IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 11:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Esenyurt'ta Yangın Çıktı 11 Kişi Öldü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Esenyurt'ta bir alışveriş merkezi inşaatının şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetti. Şantiyede vinç operatörü olarak çalışan bir işçi, yangında hayatını kaybeden işçiler arasında Van depreminden kaçıp gelenlerin de olduğunu söyledi.

Esenyurt'a bağlı Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin kullandığı 3 çadırda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dün akşam 21.00 sularında gelen ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi.

Müdahale sonucu söndürülen yangında inşaatta çalışan 11 işçi, yatakhane olarak kullanılan çadırlarda yanarak ve dumandan etkilenerek hayatlarını kaybetti.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yangının çıktığı şantiyede 200 işçinin kaldığı bilgisini verirken, yangının çadırların mutfak bölümünde çıktığını söyledi.

ELEKTRİK KONTAĞI MI?

Olay yerinde cumhuriyet savcısı, itfaiye ve polis ekipleri inceleme yaparken, yangının elektirik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. İşçilerin ağırlıklı olarak çalışmak için şehir dışından geldikleri ve şantiyenin bir süpermarket inşaatına ait olduğu gelen bilgiler arasında.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yangınla ilgili ''hem sosyal güvenlik ve rehberlik bakımından hem de iş teftişi bakımından'' inceleme başlattı.

İŞÇİLER KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Esenyurt'taki yangın faciasını yaşayan işçiler ile yakınları korku dolu anları anlattı. Şantiyede vinç operatörü olarak çalışan ve çadırlarda kaldığını söyleyen Abbas Mendi, yangın başladıktan sonra olay yerine geldiğini belirterek 3 çadırın yandığını gördüğünü söyledi. Mendi, "Biz kendimiz müdahale ettik. İtfaiyeyi de aradık. Yapacak bir şeyimiz yoktu. Çok alev olduğu için üzerine gidemedik. Alev yükselince insanlar çıkmayınca içeride kaldıklarını anladık. Bir kaçını çekerek alabildik. Gerisini kurtaramadık" diye konuştu.

'ÖLENLERDEN BAZILARI VAN DEPREMİNDEN KAÇIP GELENLER..'

Mendi, çadırlarda kalanları tanıdığını belirterek, "Ölenler Ordulu, Sivaslı ve Vanlılar. Van depreminden kaçan arkadaşlar. Maalesef böyle bir felekate denk geldiler" diye konuştu.

AİLELER OLAY YERİNE AKIN ETTİ

Yangın haberini alan işçi yakınları da olay yerine akın etti. Kendisinden haber alınamayan Ahmet Yal'ın yakınları olay yerine gelerek bilgi almaya çalıştı. Yeğeni Ahmet Yal'dan haber alamadığını ifade eden Ali Göç, "Arkadaşlar aradı. Ben de bu şantiyede çalışıyordum daha önce. Geldik buraya her taraf ana baba günü olmuş. Hiçbir şekilde ulaşamıyorum. Firma sahiplerinin de bilgisi yok" diye konuştu.

Öte yandan yangından haber alınamayan aşçı Mustafa Bak'ın yakınları da olay yerine geldi. Bak'ın yakınları yeğenlerinin önceden konteynerda kaldığını ancak daha sonra çadırlara taşındığını ifade etti. Paniğe kapılan Bak'ın yakınları Adli Tıp Kurumu'na gitti.

KIZILAY'DAN AİLELERE PSİKOLOJİK DESTEK

Olay yerine gelen Kızılay ekipleri de ailelere psikolojik destek verdi. "Onların yanıda olduğumuzu hissetirmeye çalışıyoruz" diyen Kızılay görevlisi, yeterince malzeme temin ettiklerini ve ailelere destek olmak için olay yerinden Adli Tıp Kurumu'na gittiklerini ifade etti.

Kaynak : Ensonhaber


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
11, 4, açıklaması, cok, Çıktı, esenyurtta, kişi, mhpden, sert, yangın, Öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP'den çok sert 4+4+4 açıklaması PassioN Haber Arşivi 1 12 Mart 2012 11:48
Flaş!.. Yurdal sert, eşi ivana sert ve hatem yavuz’un aşk yaşadiğini iddia etmişti!.. PauL Haber Arşivi 0 08 Şubat 2012 10:35
Flaş!.. Ivana sert, kendisiyle barişmak isteyen eşi yurdal sert’in başkasiyla.. PauL Haber Arşivi 0 30 Ocak 2012 10:59
Flaş!.. Ivana sert 14 şubat’ta boşanma davasi olan eşi yurdal sert’le barişacak mi?.. PauL Haber Arşivi 0 08 Aralık 2011 11:28