IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2012, 10:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'nın en çok para topladığı il




Teröre karşı dikkat çeken operasyonlara imza atan güvenlik birimleri, PKK'nın finans kaynaklarını da deşifre ediyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yılda bin ile bin 500 arasında kaçakçı katırının geçtiği Hakkâri sınırında, örgütün ciddi oranlarda vergi topladığı ortaya çıktı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ihaleleri de mercek altına alan güvenlik güçleri, 2011 yılında, Hakkâri'deki 900 milyon lirayı bulan ihalelerin 90 milyon lirasına PKK'nın el koyduğunu tespit etti.
AMAÇ: TERÖRÜN FİNANSMANININ BİTİRİLMESİ

Zaman gazetesinin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), terörün finansmanını iki önemli toplantıda masaya yatırdı. Ocak ayında düzenlenen 'Terörizmin finansmanının önlenmesini sağlayacak işbirliği' konulu toplantıda 81 ilin Terörle Mücadele (TEM) birimleri yer aldı.
Ardından, Ankara'da il emniyet müdürlerinin katıldığı toplantıda terörün finansmanının bitirilmesi için atılması gerekli adımlar anlatıldı. Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan emniyet müdürleri, karşılaşılan aksaklıklara dikkat çekti. Hakkâri'yle ilgili raporda ilginç tespitler yer aldı. Raporun içeriğinde terörün finansman kaynakları açıkça ortaya konuluyor.

PAY VERMEK ZORUNDA KALIYORLAR

Terör örgütünün mali kaynakları arasında devletin bölgeye yaptığı yatırımlardan elde edilen yasa dışı para toplamanın önemli yer tuttuğu belirtiliyor. Örgütün işadamları üzerinde baskı kurduğuna dikkat çekiliyor. Örgüte sempati duyan ya da duymayan pek çok işadamının baskı ve tehditle ihalelerden pay vermek zorunda bırakıldığı anlatılarak bu oranın ihale bedelinin yüzde 10'una kadar yükseldiğine vurgu yapılıyor.
Rapora göre en fazla kaçakçılığın yapıldığı Hakkâri sınırından yılda bin ile bin 500 arasında katır geçiyor. Bu kanalla, 50 ton uyuşturucu, 50 milyon adet sigara ve 10 bin ton da akaryakıt kaçakçılığı yapılıyor. PKK, kaçakçılardan ciddi oranlarda vergi alıyor. Hakkâri'nin "Türkiye'nin Sicilya"sı olarak anıldığına dikkat çeken bilgilendirme raporunda, örgütün Hakkâri sınırında yapılan kaçakçılıktan yılda 200 milyon lira topladığının altı çiziliyor.
PKK'NIN KAVAKLI'DA 3 KAMP MERKEZİ DAHA VAR

Öte yandan, Emniyet'in Hakkâri ile ilgili raporunda pkk kamplarıyla ilgili bilgiler de yer alıyor. PKK'nın en stratejik kamplarından birisi olarak bilinen Hakkâri'deki Kavaklı Kampı, Jandarma ve Emniyet özel timleri tarafından yapılan ortak operasyonla yok edilmişti. Ancak, bölgede 3 kampın daha olduğu belirtiliyor. Terör örgütünün Hakkâri kırsalda etkisini sürdürmesinde 2008'de kaldırılan Oğul Taburu'nun etkisinin olduğu ileri sürülüyor. Hem emniyetin hem de askerin Kavaklı ve Oğul bölgelerine yeniden tabur istediğinin altı çiziliyor. pkk bombalarının yüzde 90'ının Oğul bölgesinden ülkeye sokulduğu yer alıyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cok, il, para, topladığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Para ~ Gravity Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Ağustos 2009 20:25
biraz para harcamadan para kazanılmaz! bey_muhendis İnternetten Para Kazanma Yolları 0 30 Temmuz 2009 23:05