IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2012, 12:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türklerin Zeki Babası toprağa verildi




Nejat Uygur'un kardeşi Zeki uygur Connecticut Eyaleti'nde toprağa verildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren, usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur'un, ABD'de yaşayan beyin cerrahı ağabeyi 86 yaşındaki Zeki Uygur, New York'ta sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. ABD'de yaşayan Türkler'e ve ihtiyacı olan herkese karşılık beklemeden yardım ettiği için, 'Zeki Baba' olarak anılan Zeki Uygur, Connecticut Eyaleti'nde toprağa verildi.
Yaptığı karşılıksız iyiliklerle gönüllerde taht kuran Zeki Uygur, ABD'de yaşayan Türkler tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitiren, usta tiyatro oyuncusu Nejat Uygur'un, ABD'de yaşayan beyin cerrahı ağabeyi zeki uygur için New York'un Manhattan semtinde, müdavimi olduğu Ali Baba Terrace Lokantası önünde cenaze namazı kılındı. Zeki Uygur'un eşi Ayla Uygur, oğulları Halit ve Feridun Uygur ile çok sayıda seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanan zeki uygur 86 yaşındaydı. 1954-57 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde genel cerrahi uzmanlığı eğitimini tamamlayan Uygur, İstanbul Kasımpaşa Hastanesi beyin cerrahisi bölümünde görev yapmış ve 1969 yılında tabip albay rütbesiyle deniz kuvvetlerinden emekli olduktan sonra da New York'a göç etmişti.
TÜRKLERİN ZEKİ BABASI

ABD'de yaşayan Türkler tarafından 'Zeki Baba' olarak anılan Zeki Uygur, 1970'lerde New York Emniyet Müdürlüğü'nde ;verdiği dürüstlük mücadelesiyle çağdaş Amerikan toplumunun en saygın kişiliklerinden biri haline gelen ve ibretlerle dolu yaşam öyküsü Al Pacino'nun başrolünü oynadığı 'Serpico' adlı filme konu olan 'Paco' lakaplı ünlü dedektif Frank Serpico'yu ölümden döndüren doktor olarak da tanınmıştı.
New York'ta görev yaptığı dönemde, bir narkotik operasyonunda yakın mesafeden yanağından vurulduktan sonra, kendisini Türk Beyin Cerrahı Zeki Uygur'un yaşama döndürdüğü efsane polis Paco, gectiğimiz yıllarda DHA muhabirine, "Vurulduktan sonra, kapımda polis koruması olmasına karşın kendimi güvende duymuyordum. Amerikalı doktorlara da güvenim yoktu. Hatta bana ilişkin başka hesapları vardı. Dr. Uygur hem benim yaşama ;dönmemi sağladı, hem de beni korudu. O günden bu yana Türkler'e hayranlık duyuyorum" demişti.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
babası, toprağa, türklerin, verildi, zeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Katledilen 4 Kız Toprağa Verildi.. Düş Haber Arşivi 0 21 Eylül 2011 17:10