IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2012, 18:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye ile ilgili girişimlerin dozunu artıracağız




Davutoğlu: Suriye ile ilgili girişimlerimizin dozunu artıracağız



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, suriye ile ilgili Tunus'ta oluşturacakları uluslararası platformda Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ndeki vetolardan oluşan boşluğu dolduracaklarını söyledi. Toplantıda suriye ile ilgili çağrıları güçlü şekilde yapacaklarını belirten Davutoğlu, "Suriye rejimi üzerinde bu rejime destek veren ülkeler nezdinde ki girişimlerimizin dozunu artırmaya kararlıyız." dedi.
2015'TE DÖNEM BAŞKANLIĞINI TÜRKİYE YAPACAK

Bakan Ahmet Davutoğlu, G-20 toplantısı için Meksika'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. G-20'nin uluslararası ekonomik politik yapılanmanın en önemli örgütü haline dönüştüğünü aktaran Davutoğlu, örgütün kriz sonrası bütün önemli kararların alındığı en temel küresel form niteliğinde olduğunu kaydetti. 2015'te dönem başkanlığını Türkiye'nin üstleneceğini dile getiren Davutoğlu, "G-20'nin sadece ekonomik alanda değil, siyasal alanda da önemli bir platform olabileceği kanaatini paylaşmıştık. Bu çerçevede G-20 oluşturduktan sonra ilk defa dışişleri bakanları toplantısı yapılması karar verildi. Bu vesileyle Meksika'nın ev sahipliğinde dış işleri bakanları toplantısını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.
G-20'nin sadece ekonomik alanda değil, siyasal alanda da önemli nitelik kazanmasının türkiye açısından stratejik bir önem taşıdığının altını çizen Davutoğlu, "BM Güvenlik Konseyi yapılanması dışında daha geniş katılımlı bir siyasi platform haline gelmesi G-20'nin küresel ve bölgesel sorunların ele alınabileceği yeni bir imkan oluşturmaktadır. Bu bizim güçlü bir şekilde desteklediğimiz bir düşünceydi. Meksika dönem başkanıyla yaptığımız istişareler neticesinde bu platformun oluşmasında katkıda bulunabileceğimizi ifade etmiştik. İlk defa gerçekleşecek bu toplantıda küresel ekonomik politik konuların yanı sıra bölgesel konuları da ele alma imkanımız olacak. Ayrıca ikili birçok görüşme gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.
Meksika'daki toplantının ardından Somali'yle ilgili uluslararası bir toplantı için İngiltere'ye gideceklerini kaydeden Davutoğlu, "Somali türkiye açısından son dönemde önem kazanan, hem vicdani hem de siyasi bağlamda özel bir ilgi gösterdiğimiz bir ülke. Başbakan'ımızın ziyareti sonrasında Somali'nin bütün dünya tarafından yakından izlenmesi imkanı artmıştı. türkiye bu konuda önemli bir liderlik üstlendi. Mayıs ayında da somali BM konferansını Türkiye'de gerçekleştireceğiz. Ayın 24'ünde de Tunus'a geçip suriye konusunda uluslararası platformun toplantısını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.
'SURİYE İLE İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZİN DOZUNU ARTIRACAĞIZ'

"Tunus'taki toplantıdan beklentiniz nedir?" şeklindeki soruya karşılık Davutoğlu, toplantıyla BM Güvenlik Konseyi'ndeki vetolardan oluşan boşluğu dolduracaklarını söyledi.
Toplantıda suriye ile ilgili çağrıları güçlü şekilde yapacaklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamlardı: "Bildiğiniz gibi BM Genel Kurulu'nda 137 oyla ki, BM tarihinde önemli bir orandır. 12'ye karşı 137 oyla BM güvenlik konseyine sunulan tasarının hemen hemen aynısı kabul edildi. Bu şunu gösteriyor; BM genel kurulu bütün ülkelerin katılımıyla oluşan bir genel kurul. İnsanlığın küresel toplumun vicdanını temsil eden kuruldur. BM etkin kuruluşu olan BM Güvenlik Konseyi arasında fark oluştu. Biz Tunus'ta yapılacak toplantıyla bu çağrımızı daha güçlü şekilde yapacağız. suriye rejimi üzerinde bu rejime destek veren ülkeler nezdinde ki girişimlerimizin dozunu artırmaya kararlıyız. Burada çıkacak olan çağrılar karşılıksız kalmaz. İnsani yardımlar konusunda önemli kararlar almayı düşünüyoruz."

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artıracağız, dozunu, girişimlerin, ile, ilgili, suriye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54