IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Mart 2012, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanarak ölen işçilerin kimlikleri belli oldu




Esenyurt'ta yanarak can veren 11 işçinin isimleri belli oldu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaklaşık 200 işçinin kaldığı şantiyede konteynerda kalan işçiler, işçisini çadırda yatıran firmayı suçladı.
Dün Esenyurt'ta bir AVM'nin inşaatında çalışan ve kaldıkları çadırlarda yanarak can veren işçilerin isimleri şöyle: "Sivaslı Bayram Ege Pehlivan (43), Bitlisli Hakim Akcan (56), Ordulu Fatih Acun, Çetin Coşkun (42), Seyfettin Topal (38), Abdurrahman Demir , Sevdin Özen (28), Rasim Özen, İsa Topal (22), Mehmet Yığılı ve Barış Kıyak (30)".
11 İŞÇİYE MEZAR OLDU

11 işçiye mezar olan çadır yangında tamamen kül oldu. Çıkan yangın sonrası çadırdan geriye sadece direkleri kaldı. Olay yeri inceleme ekipleri gece boyunca sürdürdükleri incelemelerini gün aydınlandıktan sonra da devam etti.

Çevik kuvvet polisleri de bölgede önlemlerini sürdürdü. Olayda hayatını kaybeden işçilerin çalışma arkadaşları ve yakınları da bilgi almak için olay yerine geldi.
ÇADIRDA KALMAK İSTEMEYİNCE 11 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ YANGINDAN SON ANDA KURTULDU

Dün gece yangın sırasında çadırda bulunan ve yangını yara almadan atlatan Süreyya Deviklioğlu isimli işçi, "Biz içerdeydik. Bir arkadaşımız bize haber vermeye geldi. Bir baktık her taraf alev almış. Bize haber vermek için geçit yoktu. Biz kavga var zannettik. Dışarı çıktığımızda ortalık kötüydü. Biz şans eseri kurtulduk" dedi.

KONTEYNER OLSAYDI BU FELAKET OLMAZDI

Deviklioğlu, basın mensuplarının, "İhmal var mı?" sorusuna ise, "Çadırlarla konteynerler ayrı. Çadırlar ayrı bir firmanın, konteynerler ayrı bir firmanın. Bu firmanın hatası. Çadır değil de konteyner olsaydı bu böyle felaket olmaz" diye karşılık verdi. Gündüz çalıştıkları için yorulan arkadaşlarının erkenden uyuduklarını belirten Süreyya Deviklioğlu, "Çadırlarda yaşam kötü. Isınmak için elektrikli soba kullanıyorduk. Yangının kaynağı da bu olabilir" dedi.
VAN DEPREMİNDEN KAÇAN ARKADAŞLAR

Ekrem Demirkıran ise bir arkadaşını görmek için gündüz çadıra geldiğini, ancak hava soğuk olduğu için çadırda kalmaktan son anda vazgeçip gittiğini ifade etti. Demirkıran, "Nişanlı olan arkadaşımı görmek için akşam buraya geldim. Akşam burada kalacaktım kalmadım. Çadırda üşürüm diye kalmadım. Sabah kalkınca haber aldım. Hepsi Van'dan, depremden kaçan arkadaşlar. Nişanlı olan arkadaşım Ercan da Van'dan geldi. Bir türlü haber alamıyoruz. Burada bir yetkili yok. Sanki burada 11 tane tavuk öldü" diye konuştu.
ÖLEN İŞÇİLERİN AİLELERİ ADLİ TIP'A AKIN ETTİ

Esenyurt'ta çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinin Adli Tıp Kurumu'na götürülmesinin ardından, işçilerin aileleri de cenazeleri almak üzere Adli Tıp'ta akın etti.
Esenyurt Güzelyurt Mahallesi 6. cadde üzerindeki bir inşaat şantiyesinde işçilerin yatakhane olarak kullandığı çadırlarda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıkmıştı. Hayatını kaybeden 11 kişinin cenazelerinin Yenibosna'da bulunan Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasının ardından, ölen işçilerin aileleri veyakınları da cenazeleri almak üzere Adli Tıp'a akın etti.
İŞÇİLERİN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI

Ölen işçilerden Fatih Acun'un yakını Nuri Acun, "Neyden çıktığı belli değil ama şirketin suçu. Bu havada çadırda kalınmaz. Cenazeyi almaya geldik, Ordu'ya götüreceğiz" dedi. Ölen Rasim Özen'in yakını Muzaffer Tektaş ise, "Van depreminden sonra geldi buraya. İşçilerin hayatı bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.
Ölen işçilerin Adli Tıp Kurumu'ndaki bekleyişleri sürüyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kadar, ortalama, Ölen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkler Ortalama Ne Kadar Yaşıyor Liaaa Genel Paylaşım 1 12 Mart 2012 13:20