IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2012, 16:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Wall Street Journal : AK Parti Koalisyon Tutkal Erdoğan




ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Başbakan Erdoğan'ı partiyi bir arada tutan tutkala benzetti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Amerika'nın çok satan gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), "Türkiye'nin Başbakan'ı Erdoğan, Sağlık Söylentileri ile Mücadele Ediyor" başlığı ile yayımladığı haber analizinde Erdoğan'ı, 'partisini bir arada tutan tutkal' olarak niteledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Onlarca yıldır ülkenin en popüler ve en güçlü lideri" olarak niteleyen gazete, Erdoğan'ın, rahatsızlığının ciddi olmadığında ısrar etse de ameliyatlar nedeniyle bir süre kamuoyu önüne çıkmamasının Türk hükümeti için "zorlu iki gerçeği" ortaya koyduğunu savundu. Gazete bunları "iktidar partisindeki iç çekişmeleri" ve "giderek başbakanın kişisel popülaritesinde merkezîleşmiş bir sistemde bir halefin yokluğu" olarak sıraladı.

WSJ , Başbakan Erdoğan'ın geçirdiği ameliyatlar sırasında hükümetin işlerinin adeta durma noktasına geldiği yorumunda bulunduğu haber analizinde Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) "muhafazakarlar, İslamiler ve milliyetçiler"den oluşan bir koalisyon olarak tanımladı.

"İKTİDAR PARTİSİNİN KARŞI KARŞIYA BULUNDUĞU MEYDAN OKUMALARI"

WSJ'nin analizinde Türkiye, Suriye ile İran'ın nükleer programı krizlerini çözmeye çabalarken Ankara'daki gücün giderek merkezleştiği öne sürüldükten sonra şöyle devam edildi:

"Analistler, hükümetin Başbakan'a olan bağımlılığının, parçalanmış iktidar partisinin, Türkiye'nin Anayasasını reform etmeye ve Sayın Erdoğan'a on yıllık bir süre için devlet başkanı olarak görev yapmaya yardım amacıyla yetkilendirilmiş bir Cumhurbaşkanlığı'nı yaratmaya çalışırken karşı karşıya bulunduğu medyan okumalarına da vurgu yaptığını söylüyorlar" denildi.

"TÜM POLİTİKA ÇEKİŞMELERİNİ BİR TEK ERDOĞAN ÇÖZÜYOR"

WSJ, Global Source Partners'den Atilla Yeşilada'nın "Erdoğan, fevkalade başarılı oldu ancak son haftalar, tüm politika çekişmelerinin sadece kendi sözleriyle çözüldüğü bir yapı yarattığını gösteriyor" yorumuna yer verdi. Yeşilada, Erdoğan için "O, bu koalisyonu birlikte tutan tutkaldır" diye konuştu.

Analistlerin, Erdoğan'ın liderliğinin, Türkiye'de iç istikrarının korunması ve dış politika açısından "hayati" önem taşıdığını söylediklerini belirten gazete; ne Erdoğan ne de AK Parti'nin bir oy baskısı altında bulunduğuna, 'zayıf muhalefet' ve geçen yıl yüzde 8'den fazla büyüdüğü sanılan ekonominin sayesinde de partinin anketlerdeki üstünlüğünü sürdürdüğüne işaret etti.

"ERDOĞAN'IN POPÜLARİSTESİ, PARTİSİNDEN ÖNDE"

WSJ, kamuoyu yoklama şirketlerinin Başbakan Erdoğan'ın popülaritesinin, partisinden 20 puan kadar yüksek olduğunu söylediklerini belirttikten sonra olası halefine ilişkin spekülasyonlara da değindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Erdoğan'ın yerine geçmesi yönündeki beklentilerin üzerinde duran gazete şunları yazdı:

"Kısa bir süre öncesine kadar 61 yaşındaki Gül'ün, Erdoğan ile bir Kremlin stili iş tokuşu ile 2015 parlamento seçimlerinde AK Parti'ye liderlik edeceği yaygın biçimde varsayılıyordu. Medenî bir eski Dışişleri Bakanı olan Gül, Batılı başkentlerde saygı görüyor ve Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'na geçerse AK Parti'yi bir arada tutabilecek tek kişi olarak görülüyor"

Ancak bazı analistlerin, Erdoğan ile olan ilişkisi nedeniyle ve "partinin, sürekli başbakanı tercih etmesinin yarattığı hayal kırıklığı" yüzünden Gül'ün, görevi isteyeceği konusunda kuşkularını dile getirdiklerine dikkat çekildi. Aynı zamanda Gül'ün, Şike Yasası'nı veto ettiğinde Erdoğan'ın, yasanın aynen cumhurbaşkanına gönderilmesi talimatını verdiğine de vurgu yapıldı.

Kaynak : Ensonhaber



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
koalisyon, parti, street, tutkal, wall


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wall Street Journal'dan Kılıçdaroğlu yorumu Noyan Haber Arşivi 0 27 Nisan 2011 09:55
Wall Street Journal'dan 'Cinsellik ve Romantizm' araştırması AustrieL Sağlık Köşesi 0 12 Temmuz 2005 16:59