IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2012, 20:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakanlara özel helikopter geliyor




Bakanlar için 5 adet helikopterden oluşan hava filosu kuruluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Açılışlara ve programlara yetişmekte güçlük çeken bakanların yakın mesafe uçuşlarda kullanacakları helikopterler, İtalyan firması Agusta Westland'dan seçildi.
HELİKOPTERLERİN HER BİRİ 13 MİLYON DOLAR

Açılışlara ve programlara yetişmekte güçlü çeken bakanlar için 5 adet helikopterden oluşan hava filosu kuruluyor. Bakanların yakın mesafe uçuşlarda kullanacakları helikopterler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından satın alınacak. Helikopterlerin teknik incelemeleri ve alım süreci ise bu konularda uzmanlaşmış olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı üzerinden yürütülüyor. Genel maksat helikopteri olarak bilinen Agusta Westland AW-139 tipi yüksek güvenlikli helikopterler, 8 kişi taşıyabiliyor. Kabini VIP taşımaya uygun şekilde dizayn edilecek helikopterlerin her birinin fiyatı 13 milyon dolar. Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın ATAK taarruz helikopteri ihalesini kazanan İtalyan firmasından alınan helikopterler için özel filo indirimi yapıldığı öğrenildi.
OBA'NIN YANINA İKİ KARDEŞ GELİYOR

Başbakan Erdoğan'ın yurt içi gezilerde yakın mesafe uçuşlarında kullandığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan Sikorsky S-92 tipi OBA helikopteri gibi yeni alınacak Agusta Westland AW-139 tipi helikopterler de Emniyet Genel Müdürlüğü'nün envanterinde tutulacak ancak güvenlik gerekçesiyle Cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve bakanlar dışında kimse bu helikopterleri kullanamayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün VIP hava filosunu genişletme projesi kapsamında OBA'nın yanına iki adet Sikorsky S-92A helikopteri daha alınacak.

YENİ BİNADA HELİKOPTER PİSTİ

İnşaatına Mayıs ayında başlanacak olan yeni Başbakanlık kampusu içinde bir helikopter pisti de yer alacak. Kampusun iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Başbakan Erdoğan ve bakanlar, gerekli olduğunda yakın mesafe uçuşlarında doğrudan Başbakanlık'tan helikopterle programlara gidebilecek. İleriki dönemde havalimanı ve Başbakanlık arasında araç yerine helikopter kullanılması da söz konusu olabilecek.
AW-139'UN ÖZELLİKLERİ

Üretici: Agusta Westland
Sınıf: Roto-craft
Yolcu kapasitesi: 6-8
Lavabo: yok
Kabin boyutları: 4.70 x 6.90 x 8.90
Depolama Kapasitesi: 120
Azami yük: 14.991
Seyir Hızı: 306 km.
Azami Menzil: 927 km
Havada kalabilme süresi: 5 saat
Motor: Çift motorlu, sessiz.
Güvenlik ve VIP donanım: Yakıt ikmali yapmadan sınıfının en uzun süre havada kalabilen helikopteri. Yüksek irtifada sabit durma. Honeywell Primus Epic elektronik sistemler ve büyük ekranlar, dijital elektronik motor kontrolü (FADEC), 4 eksenli dijital otomatik pilot, düşük sarsıntı düzeyi, amortisörlü iniş takımı. Zeminden yüksekliği nedeniyle iniş ve binişlerde VIP kişinin emniyetini üst düzeyde sağlıyor. Geniş yolcu kabini.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakanlara, geliyor, helikopter, özel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık