IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2012, 22:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Musa Anter'in infaz emrini Arif Doğan verdi




Jitem davasında dinlenen tanık Özdemir, faili meçhul kurban giden Kürt aydın Anter'in infaz emrini vereni açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Diyarbakır'da görüler ve kamuoyunda 'JİTEM Davası' olarak bilenen davanın duruşmasında dinlenen tanık Emrah Özdemir, sanıklardan Adil Timurtaş'ın Mardin eski Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'i yanlışlıkla vurduğunu kendisine söylediğini iddia etti. Özdemir, Musa Anter'in ölüm emrini de emekli Albay Arif Doğan'ın verdiğini ileri sürerek, "Cinayeti Mahmut Yıldırım, Adil Timurtaş, Abdulkadir Aygan ve Hogir kod adlı kişi işlemiş. Bunun yanısıra söz konusu kişilerin, Vedat Aydın, Murat Aslan, 2 İranlı ve Harbi adlı bir kişiyi de öldürdüklerini duydum" dedi.
Diyarbakır, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla kişiyi öldürme, kundaklama ve bombalama eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla aralarında 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım, PKK itirafçısı olan ve halen İsveç'te yaşayan Abdülkadir Aygan'ın bulunduğu ve kamuoyunda 'JİTEM' davası olarak bilenen tutuksuz 16 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
CEZAEVİNDEN TANIKLIĞA GELDİ

Haklarında 'Cürüm işlemek için teşekkül oluşturma', 'Birden fazla kişiyi öldürme' suçlmasıyla 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları istenen sanıkların katılmadığı duruşmada İstanbul Silivri Cezaevi'nde 6.5 yıldır cinayet suçundan tutuklu bulunan Emrah Özdemir, tanık olarak dinlendi. Öldürülen Kumarhaneler Kralı olarak bilinen Ömer Lütfü Topal'ın şoförünün oğlu olduğunu söyleyen Emrah Özdemir, sanıklardan Adil Timurtaş, İbrahim Babat ve Arif Doğan'ı tanıdığını, ancak Timurtaş'ı eski PKK ittirafçısı olarak değil, askeri istihbarat görevlisi olarak tanıdığını belirterek şu iddialarda bulundu:

"Timurtaş'ın Jandarma Genel Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan iki adet kimliği vardı. Ben sözünü ettiğim sanıkları 2003 yılında Ergenekon davası tutuklusu Hayrettin Ertekin'in kuyumcu bürosunda tanıdım. Daha sonra 2006'da da cezaevinde Adil Timurtaş ile aynı koğuşta kaldım. Ertekin'in bürosunda yapılan bütün konuşmaları ve sohbetleri ajandama not ettim. Cezaevindeyken Adil Timurtaş, yazdığı pusulaları arif doğan ve Veli Küçük Paşa'ya gönderiyordu. Sözünü ettiğim bu kişiler Ertekin'in emrindeydiler. Ertekin'in bürosuna her türlü devlet görevlisi gelirdi. Ertekin'in bürosuna gelen kişiler 2003-2004 yıllarında İstanbul'da bir çok yasadışı iş yaptılar. Adil Timurtaş, 2004'te 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile telefon konuşması yaptı, buna şahit oldum. Şimdi geçmişte işlenen bazı cinayetlerle bildiğimi anlatmak istiyorum."
'ANTER'İN ÖLÜM EMRİNİ ARİF DOĞAN VERMİŞ'

Tanık Özdemir, Musa Anter'in konuşmalarının JİTEM'i rahatsız ettiğini, bu nedenle Arif Doğan'ın kendisi ile görüşüp, "Sana yönelik bir suikasti engelledik, dikkatli ol" diye uyardığını duyduğunu söyledi. Özdemir, "Anter'in ölüm emrini arif doğan vermiş, cinayeti Mahmut Yıldırım, Adil Timurtaş, Abdulkadir Aygan ve Hogir kod adlı kişi işlemiş. Bunun yanısıra söz konusu kişilerin, Vedat Aydın, Murat Aslan, 2 İranlı ve Harbi adlı bir kişiyi de öldürdüklerini duydum" iddiasında bulundu.
'ALBAY ÖZDEN'İ TİMURTAŞ YANLIŞLIKLA VURDUĞUNU SÖYLEDİ'

Diyarbakır'da yapılan bir soruşturma kapsamında İstanbul'da bugün mezarı açılan Mardin eski Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Tunceli eski Jandarma Komutanı Albay Kazım Çiloğlu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan'ın öldürülmesi ile ilgili de bildiklerini ve duyduklarını anlatmak istediğini söyleyen Özdemir ifadesinde iddialarına şöyle devam etti:
"Arif Doğan, Albay Rıdvan Özden'in kendileri ile çalışmasını istemiş. Ancak, Albay Özden bundan rahatsız olmuş ve bazı JİTEM görevlileri hakkında soruşturma açmış. Bu durum, Veli Paşa, arif doğan ve Hasan Atilla Uğur'u rahatsız etmiş. Kendisine ilk suikast girişiminde başarısız olmuşlar, sonra Adil Timurtaş tarafından vurulmuş ve Timurtaş bana yanlışlıkla vurduğunu söyledi. Olay PKK'nın üzerine atılmış. Bahtiyar Aydın, Lice'de şehit olmuş, suikast silahı bölgede bulunmasına rağmen, karakolda ortadan yok edilmiş. Bu da PKK'nın üstüne atılmış ve bu gerekçe ile Lice yakılıp yıkılmış. Söz konusu kişiler Gaffar Okkan cinayetini de Hizbullah ile birlikte işlemişler. Bunlar JİTEM adı altında uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapmış. Hayrettin Ertekin, Tansu Çiller döneminde kullandığı zırhlı cipi kullanıyordu. Beşiktaş esnafında kime sorarsanız Adil Timurtaş'ı size emekli albay olarak bildiklerini söylerler. Timurtaş, bugüne kadar Ertekin'e 40-50 milyon kazandırmıştır."
Davadaki müdahil avukatlar, dosyada deliller bulunmasına rağmen kimsenin tutuklanmadığını, bunun da olay ile ilgili bilgi verecek olan tanıkların korkuttuğunu belirterek, tutuklanma talebinde bulundular. Mahkeme, İsveç'te bulunan eski PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan'ın gelen ifadesini dosyaya koyarken, ara kararın sonra açıklanacağını belirterek, duruşmayı 31 Temmuz tarihine erteledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anterin, arif, doğan, emrini, infaz, musa, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anter Anter hemen tekrar vatandaş yapılacak PassioN Haber Arşivi 0 27 Ocak 2012 19:45
Musa Anter'in oğlu 43 yıl sonra Türkiye'de PassioN Haber Arşivi 0 19 Ocak 2012 21:50
Saldırı Emrini O Verdi! Düş Haber Arşivi 0 20 Ekim 2011 10:26
“Papa’ya Suikast Emrini Vatikan Verdi” basketci Haber Arşivi 0 11 Kasım 2010 08:31