IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2012, 09:36   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adem ve Hamit'ten Hala Haber Yok!




10 gün önce Suriye'ye giden iki Türk gazeteciden 5 gündür haber alınamıyor. Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi ve Milat gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun, Suriye'deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için Hatay sınırından Suriye'nin İdlib kentine gitti.

ALİ ADAKOĞLU: DOĞRULATAMADIK

Yakınları iki gazeteciden en son beş gün önce haber alabildi. Adem Özköse'nin çalıştığı Milat gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu çok endişeli, "Sağ olduklarını teyit edemedik ama Binniş Köyü civarında oldukları yerel kaynaklar tarafından iddia ediliyor. Bu bilgiyi resmi kaynaklardan henüz doğrulatamadık" dedi.

Adakoğlu gelişmelerle ilgili şunları söyledi: "Adem Suriye'de yaşanan insanlık dramını anlatmak için gitti, giderken konuştuk. Beş yıl boyunca Suriye'de çalıştı, olaylar başlayınca, bir sene önce ailesiyle Türkiye'ye döndü. Hatay sınırından Suriye'ye geçti. Giderken plan yapamadı, sınırdan geçtikten sonra netleşecekti gideceği yerler. En son İdlib yaklınlarındaydı, fakat Suriye ordusu İdlib'i tamamen kuşattı. Arap baharı ile ilgili yaşanan zulmü görüntüleyen bir belgesel hazırlıyordu. Dışişleri yoğun çaba gösteriyor."

MAVİ MARMARA'DA KURTULDU

Adakoğlu, Özköse'nin zor şartlara alışkın olduğunu söylüyor: "Mavi Marmara baskınından sağ çıktı. Bir sene önce Gazze'ye Mısır sınırdan geçerken İsrailli askerler tarafından yakalanmıştı. 2006'da Taliban kampına girmişti, Özgür Suriye Ordusu ile kısa süre önce röportaj yapmıştı. Her zaman mazlumun yanında ve hiçbir şeyden çekinmeyen gazeteci olarak zulmü ortaya çıkarmak isterdi. Suriye'ye girmeden önce, 'Allah bize hesap soracak, bu çocuklar ölüyorlar, dünya susuyor, dayanılacak gibi değil' demişti." Üç çocuk babası Özköse, 6 Mart'ta Facebook'taki sayfasında şu notu paylaşmış, "Çocukların öldürüldüğü dünyada biz yaşamasak da olur"

21 YAŞINDA BELGESELCİ

21 yaşındaki kameraman Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun kardeşini anlattı: "Hamit 21 yaşında, İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Adem Özköse ile beraber Hilal TV'ye belgesel yapıyor. Mesleğinin başında olmasına rağmen iki belgesele imza attı. Birisi Bosna'da tünel belgeseli, diğeri de TRT'ye 13 bölümlük 'bir film nasıl çekilir'i anlatan "Çektir film" isimli belgesel. Suriye'ye gitmeden bir gün önce konuşmuştuk. Helalleştik. Adem benim Mavi Marmara'dan da arkadaşım. En son 5 gün önce konuştuk. Sınırdan yürüyerek geçti, 'Abi ben böyle bir yere gidiyorum' diyince 'Git yardımcı ol zulmü görüntüle, onların sesi ol' dedim."

SAĞLIK DURUMLARI İYİ İDDİASI

A.A muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Özköse ve Coşkun'un nerede olduklarına ilişkin haberlerin çelişkili olduğu, ancak gelen bilgilerin tamamında kaybolan gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu iddia edildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adem, haber, hala, hamitten, ve, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kayıp 1800 Kosovalı'dan hâlâ haber yok aSi Haber Arşivi 0 28 Nisan 2011 12:01
HaLa HisLerimde HaLa ÖzLemimdesin aŁmiηa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 29 Ocak 2011 11:21
Kayıp üsteğmenden hala haber yok CariSma Haber Arşivi 2 23 Ocak 2008 08:25