IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 15:01   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Dalış Saati Efsanesi Yeniden Doğuyor




Mekanik Saatin Zirvesindeki Marka Jaeger-LeCoultre'nin Yeni Vintage "Memovox Tribute to Deep Sea" Modeliyle Bir Dalgış Saati Efsanesi Yeniden Doğuyor…

Ölümsüzdürler, çünkü yaratılışlarıyla zaman ölçüm tarihinde yeni bir sayfa açmışlardır. Jaeger-LeCoultre tarafından yaratılan ilk dalış saati olan Memovox Deep Sea (Memovox Derin Deniz) de şüphesiz bu seçkin dönüm noktası yapıtlarından biridir. 1959 yapımı saat, dünyanın alarm fonksiyonuyla donatılmış ilk dalgıç saati modeliydi. Ayırt edici özelliği, biri Avrupalı spor meraklıları, diğeri de Amerikalı dalgıçlar için tasarlanan iki versiyonunun bulunmasıydı. Her iki versiyonuyla da kültleşen model, zamanla sadece az sayıda koleksiyonerin ulaşabildiği bir efsane haline geldi.

Bu sene, zamanda bir yolculuğa çıkarak zengin köklerine dönen prestijli saat markası Jaeger-LeCoultre, 1959 yapımı modelinin Memovox Tribute to Deep Sea (Memovox Derin Denize Övgü) adını taşıyan yeni bir versiyonunu yarattı. Orijinal modele sadık kalarak tasarlanan saatin 1959 yapımı orijinalinden tek önemli bir farkı, çağdaş gereksinimleri karşılamak için 39.8mm'den 40.5mm'ye genişletilen kasa çapı. Yeni modelin çelik kasasının arkasında da orijinal modeldeki gibi hava kabarcıklarıyla çevrili bir balık adam motifi bulunuyor.

İnce zevklere bir saygı duruşu olarak tasarlanan yeni vintage modelin, orijinal model gibi iki versiyonu bulunuyor: Avrupa pazarı için tasarlanan ve 959 adetle sınırlı olarak üretilen "Jaeger-LeCoultre Classique 1959" ile 359 adetle sınırlı olarak üretilen "LeCoultre Spécial Amérique 1959".

Her iki versiyonuyla da saat severlerin büyük hayranlığını uyandıran model, 26 Şubat 2012, Pazar günü Los Angeles'ta, 84.sü gerçekleşen Akademi Ödülleri Töreni'nde, "The Artist" adlı filmdeki performansıyla "En iyi erkek oyuncu" kategorisinde Oscar alan Fransız aktör Jean Dujardin'in de kolunu süslüyordu. Jean Dujardin, Jaeger-LeCoultre'nin "Memovox Tribute to Deep Sea" modelinin 959 adetle sınırlı olarak üretilen "Jaeger-LeCoultre Classique 1959" adlı versiyonunu takıyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bir, dalış, doğuyor, efsanesi, saati, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çanakkale Su Altı Dalış Turizmi Ecrin Marmara Bölgesi 0 27 Ocak 2012 01:11
Eksi 10 derecede kutsal dalış PassioN Haber Arşivi 0 20 Ocak 2012 20:19
Dalış Turizmi yoSun Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 14 Haziran 2011 13:20