IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2012, 12:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekranda 28 Şubat tartışması




Ekranda 28 Şubat tartışması
Gazeteci Can Ataklı CNN Türk’te, Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu’nun 28 Şubat döneminde şantajla Turizm Bakanı Bahattin Yücel’i istifa ettirdiğini öne sürdü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CNN Türk’te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı ile işadamı Aydın Doğan arasında, 28 Şubat döneminde Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in, dönemin Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu tarafından istifaya zorlandığı iddiaları üzerine çok sert bir tartışma yaşandı.
Ahmet Hakan’ın sunduğu programın canlı yayın konuklarından Can Ataklı, “28 Şubat sürecinde Zafer Mutlu, Hürriyet gazetesine haber gönderdi. Elimizde 6 tane dosya var istifa etmezse açıklayacağız denildi. Dosya tehdidiyle siyasetçi istifa ettirildi” dedi.
Yücel’in arkadaşı olduğunu söyleyen Ataklı, “İstifa etmezse hakkında büyük bir karalama kampanyasıyla asılsız bir yolsuzluk dosyasını yayınlayacaklarını anlattım. Ailesini topladı durumu anlattı istifa kararı aldı” dedi.
Ataklı’nın iddiaları üzerine yayına telefonla bağlanan Hürriyet gazetesi sahibi işadamı Aydın Doğan “Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en serefsiz en ahlaksız insanlarıdır” diyerek iddiaları reddetti.

‘Hepimiz idam edelim’
“Ben tartışmaya girecek değilim ama bir konuya açıklık getirmek istiyorum” diyen Doğan, şunları söyledi “Can Ataklı, Hürriyet gazetesi Turizm Bakanı istifa etsin diye haber göndermiş dedi. Ertuğrul Özkök de Zafer Mutlu da eğer böyle bir şey söylemişse serefsizlik ahlaksızlık yapmıştır. Eğer böyle bir şey yapılmışsa yarın Özkök’ü hepimiz idam edelim. Bana göre Can Ataklı hezeyan halinde. Bunu yapmamak lazım. Medya patronları orada yok diye her şeyi medyaya yüklemek haksızlıktır. Türkiye’nin en namuslu kesimi bence gazeteciler ve gazetelerdir.
Gazeteleri böyle hükümetleri düşüren bir şekilde yansıtmak, kamuoyun önünde bu kadar küçük düşürmek da doğru değil, bunu kınıyorum. Bu yaştan sonra oraya çıkıp tartışamam ama herkes gelsin tartışalım. 28 Şubat’ta siviller görevini yapmamış, basın da haber peşinde koşmuş, bazen de hatalar yapmış. Sincan’da tankları yürütenler görevden alındı mı ki biz suçlanıyoruz.
Ben fazla uzatmak istemiyorum. Ama bu haksızlığı da yapmayın. Bana kalırsa Can Ataklı bir hezeyan halinde konuşuyor ve hata ediyor. Kahraman olmak istiyor ama aslında mesleğe zarar veriyor. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını kovdurmak öldürmek için çalıştı.”

‘Tanık olduğum şeyi anlattım’
Aydın Doğan’ın eleştirilerini dinleyen Ataklı ise, “Çok üzülerek dinledim Aydın Bey’i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım, Aydın Bey’la ilgili bir şey de demedim” yanıtını verdi.
Bunun üzerine ise yeniden söz alan Aydın Doğan, “Benim adımı vermedin ama benim sahibi olduğum gazetenin şantaj yaptığını söylüyorsun. Böyle bir şey olması mümkün mü? Ben deli miyim, nasıl böyle bir şey yapabilirim? Ya Can, kafasında bir senaryo kurdu ya da bunu yapanlar dünyanın en büyük serefsizleridir” diye konuştu.
Can Ataklı ise, “Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor ben öyle bir şey söylemedim diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten” karşılığını verdi

‘Bazı şeyleri karıştırmış’
Aydın Doğan’ın ardından programa telefonla bağlanan gazeteci Zafer Mutlu da, “Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Polemiğe de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelmiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir” diye konuştu.

Yücel’in istifası
1997 yılında, RP’nin son günlerdeki çıkışlarından rahatsızlığını dile getiren Turizm Bakanı Bahattin Yücel, RP’nin de içinde yer alacağı yeni bir hükümet modeline tavır alarak, bakanlık görevinden istifa etmişti. Cumhuriyet hükümetlerinde görev almanın, RP’ye radikal unsurlardan arınmada önemli katkıda bulunacağına içtenlikle inandığını belirten Yücel, “Toplumsal uzlaşma ve iç barış adına kurulan hükümetin, demokrasi için önemli bir adım olduğunu topluma benimsetmek amacıyla uğraş verdim. Ancak RP, demokrasi ve cumhuriyetin temel ilkelerini referans almadığını yüksek sesle ifade ederek, iç barış ve uzlaşmanın ortadan kalkmasına neden olacak tehlikeli bir gelişmeye adeta önayak oldu” ifadesini kullanmıştı. Yücel RP’nin yarattığı gerginlik tırmanırken, BBP’nin katılımıyla ortaya çıkan yeni çözüm arayışının, ülkeyi daha derin bir bunalıma sürükleyeceği inancında olduğunu kaydetmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
28, ekranda, tartışması, Şubat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
14 şubat sevgililer gününe özel hediyeler.. 14 Şubat hediye seçenekleri + önerileri.. Sevda Ah Kadınlar 0 31 Ocak 2012 16:14
"Eski - Yeni" Tartışması, (Abes-Muktebes Tartışması), Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 07 Kasım 2011 12:17