IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Çalık ATV ve Sabah'ı tek tek satacak (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/455697-calik-atv-ve-sabahi-tek-tek-satacak.html)

PassioN 22 Şubat 2012 21:00

Çalık ATV ve Sabah'ı tek tek satacak
 
Önce tek paket satışıyla yola çıkan Çalık, gazete ve televizyonu ayrı ayrı satma kararı aldı..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çalık Holding, bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu medya varlıklarının satışı sürecinde başlangıçta tek paket olarak satışa konu olan atv ve sabah gazetesi ayrı varlıklar olarak değerlendirilmeye başlandı.
İNGİLİZ AJANSININ İDDİASI

Çalık Holding, bünyesindeki Turkuvaz Medya Grubu'nun sahibi olduğu medya varlıklarının satışı sürecinde başlangıçta tek paket olarak satışa konu olan atv ve sabah gazetesi ayrı varlıklar olarak değerlendirilmeye başlandı. Reuters kaynakları, yabancı yatırımcıların ilgisinin televizyon üzerinde yoğunlaştığını söylediler. atv ve sabah gazetesinin satışı için yatırım bankası Goldman Sachs yetkilendirilmişti. çalık medya varlıkları ile ilgilenen yatırımcılar arasında Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corp ve Time Warner Group yer alıyor.
YATIRIMCILARIN İLGİSİ ATV'NİN ÜZERİNDE

Konuya yakın bir kaynak, "Sabah gazetesi ile atv ayrıldı. Yatırımcıların ilgisi daha fazla atv'nin üzerinde" dedi. Aralık 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun satışa çıkardığı Sabah-atv ihalesini, 1.1 milyar dolarla çalık Grubu'nun şirketi olan Turkuvaz kazanmış ve devir Nisan 2008'de gerçekleşmişti. çalık Holding, Sabah-ATV satın alınmasının finansmanı için Nisan 2008'de 750 milyon dolar tutarında kredi almıştı. Turkuvaz'ın yüzde 25 hissesi Katar Yatırım İdaresi'nin (QIA) iştiraki olan Al Wasaeel International Media Company'e ait bulunuyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net