IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2012, 21:37   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binlerce insan Türkiye'ye kaçmaya başladı




Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Suriye'de ordu birliklerinin İdlib kentini bombalaması üzerine binlerce sivil Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladı.



AA haberinde, Suriye güvenlik güçlerinin, Türkiye sınırı yakınlarındaki İdlib kentini bombalamaya devam ettiği, sivil yerleşim birimlerini ağır silahlarla vurduğu belirtildi.
Birliklerin düzenlediği yoğun bombardıman üzerine binlerce kişinin Türkiye sınırına yakın bölgelere sığındığı, askerlerin gruplar halinde kaçan sivillere ateş açtığı ifade edildi.
AA, İdlip kentine bağlı bazı köylerden kaçan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 62 Suriye vatandaşının, Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Uluköy yakınlarından sınırı geçerek, Türkiye'ye sığındığını bildirdi.


ORDU KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ
Hükümet yanlısı El Vatan gazetesinin haberine göre, Suriye ordusu üç gündür kuşatma altında tuttuğu İdlib'e bugün gerçekleştirdiği operasyon neticesinde kentin kontrolünü büyük oranda ele geçirdi.
Yaklaşık 150 bin nüfuslu kentteki güvenlik kontrol noktalarına bu sabaha karşı muhalifler tarafından düzenlenen saldırılarda en az 10 askerin öldüğü bildirilmişti.
Nüfusunun çoğunluğunu Sünnilerin oluşturduğu İdlib, geçtiğimiz yazdan bu yana muhaliflerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeydi.
Muhalifler, Suriye ordusunun İdlib'de 9 Mart'tan beri sürdürdüğü operasyonlarında onlarca sivilin öldüğünü ifade etti.
TÜRKİYE'DE BÜYÜK HAZIRLIK
Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle sınırı geçerek Türkiye'ye gelebilecek Suriyelilerin barınması için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde büyük bir kamp kurulmasına yönelik çalışmalara başlandı.
DHA'nın haberine göre, iç karışıklığın devam ettiği ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler Hatay'da kurulan çadır kentlerde kalmayı sürdürürken, Kilis'te kurulması planlanan konteyner kentin ardından Ceylanpınar'da da 20 bin kişilik kamp kurulması için hazırlıklara başlandı.
Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa'da kurulacak kampın niteliği ve özelliklerine ilişkin bilgiler gizli tutulurken, kampın kurulacağı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisine ziyaretçi giriş ve çıkışı da yasaklandı.

230 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI
AA'nın bildirdiğine göre, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMYK), Suriye'deki şiddet nedeniyle geçen yıldan bu yana 230 bin kişinin evlerinden ayrıldı.
BMYK'nin Suriye koordinatörü Panos Mumtzis, Cenevre'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye Kızılayı'na göre, en az 200 bin Suriyelinin ülkelerinde evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.
Mumtzis, 30 bin Suriyeli'nin de, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'e kaçtığını, "hergün yüzlerce kişinin sınırdan komşu ülkelere girdiğini" belirterek, Suriye'de yaşayan çoğu Iraklı 110 bin mültecinin, temel gıdaların fiyatlarının artması nedeniyle büyük sıkıntı çektikleri bilgisini verdiğini kaydetti.
Panos Mumtzis, Suriye'de, Suriye poundunun değerinin düşmesi nedeniyle, ithal edilen malların fiyatlarının "fırladığına" dikkati çekti.
AA

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binlerce, insan, kacmaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Binlerce insan ölebilir System Sağlık Köşesi 0 18 Eylül 2011 18:07
Binlerce Suriyeli Türkiye yolunda MasteR06 Haber Arşivi 0 10 Haziran 2011 11:33
PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 19:39
Kızı kaçmaya çalışmış! Lin Haber Arşivi 0 14 Nisan 2008 16:32