IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2012, 21:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunanistan'ın durumunu özetleyen kare




Yunanistan'ın başbakanı Lukas Papadimos'un el pençe durdurduğu fotoğraf dünya basınında.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Euro Bölgesi Maliye Bakanları 13 saatlik toplantının ardından Yunanistan'a ikinci yardıma onay verdi. 130 milyar euroluk yardım ve bankalarla yapılan anlaşma Yunanistan'ı iflastan kurtaracak fakat Yunan basınının Kerberus'a benzettiği Troyka, Yunan hükümetini tam denetleyebilmek için daimi olarak Yunanistan'da kalacak.
BELİRSİZLİĞE SON VERİLECEK

Ve yunanistan derin bir 'oh' çekti...
13 saat süren toplantılar sonunda Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Yunanistan'ın borcunu 2020 yılında kadar GSYH'sinin yüzde 120.5'i oranına düşürecek önlemler üzerine uzlaştıklarını söyledi. Bunun için, ellerinde Yunan tahvili bulunan özel yatırımcılar, daha büyük ölçüde zararı kabul etmek zorunda kaldı. Sıkı koşullara bağlı olarak verilecek olan 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketi anlaşması, Yunanistan'ın yaklaşan iflasını önleyeceği gibi, Euro Bölgesi'nde aylardır süren belirsizliğe de son verecek. Bankalar adına Euro Bölgesi'yle müzakereleri yürüten Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Yunan tahvillerinin değerinde nominal yüzde 53,5 ve reel yüzde 75 indirimi kabullendi. Yunanistan'ın bankalarla tahvil takasını 8 Mart'ta başlatarak 3 gün içinde tamamlaması bekleniyor. Kurtarma paketi için AB ve IMF'nin hazırladığı yeni ekonomik programla Yunanistan'ın halen gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 160'ını aşan kamu borcunun 2020 yılına kadar yüzde 120,5'e indirmesini hedefleniyor.

MERKEZ BANKALARI KARLARINI YARDIM İÇİN KULLANACAK

Yunanistan için hazırlanan ilk yardım paketi kapsamında 2010 yılının Mayıs ayında bu ülkeye ikili krediler aracılığı ile yardımda bulunan Euro Bölgesi devletleri, bu kredilerin maliyetlerini 150 baz puan indirmeyi kabul etti. Bu sayede Yunanistan'ın borç/GSYH oranı 2.8 yüzde puan düşecek.
EURO ülkesinin ulusal merkez bankasının yatırım portföyünde Yunan tahvili bulunuyorsa, söz konusu ülke bu tahvillerden sağlanacak geliri 2020 yılına kadar Yunanistan'a yardım için kullanacak. Yunanistan'ın borç yükü bu sayede 2020 yılına kadar 1.8 yüzde puan daha azalacak.
KUPON ORANI 1 PUAN AZALDI

Özel yatırımcılar, Yunan devlet tahvillerinin nominal değerinde daha yüksek oranda zarar etmeyi kabul etti.
Ekim ayında nominal değer üzerinden yüzde 50 zararı kabul eden yatırımcılar yüzde 53.5 kayba da karşı çıkmadı. Yunanistan'ın özel yatırımcıların elinde bulunan borcu bu sayede 107 milyar euro azalacak.
Özel yatırımcılar, ellerindeki Yunan tahvilleri ile takas edilecek yeni 30 yıllık tahvillerde daha önceden mutabık kaldıklarından farklı kupon ödemelerini kabul ettiler. Yeni tahvillerin kuponları şu yapıda olacak: Şubat 2012 ile Şubat 2015 arasında yüzde 2, sonraki beş yıl yüzde 3, Şubat 2020 ile Şubat 2042 arasındaki dönemde ise yüzde 4.3. Önümüzdeki 30 yılda tahvillerin ağırlıklı kupon oranı ortalaması yüzde 3.65 olacak.
ÜÇ AY ÖNCEDEN ÖDEYECEK

Atina yönetimi borçlarını geri ödeyeceğini açıkça göstermek için bir sonraki üç aylık dönemin borç ödemelerini, ödemeleri tahsil eden kurumun ayrı bir hesabına aktaracak.
Yunanistan ayrıca borç geri ödemelerine öncelik verilmesine yönelik bir düzenlemeyi iki ay içinde yürürlüğe sokacak.
Avrupa Komisyonu, IMF ve Avrupa Merkez Bankası görevlilerinden oluşan troyka heyeti, yunanistan mali yardım paketi kapsamında talep edilen reformları hayata geçirdiğinden emin olmak için 'daimi olarak' Atina'da bulunacak.
ATİNA'DA DAİMİ TEMSİLCİ

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, programın denetlenmesi için AB'nin Atina'da 'daimi' heyet bulunduracağını ve borç servisinin güvence altına alınması için açılacak 'kayyum' hesabında 3 aylık ödemeleri karşılayacak kadar kaynak bulundurulacağını söyledi.
2020'de yeni pakete ihtiyaç duyulacak

Yunanistan konusunda uzlaşma sağlansa da Financial Times'ın raporu piyasaları tedirgin ediyor... Analize göre, Yunan paketinin mevcut koşullarda tamamlanması halinde bile 2020 yılı itibariyle yeni bir paket ihtiyacı daha olacak. Borç analizi senaryolarında sorun yaratması beklenen iki temel nokta var. Bunlardan ilki, istenen kemer sıkma önlemlerinin ekonomik büyüme tarafındaki beklentileri olumsuz yönde etkilemesi. İkinci nokta ise Yunanistan'ın yeniden kendi kendine borçlanma imkanlarının tamamen ortadan kalkmış olması. En iyimser senaryoda dahi 2020 sonunda yaklaşık 50 milyar euroluk bir ek paket ihtiyacı olacağı ifade ediliyor. Kötümser senaryoda ise paket büyüklüğünün 245 milyar euroya çıkabileceği düşünülüyor.
BÜYÜMEYE DÖNMESİ 10 YILI BULABİLİR

Ekonomistler, anlaşmanın bütününü oluşturan maddeler ne olursa olsun, anlaşma Yunanistan'ın iflasını ancak birkaç ay geciktirebileceği görüşündeler. Ekonominin yeniden büyümeye dönmesi, 10 yıl bile sürebilir. AB ve IMF 2010 yılında da Yunanistan'a 110 milyar avroluk kurtarma paketi hazırlamıştı. Bu son paketle birlikte Avro Bölgesi'nde Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in iflas etmesini önlemek için yapılan harcamaların ya da taahhüt edilen toplam miktar en az 386 milyar euroyu buldu.
ÇOK İYİ BİR ANLAŞMA

Fransa Maliye Bakanı Francois Baroin, anlaşmanın, adaletli bölüşüm bakımından çok iyi bir anlaşma olduğunu belirtti. Baroin, "Yunanlılar üzerlerine düşeni yaptı. Avrupalılar destek rolünü oynuyor, kreditörler kendi rolünü yapıyor ve özel sektör beklenenin ötesine geçti'' diye konuştu.
KADINLARIN FENDİ KOMŞU'YU YENDİ

Dünkü zirve bir anlamda Yunanistan'ın zaferiyle sonuçlandı. Tarihte ilk kez bir ülkenin 100 milyar euroluk borcu silinirken, Komşu, 130 milyar euroluk ikinci pakete kavuştu. Fakat Yunanistan'ın bu yardımı almaya çalışırken düştüğü durum, tüm dünynın diline dolandı. Geçtiğimiz yıl yapılan Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde dönemin yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel karşısındaki duruşu ülkeyi ayağa kaldırırken, dünkü zirvede de benzer bir kare ajanslara düştü. Bu kez aktörler farklı. Bir tarafta Yunanistan'ın mevcut başbakanı Papadimos, diğer yanda da IMF Başkanı Lagarde... İkilinin ne konuştuğu bilinmiyor fakat iki kare arasındaki benzerlik su götürmez bir gerçek.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
durumunu, kare, yunanistanın, özetleyen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kare Kare Kitty Purry Sevda Ah Kadınlar 0 19 Aralık 2011 14:12
Mutluluk ve Huzuru Özetleyen Kelime - Mehmet Teber Ezgi Kişisel Gelişim 0 19 Kasım 2011 13:28
Kare Kare, İsrail'in Gazze vahşeti :( BaRoN Haber Arşivi 0 28 Aralık 2008 00:03