IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2012, 12:09   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin Sessizliğini Bozdu!




Bu yıl görevini devredecek olan Çin Başbakanı Wen Jiabao, yıllık meclis toplantılarına başbakan sıfatıyla son kez katılarak, veda konuşması niteliğinde kritik açıklamalarda bulundu.

Çin Başbakanı Wen Jiabao, 11. Çin Ulusal Halk Meclisi 5. Toplantısı kapsamında başkent Pekin'de basın mensuplarının karşısına geçti. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin dümenindeki Wen Jiabao, ülke ekonomisi ve Suriye krizi gibi önemli konulara değindi.

"SURİYE'DE TARAF TUTMUYORUZ"

Çin'in Suriye krizinin çözümünde kendi çıkarlarının peşinde olmadığını söyleyen Başbakan Wen Jiabao, meselede Esad yönetimi dahil, hiçbir tarafı tutmadıklarını belirtti. Wen Jiabao, Arap halklarının demokrasi talebine saygı duyulması ve bu taleplerin karşılıksız bırakılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin Başbakanı, Suriye'deki sivillerin can güvenliğinin sağlanması ve halkın taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Wen, ülkesinin Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Elçisi Kofi Annan'ın girişimlerini desteklediğini ve Suriyelilerin acılarını paylaştıklarını ifade etti.

Başbakan Wen Jiabao, Suriye'deki güncel gelişmeleri yakından izleyerek, buna göre pozisyon aldıklarını söyledi.

"ÇİN DEMOKRASİSİ GELİŞİYOR"

Başbakan Wen, ekonominin gelişmesinin, beraberinde gelir dağılımında adaletsizlik, rüşvet ve yolsuzluk gibi sorunlar da getirdiğine dikkat çekerek, siyasi reformların bu süreçteki önemini vurguladı. Bir gazetecinin, Çin demokrasisinin gelişimi ile ilgili sorusu üzerine Wen Jiabao, Çin demokrasisinin gelişmekte olduğunu, 1 milyar 300 milyon nüfuslu büyük bir ülkede bu sürecin kolay gerçekleşmediğini belirtti. Başbakan Wen, ayrıca siyasi reformlarda başarı kaydedilememesi durumunda Kültür Devrimi gibi

trajedilerin tekrar yaşanabileceğini kaydetti.

"7.5'LİK BÜYÜME HIZI DÜŞÜK DEĞİL"

Geçtiğimiz günlerde Çin'in 2012 yılındaki büyüme hedefinin yüzde 7,5'e düşürüldüğünü açıklayan Başbakan Wen, toplantıda bu konuya da değindi. Wen, Çin'in Gayrisafi Yurtiçi Hasılasının 47 trilyon yuene (yaklaşık 7,46 trilyon dolar) ulaştığını, bu yüzden hükümetin kontrolündeki yüzde 7,5'lik büyüme oranının düşük görülemeyeceğini belirtti. Wen Jiabao, Çin ekonomisinin Avrupa'daki borç krizi gibi uluslararası gelişmelerden de etkilendiğini hatırlattı.

"SERBEST TİCARETTEN YANAYIZ"

Çin'in serbest ticaretten yana olduğunun altını çizen Wen, ticarette korumacılığa karşı çıktıklarını belirtti. Wen, Çin'in dış ticaretinde denge sağlandığını ifade etti. 2005 yılında başlanan Renminbi kurundaki reformdan bu güne, Renminbi'nin değerinin yüzde 30 arttığına dikkat çeken Başbakan, kurda dengeli bir seviyeye yaklaşıldığını söyledi. - PEKİN

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bozdu, cin, sessizliğini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Önder Sav Sessizliğini Bozdu N999 Haber Arşivi 6 14 Şubat 2012 22:49
Efsane hocanın eşi sessizliğini bozdu! Lucifer Haber Arşivi 0 16 Ağustos 2010 19:15