IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2012, 20:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etik Kurulu İlker Aycı'ya uyarı cezası verdi




Başbakanlık Etik Kurulu, 50 bin TL maaş alan İlker Aycı'yı uyardı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Başbakanlık Etik Kurulu, Başdanışmanı'na, brüt 51 bin, net 30 bin TL maaş ödeyen, Audi marka makam aracını özensiz ve savurganca kullanan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı'ya uyarı cezası verdi.
ÖNCE UYARI SONRA İNCELEME

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre; Türkiye'de bir kamu görevlisine ödenen bu ücret, Etik Kurulu tarafından; "halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyecek ve adalet ilkesine zarar verebilecek mahiyette" bulundu.
Pınarhisar Cezaevi'nde kaldığı dönemde Başbakan Erdoğan'ın yakınındaki isim olduğunu birçok yerde dile getiren, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda da danışman olarak çalışan İlker Aycı, şimdi Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndaki icraatlarıyla tartışılıyor. Aycı, Etik Kurul'dan uyarı alırken başında bulunduğu Ajans, Teftiş Kurulu ve Sayıştay incelemesinden geçti.
EN YÜKSEK ÜCRET

Başbakanlık Etik Kurulu, 5 aydır devam eden inceleme sonucunda Başdanışmanı Hasan Pehlivan'a aylık brüt 51 bin, net 30 bin TL (brüt 22 bin 100 Euro, net 13 bin Euro) maaş ödeyen Başkan Aycı'nın etik ihlalde bulunduğuna karar verdi. İngiltere'de aynı pozisyonda çalışan biri 10 bin 500 dolar maaş alıyor. Etik Kurul, ödemenin bir danışmanlık şirketi üzerinden yapıldığı ve bu şirkete ayrıca yüzde 4 komisyon ödediğini de tespit ederken, bu konuda Başbakan'dan onay alınmadığını da saptadı.
AUDI İLE İSTANBUL SEFASI

Başbakanlık, İlker Aycı'nın, resmi logolu sirenli Audi makam aracını, İstanbul'da Kavacık'da bir pastane zincirini işleten kardeşi Ümit Aycı'ya tahsis ettiği ve 1 yıldır aracın yakıt giderlerini devlet tarafından karşılandığı iddiasını da inceledi. Ayrıca eşine makam şoförlü kamu aracı tahsis ettiği iddiası da incelemeye alındı.
Etik Kurul, MOBESE kayıtları alınamadığı için makam aracının aile bireyleri tarafından kullanıldığına ilişkin somut bilgiye ulaşamadı ancak makam araçlarının araç takip sisteminden çıkarılarak, hafta sonu ve bayram tatilleri ile mesai saatleri dışında yoğun bir şekilde kullanıldığını ayrıntılarıyla tespit etti. Makam aracının her gün saat 23.00 - 01.00 arasında boğaz köprüsünden aynı istikamette geçiş yaptığı tespit edildi. Başkan Aycı, yurt dışında bulunduğunda bile makam aracının aynı güzergahta kullanıldığı OGS kayıtlarıyla belirlendi.
HAKSIZ İŞTEN ÇIKARMA

Etik Kurul, Başkan Aycı'nın, çok sayıda kişiyi haksız yere işten çıkardığı, işten çıkarılmalardan hemen sonra yerlerine aynı statüde başkalarını aldığı, uzmanlara psikolojik baskı (mobbing) uyguladığı ve bir daire başkanını zorunlu olarak başka bir şehirde görevlendirdiği iddialarını da inceledi. Etik Kurul bu eylemlerde kanunun; "Kamu görevlileri gerçek veya tüzel kişilere öncelikli, ayrıcalıklı, taraflı ve eşitlik ilkesine aykırı muamele ve uygulama yapamazlar" hükümlerine aykırılık tespit etti.
"VERİLEMEYECEK HESABIM YOK"

İlker Aycı, Etik Kurul'a verdiği savunmasında ve Habertürk'e yaptığı açıklamada; iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:
1- Verilemeyecek hesabım yok. Hiç kimsenin zarar görmesini istemiyorum. Ortaya koyduğumuz performans ortada. Yabancı yatırım miktarı geçen yıl yüzde 74 artarak, 9 milyar dolardan 15.7 milyar dolara ulaştı. Hiçbir yatırımı bitirmeden kamuoyunun önüne getirmedik. Beğenen beğenir, beğenmeyen eleştirir.

2-
Danışmanlara maaş değil, hizmet bedeli ödüyoruz. Şirketlerin üst düzey CEO'larıyla aynı yeterlikte ücret belirliyoruz.

3-
Kurum, 2011 mali yılı bütçesinden önemli ölçüde tasarruf sağlarken ülkemize kazandırılan yatırım miktarı benim zamanımda artmıştır.

4-
Kurum araçlarını yakınlarıma tahsis ettiğim, bu araçların yakınlarımın ve personelin özel işlerinde kullanıldığı iddiası asılsız ve gerçek dışıdır. Görevim gereği neredeyse 7 gün 24 saat esası üzerine mesai yapıyorum. Yatırım görüşmeleri, organizasyon düzenlemeleri, lobi ve tanıtım faaliyetleri, gerek yurt dışında gerekse yurt içinde mobil halde olmayı zorunlu kılıyor. Buna bağlı olarak kurum araçları sürekli ve zaman mefhumu olmadan kullanılıyor.

5-
Başdanışmanım Hasan Pehlivan'ın aldığı ücret, özel sektör dünyasının gerektirdiği nitelik ve formasyona sahip kişilerden olmasından kaynaklanıyor. Bu sektörün kabul gördüğü ekonomik şartlar çerçevesinde istihdam edilmiştir. Bundan önce aynı işi yapan kişiye 18 bin dolar net ücret ödeniyordu.

6-
Hiçbir zaman aynı anda 5 veya daha fazla danışmanı çalıştırmadım. Aynı tarihte en fazla 3 danışman başlatıldı.

7-
Bazı personelin iş akitlerdi, iş gücüne olan ihtiyacın azalması nedeniyle feshedildi. İhtiyaç üzerine yerlerine Sayın Başbakan'ın onayı ile yeni atamalar yapıldı. İşe alımlarda hemşerilik ölçütünün esas alındığı gerçek dışıdır.

8-
Uzmanlara mobbing uygulandığı iddiası da tamamen gerçek dışı ve soyut bir iddiadır. İş akitleri feshedilen personelin duygusallıkla ortaya attıkları taraflı ve kötü niyetli beyanlardır.
ANILARDA PINARHİSAR

Pınarhisar Cezaevi'ndeki anılar arasında yer alan Aycı, Tayyip Erdoğan, gelen mektuplara cevap yazarken, "Çok yoruldunuz, şu önünüzdeki mektubun cevabını da ben yazayım" demiş ve ardından Erdoğan'dan azar işitmiş. 2006 yılından sonra Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürü olan Aycı, 3 Ocak 2011 tarihinde Başbakanlık Yatırım Destek ve tanıtım Ajansı Başkanlığı görevine atandı.
KİMLİK KARTI:

1971 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi eğitimi aldı. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde araştırmalarda bulundu.

Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler'de master yaptı. İngilizce ve Rusça biliyor. Universal Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Asal Dış Ticaret Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
1996-1999 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan danışmanı olarak görev yaptı. Kurtsan İlaç Sanayi Ortadoğu ve Orta Asya Bölge Temsilciliği, Başak Sigorta Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2001-2004 AK Parti İstanbul örgütü kurucu üyesi ve il yönetim kurulu üyesi. AK Parti İstanbul il başkan yardımcısı 2004 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni olarak seçildi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi.
Başbakanlık Etik Kurulu, haberden sonra İlker Aycı'yla ilgili karar ve 2011 yılına ait kararları internet sitesinden kaldırdı.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aycıya, cezası, etik, ilker, kurulu, uyarı, verdi, İlker


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi Program RTÜK 4 Kez Uyarı Cezası Verdi? Rüzgar Haber Arşivi 0 05 Ocak 2012 22:58
Etik Kurulu Başkanlığı’na Eryılmaz atandı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 02:14