IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2012, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'nin modern Hürremleri




Kanuni'nin eşi Hürrem'le özdeş Ukraynalı kadınlar artık Türkiye'nin bir parçası.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ukraynalı Fotoğraf sanatçısı Renata Kıreyeva Akbaş, 3 yıl önce "Modern hürrem Sultanlar" adıyla bir projeye başladı.
Sabah gazetesinin haberine göre; Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen, bir Türk'le evlenen ancak eve kapanmak yerine mesleki başarılarıyla toplumda adından söz ettirmeyi başaran kadınları bulup fotoğrafladı. Yaklaşık 1.5 yıl önce kendisi de bir Türk'le evlenip İstanbul'a yerleşen Akbaş, 9 güzel kadın ve 9 farklı başarı hikayesini buluşturup bir sergiyle görücüye çıkardı.
İşte onların öyküleri:

Svetlana İşgör, 35 yaşında, lojistik uzmanı:

2002 ve 2005 yılında turist olarak geldim ve çok sevdim. Eşimle 2006'da, internette tanıştım. 2 hafta sonra eve kapanamayacağımı ve çalışmak istediğimi söyledim. Eşim bana lojistik firmasında iş teklif etti. İnsanlarla tanışmak için kabul ettim. Anlaşmamız, benim dil öğrenip başka bir işe geçmemdi. Ama işi öğrenip başarılı oldum. Şimdi eşim benim gibi bir elemanı kimseye kaptırmayacağını söylüyor. Dil konusunda önceleri problem çektim ve meraklı bakışları hep hissettim. Artık alıştım. Eşimin ailesiyle hâlâ biraz problem yaşasam da hayatımdan memnunum.
Nataliya İmga, 37 yaşında, jimnastik antrenörü ve spor kulübü sahibi:

14 yıl önce antrenör olarak geldim. Bir spor kulübünde eşimle tanışınca İstanbul'da yaşamaya karar verdim. Önyargıları özgüveniniz ile kırabilirsiniz. Toplumda kendinizi nasıl konumlandırır ve başarılı olursanız toplum da sizi öyle kabul eder. Kendimi buraya daha çok ait hissetmeye başladım.
Maria Hrynyuk Demirci, 34 yaşında, moda tasarımcısı:

1997 yılında müşteri temsilcisi olarak Türkiye'ye geldim. En büyük sıkıntım dil oldu. Kendimi ifade edemeyince herkes beni soğuk biri olarak tanıdı, çok sıkıntı çektim. 5 yıl önce eşimle tanıştım. Birkaç ay önce de evlendik. 3 aylık bir bebeğimiz var. Artık çok alıştım ama evlenecek insanı bulmak çok güçtü. Çünkü aynı kafa yapısında birini bulmak zorundasınız. Gelenekler, adetler, din farkı bazen zorlayıcı olabiliyor. Ben bu konuda çok şanslıyım.
Katia Beren Taylan, 29 yaşında, medya planlamacısı:

Basketbol antrenörü babamla, 1991'de Ankara'ya yerleştim. 8 yaşındaydım. Biz yavaş yavaş asimile olduk ve zorluk çekmedik. Ama özgür bir kız olarak Türkiye'ye yaşamanın ve arada kalmışlığın zorluklarını çektim. Anne ve babam dil konusunda zorluk çekmiştir. İstanbul'da medya planlama üzerine çalışıyorum. Artık Ukrayna'da kendimi daha yabancı hissediyorum.
RENATA KIREYEVA AKBAŞ:

ÖNYARGILARI KIRALIM

Kırım doğumlu 32 yaşındaki Renata Kıreyeva Akbaş Türkoloji mezunu. Fotoğraf tutkunu Akbaş, 3 yıl önce hürrem Sultan'ın hikâyesinden etkilenip Türkiye'de yaşayan Modern Hürremler'i bulmaya girişti. Kimi aşkı, kimi işi için Türkiye'ye gelen ve İstanbul'da yaşamaya başlayan Ukraynalı kadınları araştıran Akbaş toplumda sessiz kalmayı tercih etmeyip başarılarıyla adlarından söz ettiren 9 kadını 45 fotoğrafla bir araya getirdi, hikayelerini yazdı. "Amacım önyargıları kırmaktı. Hiçbir şekilde dil, din ya da toplumsal adet bilmeden yabancı bir ülkeye gelip burada başarılı olunabileceğini göstermek, yabancı bir topluma giren kadınlara ümit vermek istedim" diyen Akbaş sergi sonrası bunu başardığını söylüyor. Proje sürerken bir Türk'e evlenerek İstanbul'a yerleşen Akbaş kendisinin de modern bir Hürrem'e dönüştüğünü söylüyor.
Bu Hürremler'e sınırdışı

İstanbul'da Ayasofya Müzesi önünde yaptıkları çıplak eylem sonrası gözaltına alınan Ukraynalı kadın hakları grubu Femen üyesi dört kadın dün sınırdışı edildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadına yönelik şiddeti protesto için yaptıkları eylemde kendilerine karşı güç kullanıldığını ifade eden kadınlar, "Ne olduğunu anlamadık. Bize zor kullandılar. Suçluymuşuz gibi davrandılar" dedi. Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde bir gece geçiren eylemcileri görmek için bir grup erkek dışarda uzun süre bekledi.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hürremleri, kadına, maaş, modern, olan, sevgilisi, türkiyenin, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevgilisi olan dul kadına maaş yok Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 11:11
Sarışın sevgilisi olan erkekler dikkat Feronia Ah Erkekler 2 18 Ekim 2009 12:08