IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2012, 22:23   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'li Tarhan: Destek olmaya çalıştım ama danışıp yine kendi bildiklerini okudular




CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısı'na destek olmaya çalıştığını belirterek, “Ancak yasanın son halini görüyorum da danışıp danışıp yine kendi bildiklerini okudular” dedi.

Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi'ni ziyaret eden Tarhan, yeni eğitim sistemi modeline ilişkin değişikliğin teklif biçiminde getirildiğini, uzman görüşlerinden uzak tutulduğunu ileri sürdü.
Yeni eğitim sistemi modelinin “rövanşist” bir anlayışla yapıldığını öne süren Tarhan, bunun demokrasilerde kabul edilemez bir anlayış olduğunu kaydetti.
Tarhan, şöyle devam etti:
“28 Şubatın rövanşını alıyorum derken aslında 1946'da toplanan Milli Eğitim Şurası'nda öngörülen 8 yıllık eğitime böyle bir ön yargıyla son verme girişimi bu. Bizimki gibi kadınların geri planda olduğu yapılarda bu değişikliğin kadınların ve kız çocuklarının 4 yıldan sonra eğitim yaşamına son vereceği endişesini taşıyorum. Bir de eğitimin talan alanına döneceği endişesini taşıyorum. Çünkü değişiklik 15 yıl kadar Fatih Projesi'nin tam anlamıyla denetimsiz tutulması, bu talanının derinleşmesi ve kurumsallaşması anlamına geliyor.”
'Destek olmaya çalıştım ama yine kendi bildiklerini okudular'
Eski bir ceza yargıcı olduğunu, kadına yönelik şiddeti her yerde hissettiğini belirten Tarhan, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa Tasarısı'na da destek olmaya çalıştığını ifade etti.
Tarhan, şunları söyledi:
“Yasanın son halini görüyorum da danışıp danışıp yine kendi bildiklerini okudular. Tabii ki olumlu yanları vardır ama salt butona basarak kadını korumak mümkün değil. Öncelikle zihniyet değişimi gerekiyor. Onu kabul etmemiz gerekiyor. Butona bastığınızda gelmeyen bir polise müeyyide uygulamayacaksanız sabaha kadar butona bassanız da kadını şiddetten koruyamazsınız. İkincisi kamu görevlisine, savcıya ya da yargıca tedbir kararı almadığı takdirde tazminat yükümlülüğü yüklemezseniz tedbir kararı verilmesi son derece sınırlı olacaktır. Eksiklerin yanı sıra şiddetin önlenmesinde umarım katkı sağlar.”

Emine Erdoğan'ın Uludere ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Uludere ziyaretini de değerlendiren Tarhan, “Herkesin orayı ziyaret etmesi gerekir. Çünkü orada trajedi yaşandı. CHP milletvekilleri gitti. Genel Başkanımız sıcağı sıcağına ziyaret etti. Sıradan insanların bile bu konuya duyarlı olması gerekiyor. Olaya ilişkin raporları okuduğunuzda daha iyi özümsüyorsunuz. Asıl önemli olan faillerin bulunmasıdır. Sadece ziyaret ederek üzüntü bildirip ağlamak yeterli değil. Olayın sorumlusunu bulmak gerekiyor” diye konuştu.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ama, bildiklerini, çalıştım, chpli, danışıp, destek, kendi, okudular, olmaya, tarhan, yine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık