IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2012, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şevket Çavdar bacaklarının yanına defnedildi




Çift kol ve çift bacak nakli ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Şevket Çavdar son yolculuğuna uğurlandı..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara hacettepe Üniversitesi'nde dünyada ilk kez aynı anda çift kol ve çift bacak nakli yapıldıktan sonra dün dolaşım bozukluğu sonucu yaşamını yitiren 27 yaşındaki Şevket Çavdar, Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi Yazıhüyük Beldesi'nde toprağa verildi. Çavdar, daha önce elektrik çarpması sonucu kaybettiği kol ve bacaklarının bulunduğu mezara gömüldü.
DÜN AKŞAM VEFAT ETMİŞTİ

Yakıları, Çavdar'ın koyu galatasaray taraftarı olduğunu ve çenesiyle klavye kullanarak internete girdiğini, askerlik yapmayı çok arzuladığını ve bunun için organ nakli yaptırmak istediğini söyledi.
Hacettepe Üniversitesi'nde geçen cuma günü çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın önceki gün dolaşım bozukluğu sonucu sol bacağı geri alındı. Dün de iki kol ve sağ bacağı alınan Şevket Çavdar, kalp-damar ve kan sisteminin yeni dokulara uyum sağlamaması nedeniyle yaşamını yitirdi. Ankara'daki hastaneden dün gece alınan cenazesi Yazıhüyük Beldesi Bozkır Mahallesi'ndeki evine getirilen Şevket Çavdar, Merkez Camii'nde nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün "Hakkınızı helal edin. Eksiğini Allah tamamlasın. Buraya katılan herkesten Allah razı olsun" diyerek kıldırdığı cenaze namazının ardından daha önce elektrik çarpması sonucu kaybettiği kol ve bacaklarının bulunduğu mezara gömüldü.

KOMŞULARI ŞEVKET'İ ANLATTI

Şevket Çavdar'ın dayısı Yazıhöyük Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Çavdar, "Yeğenimi dün saat 18.00 sıralarında kaybettiğimizi öğrendim. Çok üzgünüz. Doktorlar da bizim gibi üzüntülü. Açıklamayı da o nedenle geç yaptılar. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz" dedi.
Kendisine ait 50 AZ 778 plakalı özürlü otomobili bulunan Şevket Çavdar'ın komşularından Enver Topraktepe, şunları anlattı:
"Şevket, tekerlekli sandalyeyle dolaşıyor, televizyon seyredip internete takılıyordu. Kolları olmadığı için tuşları çenesiyle kullanıyordu. İnternete çok hevesliydi. İlkokul mezunu olmasına rağmen kendisini iyi yetiştirmişti. 13 yaşında bir arkadaşına yardım için gittiği elektrik işinde yüksek akıma kapılarak kol ve bacaklarını kaybetmişti. En büyük arzusu askere gidebilmekti. Organ nakline de o nedenle sıcak baktığını iyileştiği takdirde askere gitmeyi çok arzuladığını bana söylemişti."
EN BÜYÜK TUTKUSU GALATASARAY'DI

Belde mezarlığında toprağa verilen Şevket Çavdar'ın diğer komşusu Nurettin Aktaş da, "Şevket, köpek ve güvercinleri çok seviyordu. Fakat en büyük tutkusu Galatasaray'dı. Fanatik bir Galatasaraylıydı. galatasaray ile ilgili tüm gelişmeleri televizyon ve internetten takip ediyordu.Galatasaray maçlarını da naklen yayınlarda heyecanla seyrediyordu" diye konuştu.
Şevket Çavdar'ın, galatasaray tutkusu ve sevgisini sosyal paylaşım sitesinde dile getiren fotoğraflar paylaştığı ve sarı-kırmızılı ekibin atkısıyla fotoğraf çektirdiği dikkati çekti. Çavdar'ın 'Yetenek sizsizin' programını da ilgiyle izlediği, halk ozanı Osman Öztunç hayranı olduğu, siteye 'Hayat okulu mezunuyum' diye yazdığı belirlendi. Çavdar'ın sosyal paylaşım sitesine arkadaşlarının operasyon öncesi, dua, vefatının ardından ise başsağlığı mesajları bıraktığı dikkat çekti. Ankara'daki Hacattepe Üniversitesi'nde geçirdiği organ nakli sonucu yaşamını yitiren Şevket Çavdar'ın cenaze törenine, başta dayısı Belediye Başkanı Cengiz Çavdar olmak üzere, yaklaşık 1000 kişi katıldı. Ailesi basın mensuplarıyla görüşmedi.
"YA UMUTLAR DA BİTERSE.."

Sosyal paylaşım sayfasında çok sayıda fotoğrafını yakınları ile paylaşan Şevket Çavdar'ın kamyonlara olan ilgisini herkes biliyordu. Bir kamyon kasasının arkasına yazdırdığı 'Ya umutlar biterse mevzu derin Şevket Baba' yazısı ise dikkat çekerek sanki Şevket Çavdar'ın yaşadığı süreci özetlediği belirtildi.
Yaşam dolu ve sevecen tavırlarıyla da çevresinde dikkat çeken bir kişilikte olduğu belirtilen Şevket Çavdar'ın internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştığı şiirin, umut dolu yaşamdan sanki bugünlere seslendiği ifade edildi.
Şiir şöyle:
Ben aşktan anlamam haa
Oysa bir bıçak değmiş gibi bölünmüş düşlerim
Gayri iflah olmayız
Sen bir yerde ben bir dar da
Eski bir vatan kadar uzağız işte
Destanlar kadar yakın
Uzat ellerini cano yarama dokun
Belki böyle sevmemeli bir insan
Sevmemeleri bu zaman da
Böyle ölümüne erkekçesine
Bir kartal olmamalı ömrün doruklarında
Böyle kanadı kırık zemheride
Gel de bu vahşi yanını
Bu en asil yanını
Kolaysa bırak cano
Kolaysa bırak.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Şubat 2012, 20:33   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Şevket Çavdar bacaklarının yanına defnedildi




Çok üzüldüm duyduğumda. Allah yakınlarına sabır versin.

 

 

Etiketler
bacaklarının, cavdar, defnedildi, şevket


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şevket Çavdar'a nakledilen diğer uzuvlar da alındı PassioN Haber Arşivi 0 27 Şubat 2012 20:00
Çavdar - Çavdar Nedir - Çavdar Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:17
Bariş Akarsu Defnedildi KiLL Haber Arşivi 1 06 Temmuz 2007 20:20