IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Gazoz satacaktım (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/459626-gazoz-satacaktim.html)

Cemalizim 06 Mart 2012 15:39

Gazoz satacaktım
 
Gül, "Gazoz satacaktım, ancak anlaşılan pek başarılı olamadım ki beni tekrar okula gönderdiler"

Güncelleme:06 Mart 2012 13:23 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukluk yaşamındaki dönüm noktasını anlatırken, “Kayseri'de aileler, çocukları büyüyünce onları sınava tabi tutarlar. Ticaretle ilgili olanlar mesleklere yönlendirilir, olmayanlar okula gönderilirdi. Gazoz satacaktım, ancak anlaşılan pek başarılı olamadım ki beni tekrar okula gönderdiler” dedi.

Gül, Londra merkezli Suudi Arabistan dergisi Arrajol'a (Erkekler), çocukluğundan siyasi kariyerine, üniversite ve iş tecrübesinden aile yaşamına kadar çeşitli konularda açıklamalarını içeren mülakat verdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde de yer verilen mülakatta Gül, İslami örf ve adetlerle Doğu geleneklerine bağlı bir şehir olan Kayseri'de doğduğunu, kentin Selçuklular zamanında da ün yapmış olan İslam kültürü merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Babası, annesi ve kardeşlerinin hala Kayseri'de yaşadığını belirten Gül, yetişme tarzını şöyle anlattı:
“Kayseri esasen bir sanayi ve ticaret merkezidir. Orada insanlar bu şekilde yetişirler. Oralarda bir adet vardır. Aileler çocukları büyüyünce onları sınava tabi tutarlar. Ticaretle ilgili olanlar mesleklere yönlendirilir, olmayanlar okula gönderilirdi. Hatırlıyorum, dedemin bir iş yeri vardı. Bir yaz tatilinde babam beni oraya gönderdi. Gazoz satacaktım, ancak anlaşılan pek başarılı olamadım ki beni tekrar okula gönderdiler. Ortaokulu ve liseyi Kayseri'de okudum. Sonra üniversite tahsili için İstanbul'a gittim. İlginç olan tesadüflerden biri, benim doğum günüm Türkiye'nin milli günü olan 29 Ekim'e tesadüf eder. Arkadaşlarımla, 'bazı insanlar doğum günlerini saklayabilirler. Ben ise yapamıyorum, tüm Türkiye benimle kutluyor' diye şakalaşırdım.”

Ailesini “orta sınıf” ve “dinine, adet ve değerlerine bağlı” olarak tanımlayan Gül, ailesinde bu şekilde yetişen ve okuyan çok insan olduğunu söyledi.
Duyduğu kadarıyla, babası Ahmet Hamdi Gül'ün 7 yaşında çalışmaya başladığını ifade eden Gül, “Uçak parçaları imal eden bir fabrikada çalışırdı. Oradan emekli olunca kendi atölyesini açtı. Şimdi 85 yaşındadır, ancak hala her gün iş yerine gider. Kardeşim de orada çalışıyor ve fabrikayı geliştirmeye çalışıyor” dedi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net