IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2012, 21:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nur Serter ismi fahişe karekterine isim olunca




Dizideki fahişe karekterine Nur Serter ismi verilince CHP'li vekil çileden çıktı..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP İstanbul milletvekili Nur Serter'in isminin, atv'de yayınlanan "Uçurum" adlı dizide fahişe karakterine verilmesi Ankara'yı karıştırdı. Nur Serter, kanal yönetimine "ihtarname" çekerken, dava açacağını söyledi.
'KASIT OLDUĞU AÇIK'

RTÜK'e şikayet başvurusu yapılırken, Üst Kurul üyesi Süleyman Demirkan, "Kasıt olduğu açık, vicdan kırıntısı olan bunu kabul edemez" dedi.
Serter, dün Sabah gazetesi ve Günaydın adlı ekinde atv'de yeni yayına giren "Uçurum" adlı dizinin tanıtım haberini okurken, oyuncu Esra Ronabar'ın canlandırdığı "fahişelikten mamalığa" geçen bir karaktere "Nur Serter" adının verildiğini gördü.


İşte dizideki o karekter


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KANALA İHTARNAME ÇEKTİ

Bir anda şoka giren Serter, derhal avukatı aracılığıyla atv yönetimi ve RTÜK'le bağlantıya geçti. atv yönetimi "Böyle bir şeye izin veremeyiz. Dizideki karakterin soyadını bipleyerek vereceğiz" yanıtını verirken, Serter, avukatı aracılığıyla kanala "ihtarname" çekti. Serter daha sonra RTÜRK üyelerini arayarak durumu anlatırken, avukatı RTÜK'e şikayet başvurusunda bulundu.
Konuya ilişkin Milliyet'in sorularını yanıtlayan Serter, "Uçurum adlı dizide fahişelik yapan bir karakterin adını nur serter koymuşlar. Gerekli hukuki süreci başlatacağız. İhtarname çektik. Televizyon yönetimi haberdar edilip uyarıldı. RTÜK'e durumu bildirdik. Sürecin aşamalarının ne olacağını bilmiyorum ama dava açacağım. Kanal yönetimi karakterin soyadını bipleyerek vereceklerini söyledi. Ancak iş zaten bitmiş. Grubun gazetelerinde konu detaylıca anlatılmış, yazılmış çizilmiş. İsim kullanılmış. Dolayısıyla dizide soyismin ifade edilip edilmemesi fazla bir anlam taşımıyor" diye konuştu.
TESADÜF BİR OLAY DEĞİL

Dizinin ilk bölümünü izlemek zorunda kaldığını belirten Serter, duygularını şöyle anlattı:
"Tesadüfen olmuş bir olay değil. Herhangi bir isimle, uydurma soyadının bir araya gelmesinden ibaret bir olay değil. Benim adım soyadım çok yaygın değil. Hiçbir romanda da bir karakter olarak geçmez. Adım üniversite camiası ve milletvekili olarak kamuoyunda 10 yıldan fazladır konuşuluyor. Burada kasıt var. Diziyi izledim maalesef, ceza gibiydi. İzledikten sonra tepki iki katı arttı. Soyadın biplemesi bir şeyi çözmüyor. Fuhuş yaptırılan ve işkence altındaki kızların kapalı mekanda hapis hayatı geçirmeleriyle benim aramda bir bağlantı kurulmuş olabilir diye izlenim edindim.
Daha kötü bir karakter nasıl olabilirdi, iğrenç bir tipleme. Zor izledim. Böyle bir diziyi normalde izleyemem. İşkence gibiydi. Diziyi izlemeden önceki düşüncelerim pekişti. İsmin kullanılması çok kötü, izledikten sonra bilinçli yapıldığı kanaatine vardım."
DİZİNİN YAPIMCILARINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Dün yayınlanan bir gazetede "UÇURUM" adlı dizimizi tanıtan haberde, karakterlerden birisinin adının "Nur Serter" olarak görünmesi çeşitli yanlış anlaşılmalara neden olmuştur.
Öncelikle belirtmek gerekirki, dramalar kurgusal yapımlardır. Yani hemen hemen tamamı hayal olan olayları, hemen hemen tamamı kurgu kahramanlar üzerinden anlatır. Ayrıca dramaların çoğunda da soyadı kullanılmaz.
"SADECE NUR OLARAK ANILDI"

Bizim dizimizde de Nur isimli bir karakter vardır. Bu karakterin adı,senaryo karakter analizinde "NUR SERTAÇ" olarak kodlanmış, senaryo aşamasında sadece "NUR" olarak anılmış, öyle çekilmiş ve öyle yayınlanmıştır.
Bazı haberlerde soyadın "bip" lendiği yer almaktadır. Çekilmemiş ve var olmayan bir şeyin "bip"lenmesi de söz konusu değildir.
"GÖNDERİLEN BÜLTENDE SOYADI YANLIŞ YAZILDI"

Dizinin hiçbir yerinde de bu karakterin soyadı kullanılmamaktadır. Sadece Anılan habere kaynak teşkil eden tarafımızdan gönderilen bülten'in yazımında ki bilgisayar hatası sonucu Nur isimli karakterin soyadı yanlış yazılmıştır.
Her ne kadar yayına yansımamış olsa da, bilgisayar hatası yüzünden oluşan bu olay nedeni ile hem Sayın Fatma Nur Serter'den, hem de kamu oyundan özür dileriz.
Süreç Filmcilik
Uçurum Dizisi Yapımcısı

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Şubat 2012, 22:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Nur Serter ismi fahişe karekterine isim olunca




Tatsız Bir OLay Kınıyorum !

 

 

Etiketler
fahişe, isim, ismi, karekterine, nur, olunca, serter


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık