IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 11:03   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi'ni Düzenliyor




Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, '3.Uluslararası Öğrenci Kongresi'ni 16 -18 Mart tarihleri arasında Kızılcahamam'da Asya Termal Tesisleri'nde düzenleyecek.
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, '3. Uluslararası Öğrenci Kongresi'ni 16 -18 Mart tarihleri arasında Kızılcahamam'da Asya Termal Tesisleri'nde düzenleyecek.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi, yaklaşık dört yıldır Ankara'da lisans ve yüksek lisans eğitimi veriyor. Öğrenciler, ders dışında özellikle bilimsel çalışmalar, yurt içi ve yurt dışı proje yarışmaları, öğrenci kongrelerine katılım için teşvik ediliyor. Bu teşviklerin meyvesi olarak 2009 yılında fakülte öğrencileri tarafından kurulan Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (FATÜBAT), 16-18 Mart tarihlerinde Ankara-Kızılcahamam Asya Termal Otel'de 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi'ni düzenliyor. Kongreye Türkiye'den ve değişik ülkelerden olmak üzere 35'ten fazla üniversiteden 700'e yakın katılımcı bekleniyor. Kongrede birbirinden değerli bilim insanları, konferanslarıyla katılımcı öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak ve yeni ufuklara yelken açmalarını sağlayacak.

Konferans verecek Harvard Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Servet Tatlı radyolojik yöntemlerle kanser tedavisi üzerine yürüttüğü projeler hakkında öğrencileri bilgilendirecek. Dünyada büyük yankı uyandıran, yüz nakli ameliyatlarını yapan ekibin başkanı Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Özkan, kongrede öğrencilere 'Organ nakillerinde doku uyumu' konulu bir konferans verecek ve öğrencilerle deneyimlerini paylaşacak. New York State Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Yaman Ekşioğlu, konferansında çocuklardaki nörolojik problemler ve tedavileriyle ilgili yürüttüğü çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirecek. Hacettepe Üniversitesi Kulak-Burun-Boğaz Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Erol Belgin, Odioloji dalında yaptığı çalışmalarla birlikte 'Müziğin hastalıkların tedavisindeki rolü' üzerine bir konferans verecek. Yeditepe Üniversitesi ----oloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 'Hormonların ----olojik İşlevleri ve Etkileri' konusunda vereceği konferansla katılımcı öğrencileri bilgilendirecek. Kongrenin söyleşi konuğu olarak Psikiyatrist Dr. ve Yazar Mustafa Ulusoy, katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak.

Kongre sadece bilimsel olarak değil, sosyal olarak da son derece ilgi çekici bir programa sahip. Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması'nın finalistlerinden 'Kuzeyin Uşakları' isimli 50 kişilik dans grubu, değişik yörelerden sergileyecekleri danslarla katılımcılara güzel anlar yaşatacak. Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması'nın şampiyonlarından Veysel Çelikdemir, Kum Sanatı ile katılımcılara bir gösteri sunacak. Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması'nın bir diğer şampiyonu Sefa Doğanay, hazırladığı stand-up gösterisi ile etkinliğe renk katacak. Ayrıca yine Fatih Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Müzik Topluluğu da yaklaşık bir saatlik bir konserle katılımcılara müzik ziyafeti sunacak. Kongre süresince değişik fakültelerden gelen öğrenciler yapmış oldukları bilimsel çalışmalarını sözel sunum ya da poster sunum şeklinde, öğretim üyelerinden oluşan bir jüri önünde sergileyecek. Jürinin kararıyla belirlenen üç farklı kategoriden en iyi üçer sunum ödüllendirilecek.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, öğrencileri tarafından organize edilen bu kongrenin günümüzde tıp fakültelerinin sadece doktor yetiştirmekle kalmayıp, öğrenmeye istekli, araştırma ruhuna ve bilincine sahip bilim insanları da yetiştirdiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Tıp eğitimi sadece hasta bakmayı değil, bilimsel fikirler üzerine düşünmeyi, araştırmalar yapmayı ve değişik tecrübeler sonucu elde edilen birikimleri paylaşmayı da gerektirdiğini vurgulayan Yiğitoğlu, şunları söyledi: "Bu bilince sahip olan öğrenciler ve öğretim üyeleri, bu organizasyonla hem Türkiye'deki birçok öğrenciye hem de yurt dışından gelecek olan öğrencilere son derece verimli ve keyifli iki gün yaşatmak için Ankara'da katılımcılarını bekliyor."

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
3, düzenliyor, fakültesi, fatih, kongresini, tıp, uluslararası, Üniversitesi, Öğrenci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Koç Üniversitesi Web Sitesine Uluslararası Ödül DaDaS Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Aralık 2011 23:30
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Afrodit İç Anadolu Bölgesi 0 27 Kasım 2011 16:20
17.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri ve Kongresi (Eylül 2010 - İSTANBUL) Lady Tiyatro 0 18 Nisan 2010 15:27