IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2012, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanla İrfanla Kurulan Cumhuriyet




Yıl:1965
Yeni istanbul Gazetesi Ankara temsilcisiyim.Ecevit ,İsmet Paşa’nın ortaya attığı “Ortanın Solu Projesinin” sahibi.CHP’de bir heycan bir heycan.Büromuz Bulvar Palas Oteli’nin yanı başında üç odalı bir dairede.Yan odalarda muhabir arkadailarım çalışmakta.Rahmetli Teoman Erel,Güneri Cıvaoğlu,Fethi Akkoç,Can Pulak ve İstiklal Yaradılış.Seçime gidiyoruz.Sokaktaki ve partilerdeki havayı kokluyoruz.Daha 18, Kurultay yapılmamış,Ecevit henüz Genel Sekreter değil.
CHP’de kendisine “Koca Başkan” adı verilen Ankara İl Başkanı Rauf Kandemir-o da rahmetli-İsmet Paşa’yla yaptığı bir konuşmayı anlatıyor:
“-Paşaya dedim ki;Paşam kakrşı taraf alabildiğine dini siyasete alet etmekte.Sizden ricam şu;bu seçim bizim için önemli.Radyo konuşmalarında ya da bir münasip ortamda hiç değilse bir kez Allah deyin gerisini bize bırakın.. İsmet Paşa susutu.Sonra başını bana çevirdi.Belli ki beni azarlayacak.Yüzüme baktı ve şöyle dedi:
-Koca
Başkan sen bana ‘laikliği bir yana bırak,dini siyasete alet etmemize fetva ver’ diyorsun.Bunu yapmam.Bilirim ki ,ben de önce Allah dedim mi,arkanızda cemaat namaza durursunuz… Hadi kalk ben Meclise gideceğim”
Paşa’nın eski model Chevrolet’si Pembe Köşkün kapısının önünde çekilmiş bekliyor.Arabasının kapısını açıyorlar.Paşa koltuğa oturuyor.Şapkasını çıkartıyor ve camı açarak:”-Hadi! Allahaısmarladık..” diyor.Rauf Kandemir gülsün mü ağlasın mı bilemiyor.İşte İsmet Paşa Allah demiş ya!
Ben yakından bilirim ki;İsmet Paşa Ramazan ayında 30 gün oruç tutar.Misafirlere bayram boyunca hurma ikram edilirdi.
Gene bie seçim sonrasındayız.Seçilmişler yemin edecek.Ecevit Başbakan olarak Meclis’te.İçeriye türbanlı milletvekili giriyor.Bülent Ecevit yerinden fırlıyor ve şöyle diyor:”-Burası TBMM’dir.Atatürk’ün Meclisi.Buraya bu kılıkla kimse giremez” ve ekliyor:“-Bu hanıma haddini bildirecek biri yok mu?” Meclis karışıyor.
Cumhuriyet sahipsiz kalıdı işte
Siz hiç şu sıralarda “Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız/Kanla irfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti..” diye başlayan Cumhuriyeti koruyanlara ait bir marşın söylendiğine tanık oluyor musunuz? Olmuyorsunuz.Ancak! Başka olaylara tanıksınız.Ve başınızı ya hicabınızdan ya da korkunuzdan öne eğiyorsunuz.Oysa tarihin yazdığı en büyük devlet adamlarını,komutanları bağrından çıkarmış bir ulusuz biz.Bakın nelere tanık oluyorsunuz?
Soran varmış gibi ‘Biz dinsiz değiliz’diyorlar.”Anayasayı ‘AKP’nin istediği gibi değiştireceğiz!’ diyemiyorlar.İngiliz ve Baltık ülkelerinin programlarına benzer programlar yapacağız” diyorlar. “Türkiye artık 1930’ların Türkiyesi değil” diyorlar, “Özgürlük ve bölgesel özerklik en önemli sorun” diyorlar.Susuyorsunuz.
“Türkiye’yi bölecek üniter yapıyı ortadan kaldıracak işler yapacaklar ama yavaş,yavaş örgüte sindire,sindire yapacağız” diyorlar.Hala üzerinize ölü toprağı serpilmiş gibi duruyor ve sesinizi çıkarmıyorsunuz.Partiyi İngiliz Sosyal Demokrat Partisine benzeteceklerini söylüyorlar.”Başta ben olayımda vatan ulus benim neyime?” düşüncesindeler.CHP’yi Aleviler mi,Sünniler mi yönetsin telaşı içnde kardeş kavgasına itiyorlar susuyorsunuz.Neden?
“İngiliz aşıkları Cemiyetine taş çıkaracak boyutta silahsız işgale zemin oluşturanların CHP’de ne işi var.Numaralı ve kodlu CİA ajanları orada ne arıyor?” demek te mi aklınıza gelmiyor?
Şair ne demişti:
“Ölürsem görmeden millete umut ettiğim feyzi Mezar taşıma yazsınlar:Vatan mahzun,ben mahzun”
“Kanla irfanla kurduk biz bu Cunhuriyeti..” marşını söyleyenler neredeler dersiniz?

Kurtul Altuğ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhuriyet, irfanla, kanla, kurulan, İrfanla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
kanla yazan olunca ses çalması fener1907 mIRC Scripting Sorunları 1 05 Ocak 2010 04:17
Elmasın kanla sınavı Cemalizim Kültür ve Sanat 0 24 Eylül 2009 20:05
İmzamı KanLa Atarım DiyenLere.. Alovepoem Serbest Kürsü 1 10 Haziran 2008 03:59