IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2012, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ülker helal gıda sertifikası alıyor




Gıda sektörünün önde gelen isimlerinden Ülker, helal gıda sertifikası için başvuruda bulunacak.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bisküvi, içecek, süt ve birçok gıda gamında yüzlerce çeşit ürünüyle sektörünün önde gelen kuruluşlarından Ülker, 'helal gıda sertifikası' alıyor. Helal sertifikalandırma konusunda Türkiye'deki ilk kurum olan GİMDES'e başvuran Ülker, ilk etapta 'süt ürünlerine' helal sertifikası alacak.
İLK SERTİFİKA SÜT ÜRÜNLERİNE

Yenişafak'ın haberine göre; Gıda sektöründe faaliyet gösteren Ülker Grubu, ürünlerine yönelik 'helal sertifikalandırma' için harekete geçti. Bisküviden içeceğe, süt ürünlerine kadar birçok gıda gamında yüzlerce çeşit ürünü bulunan Ülker, özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde ihracatını artırmak için Türkiye'nin ilk helal gıda sertifikası veren kurumu olan Gıda Ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme Ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği GİMDES'ten ürünleri için 'helal sertifikası' alacak. Sertifika ilk olarak süt ürünleri grubu için alınacak.
İLK SERTİFİKA SÜT ÜRÜNLERİNE

Sertifika için yaklaşık bir yıldır GİMDES'le görüşmelerini sürdüren Ülker, ilk adım olarak dün Sakarya'da bulunan süt ürünleri fabrikasında, yaklaşık 200 personeline 'helal gıda' konusunda seminer verdi. Seminer, GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer ve ekibi tarafından verildi. Gün boy süren eğitim programında 'helal gıdanın önemi' 'temizlik' 'helal ürün şartları' gibi konularında bilgiler personele aktarıldı. Büyüközer, helal sertifikalandırma sürecinde yapılacakları personelle paylaştı.

4 AYRI FABRİKAYA AYNI ANDA DENETİM

Ülker, GİMDES tarafından kendilerine verilen yol haritasında istenenleri tamamladığında sertifikasını alabilecek. GİMDES tarafından gerekli laboratuar tahlilleri yapılacak, ürünlerde kullanılan katkı maddeleri incelenecek. Yakın bir tarihte GİMDES, Ülker'in Türkiye'nin farklı yerlerindeki 4 ayrı süt fabrikasında aynı anda denetim yapacak ve bir hafta içinde sertifika verecek. Daha sonra çikolata ve makarna grupları için sertifikalandırma çalışmaları başlatılacak.
MİGROS SATILIK

Şok Ucuzluk Marketleri'nin ardından perakende devi Migros'un da satılacağı iddia edildi. Perakende çevrelerinde Migros'la, Anadolu Grubu ve Yıldız Holging'in ilgilendiği söyleniyor. Geçen yıl Şok'u bünyesine katan Yıldız Holding Migros'a talip olsa da, Anadolu Grubu'nun bir adım daha önde olduğu konuşuluyor. Migros'un ortaklık yapısında Nisan 2011'deki 31 milyon TL nominal değerli hisse satışından sonra BC Partners'in %80,51 oranında payı bulunuyor. Geri kalan 19,49'luk kısım ise halka açık.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
helal, Ülker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TSE'den ilk helal et sertifikası Aytaç'a Sevda Haber Arşivi 3 06 Ekim 2011 10:32
Orijinallik Sertifikası (COA) Ocean Windows 0 11 Haziran 2008 01:52