IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2012, 18:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşçileri cuma namazı kurtardı




Barajda kaybolan işçilerden ikisinin cesedi bulundu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin tünel kapağının patlaması soncu kaybolan işçilerden 1 çocuk babası, 29 yaşındaki Cumali Değirmenci'nin de cesedi bulundu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Göksu Nehri üzerinde yaptığı arama kurtarma çalışması sırasında, baraja yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta Cumali Değirmenci'nin cesedine ulaşıldı. Askeri helikopterle nehir yatağından alınan ceset, şantiyeye getirildi ardından da ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
İŞÇİLER CUMA NAMAZINA GİTMİŞ

Baraj inşaatında çalışan ve ismini açıklamayan bir işçi, arama kurtarma çalışmasını yakından takip ederken, işçilerin büyük çoğunluğunun cuma namazında olduğu için felaketten kurtulduğunu söyledi.
İşçilerin cuma namazından sonra yemekhaneye geleceğini belirten bu kişi,, "Olay 15-20 dakika sonra olsaydı, işçiler yemekhanede sulara kapılacaktı o zaman olayın daha büyük felaket olurdu" dedi.
2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan patlamayla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı. Bir savcı, baraj bölgesinde soruşturma yaparken, bir savcı da Kozan Devlet Hastanesi'nde inceleme yapıyor. Savcıların olayla ilgili ifade aldığı bildirildi.
TMMOB, BARAJDA İNCELEME YAPACAK

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat, Makine ve Elektrik Mühendisleri Odaları'nın temsilcileri, kapağın patlaması sonucu felaketin yaşandığı Gökdere Köprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nde inceleme yapacak.
İnşaat Mühendisleri Odası adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ve Elektrik Mühendisleri Odası adana Şube Başkanı Mehmet Bak ve temsilcilerle birlikte olay yerine gitti. MMO adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, "Ekip olarak kazanın yaşandığı yere gidiyoruz, izin verirlerse inceleme yapacağız" dedi.
İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili uzmanlardan oluşan resmi bir ekibin kaza yerinde görevlendirildiğini de belirten Atıcı, "Ama bu ekip henüz tam olarak incelemeye başlayamamış. Onlar işlerini bitirdikten ve inceleme yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.
"KAPAK TAM OTURMADI" İDDİASI

Bazı işçiler de, tünel kapağının yerine tam oturmaması nedeniyle sızıntı olmaya başladığını ileri sürerek şu iddialarda bulundu:
"15 gün önce baraj göletinde su tutulmaya başlandı. Tünel kapağının yerine tam olarak oturmaması nedeniyle alt kısmında sızıntı oldu. Tüm işçileri toplayıp, o bölgeye kum torbası attırdılar. 15 gündür sızıntının önlenmesi için çalışma yapılıyordu. Ancak su miktarı artınca kapak basınca daha fazla dayanamayıp patladı. Olayla ihmal var.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cuma, işçileri, kurtardı, namazı, İşçileri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Sevda Genel İslami Konular 0 28 Ekim 2011 11:47
Cuma namazı kılmak Ecrin Genel İslami Konular 0 08 Nisan 2011 21:48
Cuma Namazı Ecrin Genel İslami Konular 0 07 Nisan 2011 19:01