihtiyaç yok" diye konuştu.
"TABANIMIZA CEPHE ALMAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, MİT krizinin ak parti ile Fethullah Gülen grubu arasında 'çatışma'ya yol açtığı iddialarını da değerlendirdi. Cemaatlerde, gruplarda hatta siyasi partilerde yanlış yapan insanlar olabileceğini ancak 1-2 kişinin yanlışının bir camiaya yüklenemeyeceğini savunan Hüseyin Çelik, AK Parti'nin yüzde 50'lik oy almasında cemaatlerin de önemli payı olduğunu söyledi. Çelik, "AK Parti kendi tabanına cephe almaz, onlarla kavga etmez. O cemaatin, hareketin mensuplarıyla ruh ve mana dünyamız örtüşür.Aynı atmosferin insanlarıyız. Birileri kavga istiyor olabilir ama biz bu tuzağa düşmeyiz. Muhalefet boşuna sevinmesin. Onlara buradan ekmek çıkmaz" diye konuştu. Çelik'in sözleri AK Parti'nin 12 Haziran seçimleri öncesi kullandığı, "Aynı dağın yeliyiz biz, aynı bağın gülüyüz biz" şarkısının sözlerini hatırlattı
"CEMAATLER RAKİBİMİZ DEĞİL"

MİT krizinden sonra cemaate yakın oldukları öne sürülen ve KCK operasyonlarını yürüten polis şefleri görevden alındı. AK Parti'nin yaşanan krizden sorumlu tuttuğu cemaatin bürokrasideki kadrosunu tasfiye edeceği iddialarını da değerlendiren Hüseyin Çelik, "Cemaatler, sivil toplum kuruluşları bizim rakibimiz değildir. Rakibimiz olan CHP ve MHP'ye bile düşmanlık etmezken onlara niye edelim. Suçun şahsiliği esastır. Bir kişinin hatasından başkaları sorumlu tutulamaz. Biz 28 Şubat'ı tekrar hortlatacak siyasi hareket değiliz" diye konuştu

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
celik, rakibimiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çelik: Hitabe'nin kalkması söz konusu değil PassioN Haber Arşivi 0 08 Şubat 2012 21:26
Sevgi yada Selametli Değil, Benle Kal Ömrüm - Özge Çelik Nava Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 02 Eylül 2011 21:56
Çelik: PKK ile İsrail saldırısı tesadüf değil Feronia Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2010 16:25