IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2012, 02:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı nükleer füzeler kurtaracak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma, Dünya’nın, üzerine gelmekte olan bir asteroitten tıpkı filmlerdeki gibi kurtulabileceğini ortaya koydu.

ABD’nin en önemli araştırma tesislerinden Los Alamos Ulusal Laboratuarı’ndaki bilim insanları, gerçekleştirdikleri bilgisayar simülasyonlarında, asteroitlere karşı nükleer füzeleri kullandı. Simülasyonda, uzunluğu 500 metre olan asteroite, 1 megaton gücünde nükleer füze gönderildi. 1 megaton, Japonya’nın Nagazaki kentine atılan atom bombasının 50 katına denk geliyor.

Araştırmada yer alan Bob Weaver, “Elde ettiğimiz sonuca göre, nükleer füze asteroiti Dünya’ya zarar veremeyecek kaya parçalarına çevirecek” dedi. 3 boyutlu simülasyon, dünyanın en hızlı 10 bilgisayarından biri olan Cielo süper bilgisayarının 32 bin işlemcisinde gerçekleştirildi. Nükleer füze, asteroitin yüzeyinde çok büyük hasara yol açtı. Bu sonuç, tıpkı 1998 yılında çekilen Armageddon filminde olduğu gibi, kamikaze astronotların Dünya’yı kurtarmak için bir asteroitin yüzeyine inip nükleer bomba yerleştirmelerinin gereksiz olduğunu gösterdi.

Weaver, Armageddon filmindeki bir senaryonun, çarpışmaya sadece birkaç ay kalması gibi durumlarda son çare olarak denenebileceğini ifade etti. Ancak, asteroitlerin nükleer bombayla yok edilmesinin olumsuz sonuçları da olacak. Böyle bir durumda, çok sayıda toz ve kaya parçası Dünya’nın üzerine yağacak. DİĞER SAVUNMA YÖNTEMLERİ Bilim insanları, Dünya’ya ulaşması yıllar sürecek asteroitlere karşı nükleer füzeden başka çözümler de bulunabileceğini belirtti. Bunlardan bir tanesi, asteroite bir robotik uzay aracı göndermek. Uzay aracı, asteroitle beraber yol alarak, oluşturacağı çekim gücüyle bir römork haline gelecek. Yıllar süren yolculuk süresince, asteroit yavaş yavaş rotasını değiştirecek.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bu tür teknik beceriye geçmişte uzaya gönderdiği keşif araçlarıyla ulaştı. Dawn (Şafak) uzay aracı, asteroit kuşağında yer alan, 530 kilometre genişliğindeki Vesta asteroitiyle beraber hareket ediyor. Japonya’nın Hayabusa uzay aracı ise 2005’te Itokawa asteoitinde numune almayı başarmıştı.

Römork görevi görmek yerine, uzay araçları asteroitle kafa kafaya da çarpıştırılabilir. 2005 yılında NASA, Tempel 1 buzul kuyruklu yıldızının bileşenlerini tespit etmek için ‘darbe ölçer’ bir uzay aracı göndermişti. Bu yöntem, gök taşlarının rotasından çıkmasına neden olabilir ancak, bilim insanları römork seçeneğinin daha güvenilir olduğunu belirtiyor. Gök bilimciler, 65 milyon yıl önce dinozorları yok eden asteroitin bir benzerinin yakın zamanda yaşanabileceğinden endişe duyuyor ve giderek artan “asteroit tehdidi önleme” çabalarını destekliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyayı, füzeler, kurtaracak, nükleer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyayı kurtaracak projede ilk fire! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 14 Aralık 2011 10:15
Dünyayı kurtaracak projede ilk fire Lucifer Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 15:28
PKK'dan sınır ötesi füzeler Hayal Haber Arşivi 4 27 Nisan 2010 13:53
Yerli üretimi füzeler geliyor Lee Haber Arşivi 0 03 Şubat 2008 19:20