IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2012, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık olağan parti grubunda konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında yine hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çattı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Eğitim bizim milli meselemizdir. Bu soruna ulusal sorun olarak bakmalıyız. Bu konudaki sorumluluk hepimizindir. Erdoğan'ın da Bahçeli'nin de benim de temel sorumluluğumdur.

HALK NE İSTİYOR ?

Bütün ülkeler eğitime ayrı bir pencereden bakar. Eğitim politikacının at oynattığı bir alan olmamalıdır. Bir gece yarısı operasyonuyla kanun teklifi verilmez. Halkın ne kadar haberi var bundan. Halk ne istiyor, haberimiz var mı bundan? Yarın bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yapacağız. Halkın ne kadar haberi var? Hepiniz haklılığımızı göreceksiniz. Doğruları her zaman CHP söyleyecektir. Herkesin çocuğu bizim çocuğumuzdur. Biz bu meseleye bu gözle bakıyoruz. Temel eğitimde iyi yurttaş olmak öğretiliyor. İyi yurttaşı berber de manav da bilecek. Temel eğitim bir binanın temeli gibidir. Ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur.

ELİMİZİ UZATIYORUZ

Eğitim konusunda bir kanun teklifi veriliyor. Hükümet planında var mı yok, bakanlar kurulu kararıyla mı geliyor yok. Türkiye'nin temel meselesi kanun teklifiyle olur mu? Böyle bir şeyi şiddetle reddetmeliyiz. AK Parti içindeki vicdanlara sesleniyorum. Bu sistem Türkiye'yi geriye götürür. Uzlaşma konusunda çağrı yapıyorum. Gelin barış içinde huzur içinde yeni bir yasa yapalım. Eğitim konusu iki partinin çatışma alanı değildir. O dersleri alacak çocuklar bizim çocuklarımızdır. Ayrıma karşıyız biz. Anayasa konusunda nasıl bir uzlaşma kültürü istiyorsak eğitim konusunda da aynı yolu izlemek istiyoruz.

iPAD DAĞITMAK MARİFET DEĞİL

Hiçbir çocuğu o ya da bu şekilde örselemeyelim. Okul öncesi eğitim farklı, ilköğretim farklı. Bu kanunda okul öncesi eğitimle ilgili bir şey var mı? Yok. Bizim önyargımız yok.

Bu teklif niye geldi. Kimse bilmiyor. Eğer bu teklif yasalaşırsa, dünyada böyle bir yasaya sahip tek ülke olacağız.

Çocuklara iPad dağıtılacakmış. Bununla övünme. iPad yapabiliyor musun buna bak.

Dünyanın tüm ülkelerinde zeki çocuklar ayrı bir eğitim modeline tabii tutulur. Biz bunu yapamıyoruz.

AİLELER DİN EĞİTİMİ İSTİYORSA..

Aileler çocuklarının din eğitimi almasını istiyorlarsa, o eğitim en iyi şekilde verilmelidir. Gizli kapaklı işler yapılmamalıdır. Oturacağız bir masanın etrafında bu konuyu çözmek için uğraşacağız.

12 saat konuştu. Kanayan bir yaraya parmak bastı. Başbakan bunu eleştiriyor. Sayın Başbakan önce kendine bir sor. Bu insan niye bu kadar çok konuşuyor. Diğer arkadaşlarımız da konuşacak. Başbakan soracak kendine 'ya bu adamlar neden bu kadar konuşuyor' diye.

Bu ülkenin aydınlarına güveniyorum. Susmayacaklar. Bu ülkenin ortak vicdanına güveniyorum. Bizi kin ve nefretle yetiştirmediler. Eğitim sisteminde de kin ve nefret olmamalı.

Cumhuriyetin kurulmasında kadınların rolü büyüktür. Cumhuriyet hala kadınlara borçludur. Anneler çocukları en iyi şekilde eğitim alsın isterler. Anneler bu yasaya karşı gelin. Annlerin gücüne güveniyorum.

POZANTI OLAYI

Ordakiler de bizim çocuklarımız. Onların ruhundaki fırtınaları bir ömür dindiremezsiniz. Bu konuyla alakalı derhal milletvekillerimizi görevlendirdik. Konuyla ilgili bir rapor hazırladılar. O raporun ayrıntılarını anlatmak burada benim vicdanıma el vermez. O rapordakilerin onda biri doğruysa AK Parti'nin vicdanıyla yüzleşmesi lazım. Bu konunun arkasını bırakmayacağız. Sonuna kadar gideceğiz. Özgür basın diyoruz. Özgür basının olmadığı yerde bu tür konular gündeme gelmez. Bu olayı 3-5 kişinin sırtına yükleyerek kurtulmak yok. O cezaevlerinin dolu olduğunu yeni mi anladın. Sen 10 yıldır bu ülkede iktidar değil misin?

DİYARBAKIRLILAR'A SESLENİYORUM

Buradan Diyarbakırlılar'a sesleniyorum Sayın Başbakan Diyarbakır'a geldi. Yeni bir cezaevi açacağız dedi. Siz oylarınızı ona verdiniz. Buradan Diyarbakırlılar'a sesleniyorum. Hayırlı olsun yeni hapishaneniz. AK Parti hapishane vaadiyle oy topluyor. Artık uyanın, artık anlayın AK Parti iktidarını.

Bunlarınki gömlek demokrasisi. Kimse bunları eleştiremez. Gömlek demokrasinin temeli bu.

ERBAKAN'LA HELALLEŞTİN Mİ?

Ben 28 Şubat'ın yıl dönümünde geçen hafta şöyle demiştim. 'Sayın Başbakan, sen de Erbakan'ı arkasından hançerleyen birisisin' demiştim. 'Sen mağdur edebiyatı yaptın, döndün Erbakan'ı arkadan hançerledin' dedim. Bey efendiyi çok rahatsız etmiş, çok rahatsız olmuş. Ben sana bir soru daha sordum. Sen rahmetli Erbakan'la helalleştin mi? Tık yok.

Ben şuradan bir şey daha söylemek isterim. Biz Erbakan'ın vefatı dolayısıyla arkasından rahmet okuttuk. Bu ülkeye hizmet eden kim olursa olsun, hayattaysa hürmet ederiz, vefat ederse rahmet okuturuz. Bizim insanlığımız da ahlakımız da budur.

Biz rahmet okuduk, onun bir yardımcısı çıktı bir konuşma yaptı "Ölü seviciler" diye hakaret etti. Eskiden bir adap vardı, eskiden bir edep vardı, usül vardı. Ben merak ediyorum, bu ölü sevicilik kültürünü sen nereden aldın arkadaş, hangi inanca sahipsin sen?

BABA KATİLİNDEN MİRAS SAHİBİ OLUNMAZ

Eğer Erbakan'dan helallik almadıysan, Şevket Kazan'a git, Recai Kutan var, Ahmet Tektan var git ondan helallik iste, ama senin yüzün yok. Sen Erbakan'ı arkadan hançerleyen adamsın. Şimdi kalkmış 28 Şubat'ın parsasını topluyor. Sana sesleniyorum Recep Tayyip Erdoğan, baba katilinden miras sahibi olunmaz.

BEN SÖYLEDİM, HAKKIMDA FEZLEKE DÜZENLENDİ

Ben hatırlarsanız post modern diktatörlük demiştim ve Balbay ve Haberal'ı ziyaret ettikten sonra, oranın bir sivil toplama kampı olduğunu söylemiştim, adaletin olmadığını söylemiştim, oradaki yargıçların vicdanlarıyla karar veremeyeceklerini söylemiştim. Ben söyledim, hakkımda fezleke düzenlendi.

Neden Silivri toplama kampı diyorum, neden adaletsizlik var diyorum. Bakın bir kişi var, Sayın Hikmet Çiçek. Hakkında bir iddianame var. Ama tutuklama nedeni iddianamede yazmıyor. Ama tutuklu içerde. Bu söyleniyor, yahu biz bunu neden tutukladık diyorlar. İddianamede suçlama yok deniyor. Olsun deniyor, biz tutuklayacağız. Vicdanlarıyla karar vermiyor onlar.

Bir başka konu daha. Malum darbe yapılacak diye bir çok şey söylendi. Bir kişi diyor ki "Darbenin olacağı zaman, ben öyle üst rütbeli bir komutan falan değildim. Yurtdışındaydım, hakkımda soruşturma açıldığı zaman Türkiye'ye geldim. Ne polis ne savcı ifademi aldı. 7,5 ay sonra hakim karşısına çıktım. Bana bir CD yüzünden denildi"

Hani bunlar cami bombalayacaklardı ya, CD'de deniyor ki camilerin etrafındaki kameralar ne zaman konuldu. İstanbul Anakent belediyesi cevap veriyor. 2005'te kondu deniyor. 2002'de CD hazırlanıyor, sözde kameralar soruluyor. Yine soruyorlar, efendim o CD'de emniyetli cep telefonlarıyla konuşulacak deniyor. Emniyetli cep telefonları ne zaman hizmete sunuldu deniyor, cevap geliyor 2008'de kullanılmaya başlandı.

Yine soruyor, sokak isimleri veriliyor, tespit yapacaksınız diye. Soruyorlar, bu sokaklara ne zaman isim verdiniz siz? Cevap geliyor, İstanbul anakent belediyesinden 2006 yılında verildi deniyor.

SİLİVRİ'DE ADALET YOK

Neden ben oraya Silivri toplama kampı diyorum, adalet yok orada, insan hakları yok orada. Kalkacaksınız, seçilmişleri atanmışlara yedirmeyeceğiz. Sen bırak o palavraları. Bu milletin oyuyla seçilen insanlar hapiste mi değil mi? Sen onun cevabını ver bana.

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Suriye'de bağırdılar çağırdılar. Batı gelsin müdahale etsin istediler. Batı ne dedi 'Ben bu konuya karışmam.' Erdoğan ne diyordu 'Bıçak kemiğe dayandı. Suriye iç meselemizdir.' Şimdi orada çocuklar ölüyor..

Kaynak : Ensonhaber


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
grup, konuşması, kılıçdaroğlunun, son


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu'nun 28 Şubat 2012 Tarihli Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 16:44
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 21 Şubat 2012 21:18
Kılıçdaroğlu'nun son grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 14 Şubat 2012 20:07
Kılıçdaroğlu'nun Son Grup Konuşması N999 Haber Arşivi 0 07 Şubat 2012 15:02
Erdoğan'ın 2012'deki ilk grup konuşması PassioN Haber Arşivi 0 03 Ocak 2012 13:10