IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Çin'den Suriye için çağrı (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/457137-cinden-suriye-icin-cagri.html)

PassioN 27 Şubat 2012 20:43

Çin'den Suriye için çağrı
 
Çin Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki gerilimin bir an önce sonlanması için çağrı yaptı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, 'Suriye'nin Dostları' adlı yapılanma ile ilgili soru üzerine 'Suriye'nin Dostları adlı uluslararası görüşmelerin işlevi ve amacı ile ilgili tarafımızdan kapsamlı inceleme yapılması icap ettiğinden bu organizasyona katılmadık' diye konuştu. Çin'in Arap dünyası ile dost ve sıcak ilişkiler içerisinde olduğunu vurgulayan Hong, 'Çin, suriye halkının talep ve isteklerine saygı duyuyor. Sorunun çözülmesi için Çin, Arap Birliği de dahil taraflarla müzakere ve görüşmelerini yapıcı ve barış yanlısı çizgide sürdürmeye devam edecektir' dedi.
"BARIŞTAN YANAYIZ"

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın BM Güvenlik Konseyi'ndeki vetoları sebebiyle 'Çin ve Rusya suriye halkına ihanet etti' sözlerinin hatırlatılması üzerine Hong, 'Bazı Amerikalı yetkililerin yaptığı açıklamaları kesinlikle kabul etmiyoruz' diye konuştu. Sözcü Hong, Çin'in daima suriye halkının yanında olduğunu belirterek, 'Suriye'de çözümün barışçıl yollarla siyasi müzakerelerle sağlanmasından yanayız. Ülkeye herhangi bir dış kaynaklı askeri müdahalenin problemi daha da derinleştireceği kanısındayız' ifadesini kullandı.
"İRAN'IN NÜKLEER SORUNU"

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, İran'ın nükleer sorunuyla ilgili 'diyalog ve müzakerenin uzun vadeli ve barışçıl çözümün tek yolu' olduğunu söyledi. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun İran ile ilgili hazırladığı raporu incelediklerini belirten Hong, 'UAEK, İran'ın nükleer meselesinin çözümünde kilit rol üstleniyor. Umuyoruz pürüzler bir an evvel giderilir ve esmekte olan olumlu hava dağılmaz. Çin, problemin barışçıl çözümü için yapıcı tavrını sürdürecek' diye konuştu.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net