IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2012, 01:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taksim'de 5 bin kişi Sivas için yürüdü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak Oteli davasının zaman aşımından düşmesi protesto edildi.

BDP,DHF,ESP,EMEP,Halkevleri,ÖDP,SDP,TKP,KESK,Divri ği Kültür Derneği, Alibeyköy Dersimliler Derneği ve Kangal Dernekler Federasyonu gibi birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti."Katil devlet hesap verecek", ve "Sivas'ta yakanlar AKP'yi kuranlar" sloganları atan grup, Madımak Oteli'nde hayatının kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Galatasaray Meydanı'na gelen grup üyeleri adına Halk Evleri üyesi Özge Ozan yaptığı açıklamada "Sivas katliamı zaman aşımına uğrayamaz. Sivas katliamı davasında zaman aşımı kararı verildi. 19 yıldır kimlikleri açık olan failler yakalanmadı. Yönlendiren ve göz yumanlardan hesap sorulmadığı gibi zaman aşımıyla katliamın üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Adliye önünde adalet isteğiyle buluşan binlerce insan ise Ankara yargısının adaletsizliğine ve AKP polisinin şiddetiyle karşılaştı. Sivas'ta devlet desteğiyle 35 canımızı yakan katiller yıllarca ellerini kollarını sallayarak yaşadı, evlendi, askere gitti. Bugünse devlet hem kendini hemde katilleri aklamak için zaman aşımına karar verdi. Bugün burada toplanan binler sokakta mücadelenin süreceğini ilan etmiştir" dedi. Grup açıklamanın ardından tekrar Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Burada toplanan grup olaysız şekilde dağıldı.

Zaman aşımı kararına sosyal medyada da çığ gibi büyüyor..

Ece Temelkuran:
İnsan yakan bir dinci olacağıma ciğerini yakan bir tinerci olurum. Zeynep adliyeye sığınmış. Biraz önce babasını bir kez daha yakan adliyeye. Başbakan defalarca Gazze'li oldu Filistin'li oldu Afrika'lı oldu bizde olduk ama o Sivas'lı olamadı

Mehmet Ali Birand: ‏Ayıptır,rezalettir.Sivas davasının zaman aşımına uğraması Türk yargısının bir yüz karasıdır.Bunun altından kolay kolay da kalkamazlar.

Alaz Erdost:
iyiyiz. Kardeslerimizi ve babalarimizi, dostlarimizi yaktilar. Yakanlari saldilar. Bize saldirdilar...

Sevinç Eratalay: Tam önümüze düştü adliyeye kaçtık, yaşlılar yerde can çekişıyordu resmen

Deniz Ülke Arıboğan: Sivas davasının zaman aşımına uğraması kabul edilebilir bir şey değil. Bir de "vatana millete hayırlı olsun demek!" OFF!

Ozgur Mumcu: ‏ Ankara Emniyeti Sivas'ta yakılan Metin Altıok, Behçet Aysan ve Nesimi Çimen'in çocukları Zeynep, Eren ve Mazlum'a gaz bombası atmıştır.


Ahmet Hakan ‏: sivas davasi'nda tek bir çözüm var: davayı "insanlığa karsı işlenmiş su"c kapsamına almak. ancak bu durumda zaman aşımı işlemez.

Sirin Payzin:‏ Gazze'de masum insanlar katledilirken batinin susmasi utanc verici diyor Basbakan dogru da Sivas'la ilgili kendisi susunca ne oluyor?

Şafak Pavey:
‏Sivas davası bir insanlık suçu. İnsanlık suçunu zaman aşımına uğratmak aynı suçu bir daha işlemek olur.

Fazil Say :‏ Acı Sivas Madimak olaylari ile yuzlesemeyen, hesaplasamayan,"es gecen" bir hukumet, gercek bir "hukumet" olamaz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, bin, için, kişi, sivas, taksimde, yürüdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Putin'e karşı 40 bin kişi yürüdü Lucifer Haber Arşivi 0 11 Aralık 2011 16:33
10 Bin Kişi Yürüdü ! basketci Haber Arşivi 0 11 Kasım 2010 08:32